Skocz do zawartości

Linkowanie z księg gości

Rekomendowane odpowiedzi

Czy linkowanie z księgi gości daje coś? np. dodam wpis do księgi gości z odnośnikiem do mojej strony. Czy np. na forum w sygnaturkach, czy w komentarzach do artykułów na stronach z wysokim PR ? Czy jeżeli strona główna ma np. PR=8 a artykuł Pr=0 to jak dodam odnośnik w artykule to doda mi coś ?

Czy pisanie odnośnika do strony w komentarzu/księdze gości jest legalne ?

Dzięki i czekam na odpowiedź!

Czy linkowanie z księgi gości daje coś? Czy np. na forum w sygnaturkach, czy w komentarzach do artykułów na stronach z wysokim PR ?

To zależy, czy dana strona(czy to forum, blog, czy księga gości) ma ustawione Rel="nofollow", czy nie. Jeśli ma to nic oprócz bezpośredniego trafficu taki link Ci nie da.

Czy jest legalne? Raczej tak, ale nie zawsze jest zgodne z regulaminem danej strony i najczęściej, jeśli nie jest, to zostaje taki koment usuwany

Czy linkowanie z księgi gości daje coś? Czy np. na forum w sygnaturkach, czy w komentarzach do artykułów na stronach z wysokim PR ?

To zależy, czy dana strona(czy to forum, blog, czy księga gości) ma ustawione Rel="nofollow", czy nie. Jeśli ma to nic oprócz bezpośredniego trafficu taki link Ci nie da.

Czy jest legalne? Raczej tak, ale nie zawsze jest zgodne z regulaminem danej strony i najczęściej, jeśli nie jest, to zostaje taki koment usuwany

Aha, a jak sprawdzić czy jest ustawione Rel="nofallow" ?

to zostaje taki koment usuwany

A jeżeli taki "webmaster" się postara to i dostanie bana na IP... albo nawet właściciel atakowanej strony może mu się ładnie odegrać :jezyk1:

W jaki sposób ?

P.S

Czy taki link z księgi gości czy komentarzu czy sygnaturki na forum daje tyle co bym kupił ?

Aha, a jak sprawdzić czy jest ustawione Rel="nofallow" ?

Zaznaczasz dowolny link w komentarzu na danej stronie, klikasz prawym i pokaż źródło zaznaczenia. I jeśli jest włączone nofollow to gdzieś w znaczniku a href będzie to umieszczone. Ale tak jak piszą koledzy. Nie warto się w to bawić bo moc takich linków jest znikoma.

Są szybsze metody. W FF klkasz prawym przyciskiem na link, wybierasz Właściwości i patrzysz czy Związek jest nofollow. Poza tym SeoQuake przekreśla takie linki, a Nofollow script podświetla je na czerwono.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Mam jeszcze dwa pytania:

Kupuje powiedzmy linki z domen .com pod frazę "games" to czy w google.co.uk, i innych też będzie mi się pozycjonowało czy tylko w google.com ?

Chce wejść na google USA, jak wpisuje google.com to automatycznie mnie przekierowywuje na google.com, jak zrobić żeby wejść na google USA?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności