Skocz do zawartości

kradzież layoutu

Laambada

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ktoś połasił się na moja templatkę (na zamówienie) www.diablo3.biz.pl

i zmontował sobie na stronie isiria.pl

narazie wyciagnałem sobie ip na jakim siedzi:

94.23.204.227

hosta:

ks303213.kimsufi.com - ovh

Domenę zarejestrował całkeim niedawno w home.pl

Pytanie co dalej.

Zastanawiam się w jaki sposób ściągnął laya. Dziwi mnie trochę te buttony na górze i ich napisy, tzn wygląda tak, jakby miał pustego buttona i dorobił napis ( wtedy musiałby mu dać ten grafik, co robił na zamówienie)

Co o tym myslicie?

Co dalej robić?

Nie mam pomysłu a jestem troche wkurzony.

Editl; czy 100k pkt weblinka zbanuje tą domenę?

przedewszystkim uderz najpierw do grafika bo nie wiadomo czy on czasem jakiejś szopki nie odwalił i tylko nie dostosował czyjegoś laya do twoich potrzeb lub nie odsprzedał go ponownie

EDIT:

no jeśli był to niezbyt solidnym partnerem to stawiałbym na grafika

choć i skopiowanie tej grafiki i troche pracy w photoshopie to również żaden szczyt techniki

( wtedy musiałby mu dać ten grafik, co robił na zamówienie)
okazał się niesolidnym partnerem.

A nie dopuszczasz możliwości że twój grafik wziął się za nowy projekt w tej samej tematyce i zamiast robić laya od nowa to oparł się na istniejącym?

Zastanów się czy pukasz we właściwe drzwi.

100k pkt weblinka zbanuje tą domenę?

Lecz sie :)

rozwiń tą myśl, chętnie posłucham.

Wiem że nasza branża nie jest czysta do końca ale szczeniackie zachowania typu "ten gość mnie wkurzył to zbanuje mu domene 100k eweblynka" jest poniżej wszelkich wartości. No ludzie :). Jeszcze troche to 10 letni Jaś dla Krzysia będzie rotacyjnymi banował domene na blogasku za to że tamten mu rower zabrał za 10minut :).

Z tego co pisałeś to grafik przygotował Ci laya na zamówienie - to jest ważne - i teraz pytanie:

Czy masz gdzieś na piśmie, że wraz z wywiązaniem się z umowy (on zrobił i Ty zapłaciłeś) wszystkie prawa autorskie do wykonanej grafiki przechodzą na Ciebie (zyskujesz prawa majątkowe) :)

Jeżeli TAK - dajesz znać grafikowi, że wykorzystał grafikę bez Twojej zgody i jeżeli jej nie wycofa sprawa trafi na drogę sądową (w ostateczności oczywiście - po cholerę się po sądach ciągać - raczej na zasadzie straszaka).

Jeżeli NIE - nic nie zrobisz bo grafik miał prawo sprzedać swoją grafikę dalej.

Pozdrawiam :)

może masz inne myslenie, ale jeśli się okaże że koleś poprostu mi zwinął z premedytacją lay to będę wałczył na wszelkie sposoby. Może i takei zachowanie jest szczeniackie, ale z takimi ludzmi nie wygrasz i tylko jeśli zanotuje on stratę ( wzasadzie marną bo domena na rok to grosze) czegoś się nauczy. Moralizować mnie nie musisz.

Edit: wydaje mi się że zbytnio skupiliśmy się na grafiku, myślę że nie zrobiłby mi tego. Druga sprawa, myślę że gdyby miał coś zmienić to nie tylko buttony a chociażby same tło, które pasuje tylko do portalu o grze Diablo.

Żle w 1 poście sforumowałem pytanie, chodzi mi o to jak się z typem skontaktować, jak znaleźć jego dane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności