Skocz do zawartości

Efekty zmiany firmy pozycjonerskiej ?

goral605

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie mam doświadczenia na ten temat i chciałem Was zapytać jakie mogę być efekty zmiany firmy pozycjonerskiej, która np. przez rok lub dwa pozycjonuje stronę, na inną firmę pozycjonerskiej?

Jeżeli stara firma "odepnie" swoje linki itp do danej strony to czy strona szybko poleci w dół?

Czy takie przejmowanie po innej firmie może być skuteczne że tak powiem od razu? Czy po przejęciu strony trzeba więcej czasu (w porównaniu do strony niepozycjonowanej wcale) na wypromowanie jej?

Pytanie to chciałem zadać głównie ze względu na to, iż coraz częściej na stronach świadczących usługi pozycjonerskie spotykam się ze zdaniem "Nie jesteś zadowolony z efektów pozycjonowania innej firmy?"

Z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam jeżeli nieco skomplikowałem niektóre zdania:)

skuteczna-reklama.com.pl - zobacz jak się skutecznie reklamować.

Jeśli firma ma efekty to nie warto jej zmieniać. Jeśłi czekasz na efekty pól roku rok to zmieniaj firmę i zapytaj sam siebie ile tracisz kiedy nie ma cię w pierwszej dziesiątce.

A co do spraw technicznych to naprawdę ciężko powiedzieć bo niektóre firmy pozycjonują tylko katalogami/preclami więc ryzyko zmiany praktycznie nie istnieje.

Jeśli firma ma efekty to nie warto jej zmieniać. Jeśłi czekasz na efekty pól roku rok to zmieniaj firmę i zapytaj sam siebie ile tracisz kiedy nie ma cię w pierwszej dziesiątce.

Efekty to co innego niż top 10, dla topowych fraz i nowa domeną można pozycjonować nawet kilkanaście miesięcy zanim ona pojawi się w top 10 :(

nowa firma sprawdzi domenę i powie ci czy są wstanie się podjąc , każda szanująca sie firma pozycjonerska będzie wiedziała czy strona furknie czy też są wstanie kontynuować pozycjonowanie

1. Tak, ale nigdy się na to nie da gwarancji, bo nie wiadomo co "Google strzeli do głowy"

2. Często jest tak, że klienta się zapewnia że wszystko będzie ok tylko po to żeby go zdobyć...

Ja zazwyczaj jeśli strona jest dobrze pozycjonowana nie polecam przenoszenia pozycjonowania...

Nagłe skoki linków i przeczepianie ich z strony na stronę często wpływa negatywnie na pozycjonowaną stronę, choć to zależy od wielu czynników.

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

oj zdziwiłbyś się - znam takich sknerusów co chcę renegocjować umowę bo firma z Ponznia obiecuje że zrobi to 5 razy taniej :(

A niech odchodzą, i niech im zrobią tę samą robotę taniej.

Mało to jest klientów? Po co się użerać ze sknerusami :) ?

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Nie znając szczegółów nie można udzielić takiej odpowiedzi.

Jeśli firma jest kiepska i pozycjonowanie nie daje efektów, warto zastanowić się nad zmianą.

Jeśli w gre wchodzą czynniki finansowe - "on zrobi to trochę taniej", to nie warto. Utrata linków jest kiepsko odbierana przez G i nie wiadomo czy nowa firma da sobie rade lepiej. Raczej stracisz niż zyskasz na takiej zmianie.

Darmowy, internetowy kurs szybkiego czytania - szybkie czytanie. Przetestuj tą innowacyjną metodę i zobacz jak bardzo polepszą się Twoje efekty w nauce i pracy.

Co do tematu - zapewne zostaną zdjęte wszystkie linki z zaplecz + z precli (wykorzystają sobie teksty drugi raz, tylko że inną stronę podlinkują) i jedyne co zostanie to wpisy w katalogach stron. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności