Skocz do zawartości

czy przy zmianie serwera, pozycja strony spadnie? Co zrobic?

Rekomendowane odpowiedzi

A dlaczego strona ma spaść przy zmianie serwera !!!

Przy zmianie domeny, treści strony, tytułu, itd. - może się pozycja zmienić (na plus lub minus), ale zmiana serwera na którym trzymasz pliki nie ma na to wpływu, przecież treści ważne dla wyszukiwarki się nie zmienią !!!

Pozdrawiam :lol:

Strona poleci, bo się zmienia IP. Spadki nie są duże, jest szansa że na głównych frazach ich wcale nie będzie. Spadek będzie za to na frazach z długiego ogona, co ładnie będzie widać w statystykach w postaci mniejszej ilości odwiedzin. Gdzieś po miesiącu powinno to jednak wrócić do normy.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Strona poleci, bo się zmienia IP. Spadki nie są duże, jest szansa że na głównych frazach ich wcale nie będzie. Spadek będzie za to na frazach z długiego ogona, co ładnie będzie widać w statystykach w postaci mniejszej ilości odwiedzin. Gdzieś po miesiącu powinno to jednak wrócić do normy.

bzdury. nic sie nie stanie z wynikami.

polish suicide flew 48 successful missions

Zapytam wprost: testowałeś to? Bo ja osobiście zaobserwowałem niewielki spadek odwiedzin na kilku stronach które w tym samym czasie przeniosłem na inny hosting. Wg GWT po przenosinach czas pobierania strony zmalał, więc powinno być nawet lepiej, a tu był efekt odwrotny.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

• 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
Zmiana serwera nie wpływa na pozycję strony w wyszukiwarce itd, a jeśli nawet to niezauważalnie. No chyba, że podczas przenosin jest kilka godzin nieczynna, to już zmienia postać rzeczy :)

A w jaki sposób uniknąć takich przerw w działaniu strony, skoro jak mnie poinformowali np. na nazwa.pl, "czas propagacji po zmianie delegacji domeny to 24-72 godziny..., strony mogą wtedy nie funkcjonować prawidłowo" ?

To nie będzie tak, że strona zniknie ... przez pewien czas będzie jeszcze na starych DNS'ach, a po pewnym czasie wskoczy na nowe ... ale cały czas będzie, powinna być, dostępna :) Przynajmniej jak ja przepisywałem DNS'y (też na nazwa.pl) nie zauważyłem, żadnej przerwy ;)

Pozdrawiam ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności