Skocz do zawartości

PHP-Fusion vs. 'na piechotę'

T800

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pracuję nad pewnym portalem społecznościowym już pewien czas i oceniam postęp prac na 70%, zostało mi teraz te trudniejsze 30% ;)

Cały swój kod PHP opieram na dwóch książkach, wielu tutorialach i wątkach forum i jak na razie idzie mi całkiem nieźle - założenia są spełnione, system spójny itp. itd.

Dopiero teraz odkryłem co to takiego php-fusion i w związku z tym proszę o radę: czy dalej pisać na piechotę skoro dobrze idzie, czy lepiej zainteresować się php-fusion i tam zacząć działać?

Akurat pomysł nad którym pracuję nie ma konkurencji, tzn nie ma strony o takiej tematyce w internecie ;) A jak jest to głęboko zakopana, bo dłuuuugo szukałem.

W skrócie powiem tak: jest logowanie, rejestracja, dodawanie informacji do bazy, odczytywanie informacji z bazy, odpowiednia prezentacja wyszukanych informacji. Powstała w ten sposób baza będzie bardzo użytecznym źródłem informacji dla wielu wielu userów ;) Wszystkie wcześniej wymienione elementy mam już oprogramowane i działają, pozostaje mi pare mniejszych funkcji + szlifowanie całości

Chociaż nauczysz się php. Gdy bedziesz robil kolejny portal zobaczysz sam, że jest 1000 sposobów aby zrobić coś prościej. Wiele portalów ma skrypty autorskie jednak pisane przez ludzi z duzym doswiadczeniem. Robiąc w php fusion niewiele się nauczysz. Moim zdaniem na tym etapie poczytaj o frameworkach php (symfony, zend, kohana) i zrob swoj portal spolecznosciowy od poczatku w ktoryms z nich.

Szukasz ekipy filmowej? Casting do filmu, teledysku, reklamy!

Profesjonalne tworzenie stron www. Sklepy internetowe, strony firmowe, portale internetowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności