Skocz do zawartości

Czy byłoby zapotrzebowanie na serwis? -

AdamAGP#

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu się zastanawiam na stworzeniem jakiegoś projektu serwisu o tematyce - nieruchomości, domy, budownictwo, wnętrza, ewentualnie ogrody + ewentualnie tematyczny katalog. Nie precla tylko serwisu, gdzie sam bym pisał artykuły, ale dałbym też możliwości publikacji artykułów innym. Z tym, że porządnych i link musiałby być też dla użytkownika. Wiem, że to popularna tematyka, ale wiem też, że ludziom się nie chce i wolą masówę i "bullshitowanie i banialuki" walić w preclach, najlepiej niemoderowanych, więc zdaję sobie sprawę, że zgromadzenie grupy użytkowników, którzy by systematycznie coś sensownego pisali byłoby dosyć trudne.

Mam nadzieję, że zdobyłem już trochę waszego zaufania i wiecie, że jak coś robię to robię porządnie?? :lol:, bo w przeciwnym wypadku by pewnie większość osób czekała, aż się jakiś PR pojawi, a na to trzeba czekać do updatu :D

Pisałby się ktoś na to? Z tym, że nie mam na myśli osób, które chcą napisać jeden artykuł.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Pisałby się ktoś na to? Z tym, że nie mam na myśli osób, które chcą napisać jeden artykuł.

I zapewne dlatego, większość osób wolałoby sobie pisać artykuły i wrzucać na swojej serwery, np jako zaplecze tematyczne, niż umieszczać, gdzieś gdzie nie mają wpływu na nie.

Zależy jakie zaplecze - podlinkowane z swli i katalogów?? :lol: Jak ktoś tworzy zaplecze składające się z 10 podstron to zwykle mu się nie chce go linkować. Ile stawiasz tych stron zapleczowych przygotowanych tylko i wyłącznie pod stronę pozycjonowaną 10, 20 - 100 i linkujesz je mocno?

A propos wpływu na nie - dlatego też nawiązuję do zaufania :D

No i nie każdy ma czas, możliwości i chęci na tworzenie mocnego wartościowego zaplecza tematycznego.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Webbest.eu

nieruchomości, domy, budownictwo, wnętrza, ewentualnie ogrody + ewentualnie tematyczny katalog

Tematyka jest taka, że trzeba się trochę znać. Miałem już do czynienia z profesjonalnymi dziennikarzami którzy wymiękali przy tematyce budownictwo a własciwie to myśleli, że to co piszą to mistrzostwo świata a były to takie ogólniki że szkoda gadac. Żeby taki serwis zapełnić artykułami musiałbys chyba zachęcić firmy aby publikowały u Ciebie artykuły o swoich produktach/rozwiązaniach, bo jeżeli masz na myśli portal który jest wartościowy dla użytkownika zainteresowanego tematyką to musi być poprawny merytorycznie, inaczej ludzie z branży wyśmieją Twój serwis tak samo jak na PiO wysmiewa się pseudo pozycjonerów.

...

Tzn ja mam trochę inne podejście na myśli - portal to za mocne słowo i za duże przedsięwzięcie jak na taki projekt, chociaż słowo portal jest chyba ostatnio nadużywane w sieci :lol:. Oczywiście poprawność merytoryczna to podstawa, ale samo budownictwo to tylko podelement tematyki.

P.S.

Przyznam, że to nie jest jakiś całkiem innowacyjny pomysł, bo widziałem już podobne i zauważyłem też, że jak stawiają wymaganie, żeby artykuł był sensowny merytcznie, to od razu zniechęca większość osób i jak tu się dziwić, że Google walczy z preclami i banuje.

Webbest.eu

Witajcie,

Budownictwo jako takie to bardzo popularny temat ostatnio co mocno widać po katalogach, gdzie większość to wpisy właśnie budowlane. Obecnie piszę autorski katalog dla budownictwa, więc również jestem zainteresowany tym projektem. Jak będziesz już dokładnie wiedział co chcesz zrobić to może z tego powstać nawet jakiś fajny projekt. Daj znać co i jak to można coś pokombinować.

Pozdrawiam,

co tu robić - sposoby na nudę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności