Skocz do zawartości

Linki w komentarzach.

ahead

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawia mnie problem linków dodawanych przez użytkowników w komentarzach. Czy umożliwiając użytkownikom wstawianie linków(lub automatyczną zamianę tekstu na <a>), mój serwis nie traci swojej mocy. Widzę, że na większości for, linkowania przez user'a nie jest większym problemem i jest to jak najbardziej udostępniane. Ale czy mając początkujący serwis można w jakiś sposób wybrać optymalne rozwiązanie?

1. Możesz iść w optymalne rozwiązanie i ograniczyć ilość linków, żeby nie było możliwości zbytniego szaleństwa ;)

2. Możesz z automatu wsadzać wszystkim <nofollow>, wtedy link dla robota nie istnieje ;)

Najważniejsze jest żebyś dbał o serwis na bieżąco - zdobywał linki o dobrej jakości - wtedy nie będziesz się musiał tak przejmować linkami wychodzącymi :)

Pozdrawiam :)

Widzę zamieszanie z nofollow i w tej chwili jest to dla mnie trochę nieklarowne rozwiązanie.

Dbanie o linki przychodzące jest czymś naturalnym, ale nie chciałbym, żeby był to sposób na linki userów w komentrzach(chociaż pewnie tak ma być). Jedynym sensownym sposobem jak dla mnie jest wyłączenie dodawania linków. Zawsze istnieje możliwość wpisywania adresów www w treści(bez tworzenia linku), pewnie jest to mniej funkcjonalne, ale google będzie to i tak interpretował. Chociaż zwykły tekst, który jest prawidłowym adresem www, zostaje i tak tylko tekstem.?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności