Skocz do zawartości

Google Maps znika z wyników wyszukiwania?

adrians

Rekomendowane odpowiedzi

Podłączyłem pod swoją sieć drugi komputer i na nim wyświetla się mapa z firmami lokalnymi i wszystko działa. Ten sam system, antywirus, przeglądarka i te same wersje. Na laptopie też mi działa. Sprawdziłem sąsiadów i u obu tak jak na moim głównym komputerze przestało się również wyświetlać okienko. Więc nic nie rozumiem czemu na niektórych komputerach firmy lokalne się nagle zaczęły blokować? Czemu na nie polskim Google na wszystkich komputerach okienko z mapą działa poprawnie?

U mnie też wszystko normalnie, coś aktualizowali chyba wczoraj/przedwczoraj z mapami, bo mnie trochę w górę wykopało.

U mnie na przykład w większości przypadków w dół ;/

Od czego to jest zależne .. ?

Tego nie wie nikt;/ Zauwazyłem, że teraz w kilku przypadkach wskoczyły do top 1 domeny stare mające długą historę, ale to tylko moje spostrzezenie.

Chyba wiem czemu u niektórych nie pojawiają się firmy lokalne z mapką. Prawdopodobnie przyczyną jest ostatnia łatka na IE 8. Po zainstalowaniu tej łatki przestają się wyświetlać te wyniki. Jednak czemu wyniki pojawiają się na www.google.com a na www.google.pl już nie mam pojęcia. Czyżby www.google.pl miało inny mechanizm?

Chyba wiem czemu u niektórych nie pojawiają się firmy lokalne z mapką. Prawdopodobnie przyczyną jest ostatnia łatka na IE 8. Po zainstalowaniu tej łatki przestają się wyświetlać te wyniki. Jednak czemu wyniki pojawiają się na www.google.com a na www.google.pl już nie mam pojęcia. Czyżby www.google.pl miało inny mechanizm?

sprawdziłem .. to nie jest przyczyna :)

W takim razie nie mam pomysłu. Na Mozilli wyświetla sie u mnie prawidłowo na IE już nie. Dzwine jest to, że wszystkim padło w podobnym czasie.

Prosiłbym Pana Guglarza (który wiem, że czyta to forum) o wyjasnienie jak to jest z mapką google. Z góry dziekuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności