Skocz do zawartości

Odzyskanie kodu Authinfo

Kleszcz

Rekomendowane odpowiedzi

Żyję w Polsce, prowadzę tu firmę, chodzę do urzędów i bardzo często zaskakuję się tym jak rzeczywistość konfrontuje się z opiniami osób ciągle narzekających.

Pewnie, że nie zawsze jest różowo i nie wszystko da się załatwić, ale zapewne w każdym Państwie są momenty, że masz pod górkę.

Co do samej sprawy od której zaczął się wątek to tak jak mówiłem warto ustalić po czyjej stronie w sporze leży racja i po czyjej stronie stoi prawo (ja sam nie wiem) bo nigdy takiego problemu nie miałem. Bardzo prawdopodobne, że okaże się że w domenach globalnych można pobierać opłatę. Jeśli nie to składać skargę do instytucji nadrzędnej. Jeśli to nie pomoże to składać o UOKiK - nawet zapłacić za wydanie, ale złożyć zawiadomienie swoją drogą. Jeśli wszyscy będą tak robić, to szybko ukróci się takie praktyki.

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

Ale czy czasem nie opłaca się bardziej zapłacić i dostać kod od razu?

Nie zapłacę cwaniakom ani grosza, to już postanowiłem - sumienie mi nie pozwala, to by było jednoznaczne z uleganiem kombinatorstwu, cwaniactwu i nie powiem już czemu więcej. Napisałem do UOKiK ale póki co zero odzewu.

Spróbuję z innej beczki:

- podpowiecie gdzie i jak założyć tzw. "opcję" na domenę - .com ? Szukam i jak do tej pory wszyscy rejestratorzy oferują opcje na .pl

- czy rozwiązanie, w którym porzucam domenę, wcześniej przekierowuję 301 na inną - tymczasową i po wygaśnięciu wykupuję ją ponownie u wybranego rejestratora - będzie skuteczne od strony utrzymania jej SEOmocy ?

Regulaminy od tej pory będę przeszukiwał wyszukiwarką pod kątem newralgicznych słów.

Edit: no to już wiem, że rezerwować domen .com się nie da ;)

Kleszcz, możesz spróbować ją przejąć przez serwisy typu dropped.pl tylko dla domen globalnych. Sprawdź pool.com czy snapnames.com. Możesz jeszcze próbować swoich sił indywidualnie przez eNom API jak napiszesz sobie swój skrypt lub kupisz narzędzie, które z z eNom API korzysta. Może są też inne rozwiązania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności