Skocz do zawartości

Całkowicie bezawaryjny hosting

Łukasz Gugała

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Napisałem ostatnio dosyć duży system (nie ma co ukrywać - spamerski, ale ja to to tylko pisałem :jezyk1:) do reklamy stron WWW.

I problem jest taki, ze chciałbym, aby uzywać go mogły osoby tylko na domenach zadeklarowanych przy kupnie.

Jedna kopia skryptu = jedna domena. Osób nie jest duzo - około 10, w miare zaufanych, jednakże może sie komus kopia wyśliznąć z rąk i skuteczność systemu diametralnie spadnie jak się dorwią pokemony.

Aby sprawdzać poprawność domeny podczas działania skryptu po stronie kienta, apliakcja będzie musiała się łączyć z API w moim serwisie.

Sprawdzanie nie będzie zbyt czeste - jeden raz dziennie, ale jakiekolwiek przerwy w działaniu aplikacji po stronie klienta, przez to, że serwer API nie odpowiada nie wchodzą w grę.

Interesuje mnie wykup najlepszego, umieszcoznego w Polsce serwera. Może być shared, ważne by był sprawdzonej firmy.

Myslałem o nq.pl . Co mi o nich powiecie? Może znajdę coś lepszego?

Pozdrawiam,

Łukasz

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Napsiałem w opisie tematu "Moze nie całkowicie, ale.." - nie mymagam uptime 100%, bo to niewykonalne.

Co do ioncube, tym to tylko zaszyfruję.

Co do 2 serwerów - jest to myślę bardzo dobre rozwiązanie! Super pomysł!

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Musze znaleźć hosting i o tym jest temat :)

Nie będe bawił się z wersją Pro IC kiedy mam cały system zabezpieczenia apikacji gotowy i czekający na wdrożenie.

luz, nie namawiam przecież, ale podałem alternatywę :)

jeśli chodzi o hosting to prohost.pl mogę polecić i nazwa.pl (wbrew temu co o niej wypisują mam tam sporo stronek i zero problemów). Mam sporo różnych hostingów ale te 2 wypadają najlepiej jeśli chodzi o bezawaryjność ;)

Musze znaleźć hosting i o tym jest temat :)

Nie będe bawił się z wersją Pro IC kiedy mam cały system zabezpieczenia apikacji gotowy i czekający na wdrożenie.

Ja działam z jednym softem na podobnej zasadzie.

Od razu zacznę, że każdy soft idzie obejść (bo zaraz mi tu mądrale będą pisać, że łatwy do obejścia).

Działam tak:

hosting wykupiony na home.pl (fakt drogi ale stabilny).

Soft odpytuje moj hosting i zapisuje w XX ostatnia probe polaczenia.

Jesli sie nie polaczy, to probuje za 1h.

jesli sie nie uda polaczyc przez okreslony czas to leci mail do mnie z taka informacja i soft dziala dalej.

Jesli sie polaczy to pobiera info o licencji (czy moze dzialac poprawnie). jesli termin minał i odp. bedzie negatywna, to wtedy soft blokuje wyswietlania i pokazuje jakis komunikat stosowny.

Wazne jest to abys nie wylaczal softa w przypadku nie udanego polaczenie....

Pewnie ze to idzie obejsc, ale jest to jakis sposob....

Marketing w sieci - da się ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności