Skocz do zawartości

Co sie dzieje z tymi aukcjami!

pawelgawel

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie właśnie przeglądałem Allegro i trafiłem na stronę z taką ofertą: https://allegro.pl/item667879381_pagelin_li..._na_zawsze.html

Autor aukcji pyta potencjalnego nabywcę:

Chciałbyś zapromować swoją strone?

Zwiększyć jej pozycje w Google?

Podnieść PageRank?

Kto by nie chciał...

Mamy na to sposób! Twój link w 37 serwisach z PR7 i PR6! To ponad 80 000 podstron!!!

Brzmi fantastycznie, do tego cena jak z bajki..

Tyle, że na uboczu napisane jest:

Link będzie wyświetlany na stronie głównej z PR7 i wszystkich podstronach serwisu na środku po lewej stronie jako nofollow

Czy to nie jest takie trochę wprowadzanie ludzi w błąd? W sumie nie jest.. informacja, że linki są nofollow jest, a to że nie jest wytłumaczone, co oznacza nofollow sprzedawcę nie obchodzi. kiedyś widziałem też aukcję w stylu "Twój link na 500 000 podstron naszego serwisu" tyle, że żadna z nich nie była zaindeksowana w G.

Co sądzicie o tego typu aukcjach?

------...malo sie odzywam...------

Świat się nie opiera tylko na pozycjonowaniu :) jest jeszcze marketing, reklamowanie własnej strony w innych serwisach. Kupujac link w Adwords też nie zyskujesz nic od strony pozycjonowania, a jednak płacisz za reklamę. Uczciwa oferta. No i dlatego tak niska cena zapewne ^^

Koleś przeleciał po blogach na stronie scienceblogs.com także obawiam się że to nawet będzie 37 serwisów w obrębie jednej domeny. Do tego będzie to tylko komentarz, który zostanie z czasem zakopany.

Nie ukrywam że na początku mnie to zainteresowało w obliczu tego co się ostatnio pisze o nofollow, tyle że w kilka minut sam lepszą i bardziej różnorodną listę jestem w stanie stworzyć :). Inna sprawa że to może być niezły pomysł na szybkie testy nofollow - takie kilka tysięcy linków...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności