Skocz do zawartości

Podroz dookola swiata

Nett

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam plany już od dłuższego czasu ,ale żeby przejść z buta pół polski robić foty opisywac co najbardziej mi sie podobało i w ogóle

W jaki rejon polski wyruszasz ?

Ja w tym roku grasuje na poludniu. Nie wiem jeszcze czy tramping czy rower - zalezy od dostepnosci czasu.

Rowniez foto i dziennik tylko szlakami historycznymi. Jezeli idziesz pierwszy raz - minimum wyposazenia, minimum kasy - poczatek bedzie ciezki. Najtrudniejszy pierwszy tydzien.

Na nastepny rok poszukuje ekipy do wedrowki po europie. Sam poza polska wedrowac nie jestem jeszcze gotowy i chetnie przylacze sie do jakies grupy.

Pozdrawiam ciekawych swiata :D

chciałem wyruszyć z mojego rodzinnego miasteczka z wałcza(zachodnio pomorskie ,koło piły) założenia były żeby wziąść kubusia i 5zł ,ale po jakimś czasie pomyślałem że 20zł dziennie styknie bo chcem jak najmniej żeby sprawdzić jak to jest.

W ogóle nett ty chyba doświadczony to powiedz co na takie wyprawy się zabiera

https://dobree.pl - śmieszne cytaty :)

najlepiej plecak pełen przygód :D

a na poważnie.... trzeba: śpiwór, karimata, scyzoryk, krzesiwo, kompas, ciepła krótka, dobre buty + co nieco waluty.

To dobry osprzęt na wyprawę do lasu lub w góry.

Wynajme punkty Gotlink.pl, Seo.Net.pl, E-weblink oraz SeoMatiK.pl - najtansze ceny na rynku.

Kontakt: GG 2019406 email 99f@wp.pl

468x60.gif

Doceniasz innowacje? Najmocniejszy system linków stałych Seomatik.pl

To zalezy w jaki sposob chcesz wedrowac i przez jaki okres czasu.

Miedzy wedrowka a wycieczka jest roznica taka, ze na wycieczke bierzesz kase, spisz w hotelach czy wynajmujesz pokoje i nic cie nie obchodzi. Wedrujac pieniadze mozesz zarobic na dalszy etap po drodze.

Ja jak ide biore minimum wyposazenia, tylko ze ja bardziej survivalowo do tego podchodze.

Namiot, karimata, menazka i manierka, noz, scyzoryk, niezbednik, mape, przybornik wedkarski, krzesiwo.

Ubranie dopasowuje tak, zeby wszystko sie rozpinalo. Czapke lub kapelusz, 100zl w kieszen i ide :D

Ja jak wspomnialem narazie tylko po polsce i glownie latem. Jezeli wiosna to jeszcze spiwor.

Odpowiednie buty sobie kup - stopy sa najwazniejsze. Z medykamentow nurofen i ewentualnie srodek do odkarzania wody ale w polsce z tym problemow nie ma.

Byłbym zapomnial.

Jezeli nie wiesz, jak wykorzystac to co natura oferuje, wez rowniez mini apteczke, cos od biegunki i przeciw zakarzeniom tak na wszelki wypadek. O wode pros mieszkancow po drodze. Nie sadze zebys byl zmuszony pobrac wode z innego "zrodla". Taka wode trzeba odkarzac, filtrowac, gotowac. Dokumenty i ewentualna elektronike trzymaj zafoliowana, uchronisz przed zamoknieciem. Mini zestaw do szycia rowniez jest wskazany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności