Skocz do zawartości

[strona] http://www.rafal.waw.pl - do oceny

Rafal

Rekomendowane odpowiedzi

Mam swoje doswiadczenia i wiem, ze nic lepszego nie ma niz powiedzenie czegos wprost... a jak ktos lubi udzielac wciaz rad tu popra obramowanie tabeleczki, a tam zmien kolorek czcionki... to spoko.

Pewnie, tylko, że zanim zdobyłeś doświadczenie - pewnie sam popełniłeś jakąś kaszanę - być może nie pokazałeś jej światu, w moim linku -impreza firmowa-też możesz obejrzeć moją pierwszą stronę, którą w dniu dzisiejszym uważam za stosunkowo słabą, ale w momencie gdy ją zrobiłem uważałem się za mistrza świata. Zgadzam się, że należy mówić każdemu wprost, ale trzeba to zrobić tak, aby go nie zniechęcić - mnie na szczęście nikt jakoś totalnie nie zniechęcił, ,więc amatorsko sobie dłubię we Flashu, chociaż pojawiały się opinie (powinieneś zacząć od nowa, ale jeżeli nie chcesz to popraw ... i tu była lista do poprawek. Strasznie przykre są komentarze - głównie na forach dotyczących fotografii typu gniot i nic więcej. Jasne, że może się zdarzyć, że siedzący po drugiej stronie - robi to po to, żeby prowokować innych, ale może to być jego np. pierwsze zdjęcie, strona i podcięcie skrzydeł w postaci "gniot" zniechęci go do robienia postępów - a w robieniu zdjęć, stron nie tylko liczy się talent i zmysł plastyczny, ale również warsztat i opanowanie rzemiosła.

Pozdrowienia zarówno dla krytyków jak i dla stawiających pierwsze kroki

Maciek

P.S. Prosiłeś o opinię swojej strony - pogadaliśmy sobie co mogłoby być lepiej i ani jednej z tych rzeczy nie wdrożyłeś hmm... widać cała rozmowa o Twojej stronie była bardziej bezużyteczna niż podpowiedzi początkującym.

Po pierwsze wdrożyłem jedną recz, po drugie nie prosiłem o rady techniczne, a ogólną opinię i taka dostalem. Generalnie nie mam obowiązku wdrażać sugestii, ktore ktos przedstawia - co wiecej moge sie z nimi niezgadzac - ale szanuje zdanie innych i za nie dziekuje.

Na samym poczatku pytalem po co robisz to podforum - i nie bylo zadnej wizji... zero.

Pozniej byly plany - zrobmy logo, zrobmy strone, zrobmy statuetke.

Finalnie wychodzi, ze bedzie to forum pt. "poradzciecie mi jakie mam dobrac kolory bo nie umiem" oraz czy "moja strona moze zdobyc statuetke "dobra i wiarygodna strona"?"

Koniec koncow sprawa sie zamknie tak samo jak w przypadku wp - gdzie rozdawali na lewo i prawo baner: "my lubimy ich, oni lubia nas", a generalnie wp nie chodzilo o budowanie zadnego konkursu tylko darmowa reklame.

Slowem kolejny konkurs o niczym. Kiedy tu bedzie jakas dobra strona?

@stmaciek

Oczywiscie, ze zrobilem mase gniotow - ale nigdy nie zostalem za nie pochwalony - wrecz przeciwnie, nikt sie ze mna nie cackal.

Nigdy tez nie balem sie ich pokazywac i dzieki temu uwazam, ze wykonalem kilka waznych krokow do przodu.

Sam poznalem 2 ludzi osobiscie ktorzy mi podziekowali ze powiedzialem im wprost, ze to co robia robia beznadziejnie - bo wtedy przejrzeli na oczy i zaczeli ostro pracowac - z widocznymi rezultatami.

Dzis moge powiedziec, ze to 2 niezlych designerow.

Jesli to podforum ma sluzyc radom to niech sie nazywa inaczej - "rady dla poczatkujacych albo co zmienic" - pozniej wyjatkowe produkcje mogly by trafiac na forum "dobrych stron" i byc rozpatrywane w kategoriach - przyanania wyroznienia czy nagrody.

Teraz powstaje typowe nieporozumienie znaczeniowe i marketingowe.

Jesli dla przykladu moja strona ma byc rozpatrywana jako "wiarygodna" a nad nia widnieja cycuszki Anetki i sonda jakie czesci ciala golisz najczesciej to ja wymiekam.

Zgadzam się, że powinna być rubryka np. Moje pierwsze strony, ale skoro jej nie ma to gdzie ta młodzież ma pokazać swoja stronę na designerskich forach - pojadą po nim jeszcze bardziej konkretnie niż Ty to zrobiłeś.Nie mówię, żeby się nawzajem głaskać i mówić, że ach czy to możliwe, że to ty stworzyłeś tak piękną stronę, ale krytyka zawsze musi być konstruktywna. Czyli np. Masz bardzo nieestetyczną stronę - zacznij od początku

1. ujednolić tło - na wszystkich podstronach, dopasuj do charakteru serwisu

2. Nie wprowadzaj zamieszania różnymi fontami,

itp. itd.

Taka jest rola tych co potrafią już wiele

Pzdr

Maciek

Chciałbym aby ta część forum traktowana była przez Ciebie jako miejsce gdzie możesz zadać nurtujące Cię pytanie "czy moja strona jest dobra?"

No to teraz wiem: jest beznadziejna.

Ale ja i tak mam swoje zdanie na ten temat i na pewno go nie zmienie. Po prostu chciałem poznać opinie ludzi, którzy zajmują się profesjonalnym tworzeniem stron, bo oni patrzą na inne elementy strony niż zwykły użytkownik Internetu (przynajmniej tak mi się wydaje).

Na razie interesuję się wszystkim co jest związane z komputerami i w żadnej dziedzinie nie jestem bardzo dobry. Ale jeszcze wszystko przede mną.

Gdybym cały czas który poświęcam komputerowi spędził na tworzeniu stron, to na pewno miałbym dużo większe doświadczenie.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

No to teraz wiem: jest beznadziejna

Nie przejmuj sie jest b. slaba z pkt widzenia designu i samego pomysłu na stronę, ale sluchaj rad, ktore Ci tu dalismy i spróbuj zacząć od nowa - na prawdę warto

Ale ja i tak mam swoje zdanie na ten temat i na pewno go nie zmienie

Tylko krowa nie zmienia zdania, czasem warto posłuchać się kogoś, aby osiągnąć więcej - a osiąganie doskonałości to fajny cel

Do roboty

Pozdrawiam

Maciek

Tylko krowa nie zmienia zdania, czasem warto posłuchać się kogoś, aby osiągnąć więcej - a osiąganie doskonałości to fajny cel

Oczywiście - jak już wcześniej wspomniałem - zastosuję się do rad. Chodziło mi o to, że nawet jeśli ktoś uważa, że ta strona jest beznadziejna i powinienem ją usunąć, to ja i tak nie zrobię tego, bo nie chcę, żeby moja praca poszła na marne. Nikt mnie nie zniechęci - w tym znaczeniu mam swoje zdanie, którego nie zmienię.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

bo nie chcę, żeby moja praca poszła na marne.

Pewnie nawet sobie tego nie wyobrażasz ile pracy ludzi, którzy projektują strony idzie na marne(i to na prawde super pomysłów), bo klient ma inną wizję, bo za dużo "waży", bo to i tamto.

Ja uważam, że żadna praca nie idzie na marne, nawet jeślibyś kiedyś usunął tę stronę to pewnie dzięki niej wiele się nauczyłeś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności