Skocz do zawartości

Czemu mam tak malo zaindeksowanych stron?

dongrela

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o forum na vbulletin, mam vbseo (rozbudowany dodatek do seo friendly). w mapie strony mam cos kolo 180 tys podstron. w indeksie google jest zaledwie 16 000 stron!! i nie idzie to zbytnio do przodu od 2 miesiecy...

Forum Alfa Romeo Giulietta, 159, MiTo, 156, 147, 166, 145, 146, 155, 164, 33, 75, GTV, GT, Brera, Alfetta ;D

Wczytaj się w GooGla, a poznasz rozwiązanie ;)

Wskazówki dotyczące mapy witryny

Należy pamiętać, że plik mapy witryny w każdym formacie:

* Może zawierać listę adresów URL lub listę map witryn.

* Jeśli mapa witryny zawiera listę innych map witryn, należy zapisać ją jako plik indeksu map witryn w formacie XML przewidzianym dla tego typu plików. Plik indeksu mapy witryny może zawierać listę nie więcej niż 1000 map witryn.

* Plik mapy witryny może zawierać nie więcej niż 50 000 adresów URL i po zdekompresowaniu jego rozmiar nie może przekraczać 10 MB. Jeśli mapa witryny jest większa, należy ją podzielić na mniejsze mapy witryn. Te limity gwarantują, że Twój serwer internetowy nie zostanie przeciążony, udostępniając Google bardzo duże pliki.

* Wszystkie podane adresy URL muszą mieć tę samą składnię. Na przykład w razie określenia lokalizacji https://www.example.com/ lista adresów URL nie powinna zawierać adresów URL zaczynających się od https://example.com/. Natomiast w razie określenia lokalizacji https://example.com/ lista adresów URL nie powinna zawierać adresów URL zaczynających się od https://www.example.com/.

* W adresach URL nie wolno podawać identyfikatorów sesji.

* W plikach Mapy witryny nie wolno podawać adresów URL grafiki. Google nie indeksuje bezpośrednio grafiki. Indeksuje natomiast stronę, na której obraz jest umieszczony. Adresy URL obrazów zawarte w plikach Mapy witryny nie zostaną zaindeksowane.

* Adres URL mapy witryny musi być zakodowany w sposób umożliwiający jego odczytanie przez serwer internetowy, na którym znajduje się mapa. Ponadto może on zawierać tylko znaki ASCII. Nie może zawierać znaków z rozszerzonego zestawu ASCII ani kodów sterujących oraz znaków specjalnych, takich jak * oraz {}. Jeśli adres URL mapy witryny zawiera te znaki, podczas próby jego dodania zostanie wyświetlony błąd.

Pozdrawiam :)

Wg. mnie to te mapy prawie nic nie dają. Im strona mocniejsza, lepiej podlinkowana, tym lepiej się indeksuje.

Zgadzam się w 100% z Adamem. Sposób leży w linkowaniu.

VB dobrze podlinkowany zdrowo się indeksuje.

A tak apropos skryptów forum, czy ktoś może widział jakieś przemo mające 100 tys zaindeksowanych stron ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Ale przeciez popularne skrypty sa chyba dobrze linkowane?

Co jeszcze moge zrobic, poza tym co zrobili programisci?

Szczerze mówiąc częściej zdarza mi się, że lepiej indeksują mi Google rzeczy unikalne niż oparte o popularne skrypty. Wyjątkiem jest wordpress, którego Google coś wybitnie lubią :D

Legalne DOPALACZE (do biznesu)

userbar2.gif

50% rabat | Domena za 1 zł | Reklama za 1 zł

Jednakże tu nie chodzi tylko i wyłącznie o optymalizację serwisu. Im więcej linków pochodzi z różnych źródeł, tym większa szansa ,że bot odwiedzi twoją stronę i w przyszłości ją zaindeksuje.

Dlatego też na początku gdy np. strona jest świeża, bardzo często dopala się ją z zaplecza/swl'em czy innymi metodami w celu szybkiej jej indeksacji.

Możesz także poczytać o pingowaniu.

Lubi czy nie lubi to nie ma nic do tego. Przyjrzyj się budowie właśnie wordpresa i zobacz jak w nim rozwiązano linkowanie wewnętrzne. Nie podam Ci gotowego rozwiązania bo konkurencji się nie karmi:). Ważne aby była ciągłość na stronie no i jak już wszyscy mówią linkuj nie tylko na główną, ale i na podstrony. Wg mnie nie musi tych linków być za dużo ważne żeby były stałe na porządne zindeksowanie starczy.

Dlatego też na początku gdy np. strona jest świeża, bardzo często dopala się ją z zaplecza/swl'em czy innymi metodami w celu szybkiej jej indeksacji.

Dopalanie świeżych stron swlem to nie koniecznie dobra metoda :D no ale tu każdy ma inne zdanie.

Wg. mnie przede wszystkim dużo mocnych stałych linków do strony głównej + głębokie linkowanie, szczególnie tam gdzie coś wylatuje z indeksu.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Dopalanie świeżych stron swlem to nie koniecznie dobra metoda :D no ale tu każdy ma inne zdanie.

Wg. mnie przede wszystkim dużo mocnych stałych linków do strony głównej + głębokie linkowanie, szczególnie tam gdzie coś wylatuje z indeksu.

Dlatego też nie starałem się nic sugerować i napisałem ,iż jest wiele metod aby osiągnąć zamierzony skutek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności