Skocz do zawartości

w3c i spadek w google

mefjus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W ostatnim czasie moja domena PR2 z wysokiego miejsca 4-5 spadla na 3 strone na jedną frazę, nie wiem jaki jest tego powod. W tej chwili jest na drugiej stronie. Co ciekawe spadla tylko na jedną frazę, na wszystkie pozostałe frazy jest bardzo wysoko.

Mam w zwiazku z tym kilka pytan :

- w zwiazku z tym, ze na pare godzin strona zniknela [wkradl sie trojan ktory dostal sie na strone przez ustawienia z total commandera] czy spadek jest mozliwy z tego powodu? Dodam...ze spadek zaczal sie szybciej niz dzien w ktorym zaatakowal trojan??

- sprawdzilem na validator.w3.org moja strona glowna ma 48 bledow i 96 ostrzezen - czy to moze miec jakis wplyw na wysokosc w google?

- czy zamieniajac aktualna strone zrobiona w cms, na strone wykonana w html [tak by usunac te bledy z validatora] moge stracic duzo pozycji? w tej chwili google indexuje prawie wszystkie podstrony, czy jesli zmienie cala witryne na html bede miec trudnosci w powrocie na wysokie pozycje?

- w zwiazku z tym spadkiem, moja domena nie jest jedyna ktora spadla na 2-3 strone, rzeklbym, ze jest to grupa domen, okolo 4 z glownej strony, ktore wraz z moja poszybowaly na daną frazę do tyłu, czy jest mozliwosc, ze to chwilowe??

- dodam, ze nie znam sie na pozycjonowaniu, dodaje jedynie strone do katalogow [akurat po dodaniu do okolo 7 katalogow, pare dni pozniej strona zaczela spadac]

z gory dziekuje za pomoc w zrozumieniu co sie dzieje i jak na to zareagowac.

pozdro!!

dodaje jedynie strone do katalogow

oto odpowiedz - brak wartosciowych linkow

sprawdzilem na validator.w3.org moja

ma wplyw ale IMHO niewielki

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jesli linkujesz tylko z katalogow to moga byc dwa powody:

1. Zgodnosc tresci - katalogi to glownie smietniki z masa linkow. Ciezko o dobre, tematyczne i zadbane. Dodatkowo jesli wszedzie uzywasz tego samego opisu to tez, nie pomaga.

2. Jak bardzo zroznicowanych anchorow uzywasz? Jesli przed spadkiem dodales duzo linkow z danym anchorem to i masz odpowiedz na swoje pytanie. % ilosc danego anchora na dany URL - jesli gdzies kieruje tylko jeden/kilka anchorow przy wiekszej ilosci linkow to jest to rownoznacze z powiedzeniem Google: "Tak! Manipuluje wynikami i linki idace do tej strony sa nic nie warte!" :D

No i znowu zmiany ;] Bedzie sie dzialo... hehehe ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności