Skocz do zawartości

Zmiana domeny

traktor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam domenę którą będę musiał opłacić za 3 miesiące na kwotę 120zł. Na domenie postawiłem serwis, ale go specjalnie nie pozycjonowałem. Po prostu szkoda płacić mi 120zł za przedłużenie w nazwa.pl więc postanowiłem nie przedłużać domeny i przenieść się do firmy w której za przedłużenie płaci się taniej. Czy wystarczy, że zastosuję takie oto przekierowanie:

<?php

header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");

header("Location: https://www.nowy-adres.pl/");

header("Connection: close");

?>

i cała moc z domeny którą mam do tej pory przejdzie na nową którą zakupie? Jeśli tak, to po jakim czasie google tą "moc" przeniesie na nową domenę.

Z góry dziękuje za pomoc.

i cała moc z domeny którą mam do tej pory przejdzie na nową którą zakupie?

ale tylko na czas istnienia przekierowania. Później, jak domena 'spadnie', to papapa z 'mocą'

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

ale tylko na czas istnienia przekierowania. Później, jak domena 'spadnie', to papapa z 'mocą'

M

Czyli "porzucając" poprzednią domenę i tak trzeba będzie pracować od początku na nową i de facto, nie ma dobrego sposobu, aby tak na prawdę przenieść tę moc na inną stronę?

M

Czyli "porzucając" poprzednią domenę i tak trzeba będzie pracować od początku na nową i de facto, nie ma dobrego sposobu, aby tak na prawdę przenieść tę moc na inną stronę?

Mozesz poprosic aby obecne linki zostaly przekierowane na nowa domene z tego co wnioskuje. Ale nie wiem czy mocnym stronom bedzie sie oplacalo linkowac jakiegos swiezaka ;]

Mozesz poprosic aby obecne linki zostaly przekierowane na nowa domene z tego co wnioskuje. Ale nie wiem czy mocnym stronom bedzie sie oplacalo linkowac jakiegos swiezaka ;]

obecne linki nie przeniosą mocy ze starej domeny na nową, co najwyżej będą pracować na moc nowej domeny, a 301 ma na celu przenieść moc ze starej na nową...

a bujanie się z nową domeną bo szkoda na przedłużenie starej to zabawa przedszkolaka w piaskownicy... dziś szkoda 120 na przedłużenie, jutro będzie szkoda 60 w innej firmie i tak w kółko ^_^

opłać i zrob transfer tam gdzie nastepne lata będzie taniej, a nie bawisz się w oszczędności na kilka piw :peace:

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Chodzi o to, ze ta strona nie jest przyszlosciowa. Jej tematyka sa gify a ich popularnosc drastycznie spada z roku na rok. Myslalem zeby przez kilka lat jeszcze cos z niej wyciagnac, a potem porzucic dlatego szkoda mi 120zl na przedluzenie. Szkoda mi troche czasu ktory w nia wlozylem, wiec moze zostawie ja na jakies zaplecze.

z roku na rok? to ile ona ma latek? jeżeli juz nie łapie sie na jakiś regulamin z promocji w jakiej została zakupiona, to ją transferuj do tańszego rejestratora i tyle ;)

- Reklama -

jak domena wygasa, to jeszcze jest trzymana prze jakis czas przez rejestratora, dopiero po tym czasie jest uwalniana i jest dostepna na zasadzie kto pierwszy ten lepszy... jezeli uważasz, że masz tyle szczęścia by ja znowu zamowić, lub liczysz na to, że domeną nikt się nie interesuje, to możesz próbować w ten sposob "oszczędzać"... ;)

- Reklama -

Jeżeli domena jest cokolwiek warta ( odwiedzało ją np. 50 unikalnych uzyszkodnikow dziennie ) to napewno wykupi ja jakis robot. Mialem tak z jedna domena ktorej nie przedluzylem. Niedlugo po wygasnieciu pojawila sie na niej jakas strona na ktorej znajdowaly sie tylko same linki oraz informacje iz domena jest na sprzedaz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności