Skocz do zawartości

Stawki za kliknięcie

goszczu

Rekomendowane odpowiedzi

Pier*** adsense zostan ninja

Zrób sobie 3 dni odpoczynku od PiO - powinno pomóc.

Obecnie na TD chyba więcej zarobi się niż na AS - u mnie kliki są śrenie po 0.02$ :lol:

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

oni mają jakieś dziwne bardzo dziwne przeliczenia .... mam dziennie 1000 - 1500 klików...traffic włoski + troche z US .. na poczatku miałem dziennie z tylu klików 50 - 70 $ przez kilka dni...później automatycznie spadało i po miesiącu średnia z tylu klików doszła do 20 - 30 $ dzień. 2 tygodnie temu przez kilka dni ot tak sobie z tylu klików dziennie miałem 35 - 50 $ ... teraz znów spadło do tej normy 20 - 30 $ . mają magicznie magiczny przelicznik....

oni mają jakieś dziwne bardzo dziwne przeliczenia .... mam dziennie 1000 - 1500 klików...traffic włoski + troche z US .. na poczatku miałem dziennie z tylu klików 50 - 70 $ przez kilka dni...później automatycznie spadało i po miesiącu średnia z tylu klików doszła do 20 - 30 $ dzień. 2 tygodnie temu przez kilka dni ot tak sobie z tylu klików dziennie miałem 35 - 50 $ ... teraz znów spadło do tej normy 20 - 30 $ . mają magicznie magiczny przelicznik....

Najwyraźniej skończyła ci się dobrze płatna kampania bądź w określonych dniach ilość trafficu z U.S. spadła.

Widzę same krytyczne opinie o Adsense - zastanawiam się kto w takim razie ma Adsense na stronach ;) Jestem świadom, że nie jest to źródło niewyobrażalnych pieniędzy, ale warto rozważyć każdą możliwość zarobienia.

Co do sprzedawana linków reklamowych czy miejsca pod banery/buttony. Mając dużą liczbę stron (nie mówię o osobie;) ) ciężko na każdą szukać reklamodawcy. Na pewno opłaca to się przy stronach gdzie ruch jest duży i tematyka opłacalna.

Wiem, że to narzędzie to tylko jakies przybliżenie. Z drugiej strony jak zobaczę w nim, że dana tematyka kosztuje reklamodawcę 10 razy więcej niż inna to się zdecyduje wiadomo na którą. Przykładowo to narzędzie pokaże mi, że stawka za frazę "abcd" wynosi 10 złotych. Jaka jest szansa, że zysk z kliknięcia będzie przyzwoity np. 1zł ? Chyba osoby robiące strony maf jakoś szacują tematykę, bo inaczej to każdy leciałby tylko ruch z byle jakich fraz? ;)

Moim zdaniem krytykuja ci co zarabiaja na tym nie waskie pieniadze albo ci co maja strone o kolorowankach dla DZIECI ;) logiczne ze niechca robic sobie konkurencji i nieliczylbym na logiczna odpowiedz

z mojej 1 strony wyciagam 160 funtow mc przyczym wydaje na reklame okolo 60 funtow mc a strona to kilka dobrych artow i dobrze ulozone reklamy

tematyki ci nie zdradze ale moge napisac porade :)

majac strone o kolorowankach dostaniesz reklamy np sklepow z kolorowankami a ci co daja takie reklamy nie maja zbyt duzych zyskow wiedz nie placa zbyt wiele zeby wszedl ktos na ta strone

mnie kosztowalo testowanie reklam pare groszy wiedz zapraszam do analiz roznych fraz i slow napewno sie oplaci a po jakims czasie wyjdziesz na swoje !! ;)

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności