Skocz do zawartości

Różnica 60 pozycji w google.com i google.pl

Marmar

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś wytłumaczyć "ciekawostkę przyrodniczą"?:

1. Na dokładnie tą samą pozycjonowaną frazę strona w google.com jest top1, a w google.pl - top60!!!

2. Równocześnie na tą frazę G.com wyrzuca 9 mln wyników, na G.pl 32 mln - powinno chyba być odwrotnie... - na logikę światowe zasoby są większe niż polskie i powinny zawierać w sobie wszystkie polskie

Dodam jeszcze, że pozostałe strony top10 na tą frazę i w G.com i w G.pl są praktycznie te same

O co tu chodzi?

z fusów wróżyć nie będziemy , każda sytuacja w google jest inna dlatego potrzebne jest doświadczenie praktyczne a nie teoretyczne , odpowiedzi na Twój przykład można szukać po analizie danych i najwazniejsze , w google najcześciej działają prawa marfiego

zgaduj zgadula tu nic nie da

Marketing internetowy dla firm

skoro polska to chyba wiadomo dlaczego w google.pl jest 32 milionow wynikow a w com tylko 9 ? czy nie jest to jasne?

i chyba jasne jest dlaczego w com nikt nie pozycjonuje frazy polskiej i dlatego jestes w top1

Dla jasności: fraza jest linkowana WYŁĄCZNIE na stronach polskich

Miałem podobną sytuację, mianowicie fraza w google.com była na 3 pozycji, a w google.pl na 4-5 stronie. Głównym źródłem linków były swl - eweblink i linkme elite. Najgorsze jest to, że pozycja w pl nie drgnęła ani trochę... wyniki się nie unormowały, więc nie mogę nic doradzić.

"Gdy myślisz, że możesz lub nie możesz - w obu przypadkach masz rację."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności