Skocz do zawartości

Wymiana banerami, butonami

pala2222

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie o wymianie banerami, butonami (jak go zwał tag go zwał)?

W poradniku https://www.seoparty.net/news/artykuly/wste...jonowania_stron pisze żeby nie wymieniać się linkami?

o ile nikogo nie razi rząd butonów to niektórych może razić 5 linków w stopce

dużo się wymieniam banerami i duzo kupuje na allegro banerów jest z tego spory ruch

ja kiedys gdzies czytalem nie wiem ile w tym prawdy ze na kazdy link wychodzacy potrzeba 3 linki kierujace do naszej strony o podobnej wartosci zeby go zneutralizowac wiec co do wymiany to sie nieoplaca;)

To jakieś bzdury ktoś napisał.

Przy wymianie banerami, buttomami właśnie chyba liczy się też traffic strony, bo w końcu to reklama :)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Witam

Już kilka razy wymieniałem się bannerami/buttonami z innymi stronami i jeżeli strona miała PR podobny do mojej i była tematycznie powiązana to moja strona dostawała niezłego kopa :( .

Myślę, że nie należy jednak przesadzać z ilością bannerów/buttonów. U mnie dobre efekty przynosiły 2, 3 buttony na stronie (podstronie) a więcej albo nie powodowało nic albo obniżało pozycje strony (strona ma PR4).

Pozdrawiam

skuteczna-reklama.com.pl - zobacz jak się skutecznie reklamować.

jest jakaś różnica między linkiem, a banerem? (chodzi co daje większego kopa)

Pod względem pozycjonowania banner z altem czy link to raczej jedno i to samo. Różnica jest taka, że z bannera będziesz miał prawdopodobnie dużo większy ruch ;)

Ja gdzieś czytałem, że nieco lepsze efekty daje link tekstowy niż obrazkowy z altem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności