Skocz do zawartości

Ukryte linki na stronie

Lexy

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny raz mam problem z ukrytymi linkami na mojej stronie i proszę Was o pomoc w zlokalizowaniu, w jakim pliku się znajdują.

Chodzi o mój blog z podpisu. Problem polega na tym, że bezpośrednio w kodzie nic się nie da znaleźć. Ukryte linki widać przy pierwszym wpisie, ale tylko zaglądając w kod kopii w Google i tylko w przypadku strony głównej, a nie artykułu.

Miałam ten problem już 2 razy i skończyło się przeinstalowaniem całości. W jednym z przypadków dziwnym zbiegiem okoliczności dostałam filtr na stronę mniej więcej w okresie kiedy pojawiły się podobne linki.

W tej kopii w kodzie:

lexyblog.jpg

//edit:

to cloaking

No nie da się ukryć, co to jest ;-) Pytanie tylko - skąd to usunąć?

Lexy: szczerze to upgrade WP do wersji 2.7.1 byłb wskazany

przeszukaj moze posty w bazie pod kątem słow buy w phpmyadmin - LIKE '%buy%' np tabele post_content

SELECT *

FROM `wp_posts`

WHERE `post_content` LIKE '%buy%'

moze coś znajdziesz

chyba ze wisi jakis plik TXT lub inny w katalogu tmp

https://www.guvnr.com/web/blogging/10-tips-...ess-hack-proof/

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Linki dodawane są w plikach, jak dobrze pamiętam w pliku header.php

..i dodawane jest to poprzez dziurę w starych wersjach WP.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Po datach modyfikacji nic nie widać. Na razie nie przeinstalowuję całości, bo chcę w końcu dowiedzieć się gdzie to siedzi. Wyłączyłam wszystkie wtyczki - bez zmian. Zmieniłam skórkę - bez zmian. Znalazłam dziwny plik w katalogu głównym, usunęłam - bez zmian.

gniotek, też mi się wydaje, że to może być gdzieś w funkcjach, ale póki co dalej szukam.

to zgraj wszystko na dysk, zapuśc total commandera i poszukaj tego poprzez "znajdź zawartosc",

btw: teraz tego w cache gugla nie widac ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zakomentowane jest apply_filters w wp-includes/post-template.php, więc już wiadomo gdzie tego szukać.

Mąż to znalazł. Sprawdził też jakie funkcje wyświetlają się dla nas, a jakie dla Google i dla Google jest jakaś dodatkowa, której na razie nie udało nam się zlokalizować.

@Lexy: pobierz ten plik, zapisz go w katalogu wp-content-plugins (zmień oczywiście rozszerzenie na .php) i aktywuj - nazwa plugina to Show Filters. Potem przejdź na jego stronę ustawień - tam wyświetlą się wszystkie zarejestrowane filtry the_excerpt i get_the_excerpt (nie podałaś nazwy filtra, więc podejrzewam że to któryś z tych dwóch). Jeżeli masz PHP 5 i moduł Reflection, to dostaniesz dokładne dane, jeżeli nie - tylko same nazwy. Lista filtrów zarejestrowanych domyślnie w WP 2.8 jest u mnie taka:

the_excerpt
* C:\wordpress.local\wp-includes\formatting.php:29-76 => wptexturize()
* C:\wordpress.local\wp-includes\formatting.php:1251-1270 => convert_smilies()
* C:\wordpress.local\wp-includes\formatting.php:718-770 => convert_chars()
* C:\wordpress.local\wp-includes\formatting.php:116-156 => wpautop()

get_the_excerpt
* C:\wordpress.local\wp-includes\formatting.php:1482-1500 => wp_trim_excerpt()

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności