Skocz do zawartości

Nieudolne rejestrowanie domen?

Lesiu

Rekomendowane odpowiedzi

Nazwa.pl powie, że w przypadku domen globalnych, wpłata musi zostać wykonana zanim inny rejestrator dokona rejestracji domeny. No i najwyraźniej w tym przypadku zaszła taka sytuacja.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

smut, po pierwsze to nie powinni pokazywać informacji, iż domena jest dostępna i gotowa do zarejestrowania jeżeli tak naprawdę nie jest... a po drugie to w historii rozliczeń "Rejestracja domeny ..... - Promocja "Domeny dla każdego! Dołącz i Ty!" [...../pro/2009]" widnieje z godziną 14:25

O ile się nie mylę, mają też zastrzeżone w regulaminie problemy techniczne tego typu. Ja nie mówię, że to jest poprawne - po prostu spotkałem się z tym kilka razy i wiem, że trzeba żyć dalej. Od pół roku nie kupiłem żadnej nowej domeny w nazwa.pl

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

Smut, czy w takim razie owe "problemy techniczne" to u nich standard? Teraz sobie z ciekawości sprawdziłem inną domenę - prolarp.org i w nazwa.pl jest możliwa do wykupienia, a w OVH oraz home.pl nie. Jeżeli ktoś chce i potrzebuje kupić starą domenę, na której był kiedyś serwis związany z jakimiś grami to może próbować szczęścia. Ja mam dość nazwa.pl, więc domenę olewam. Jak komuś się uda to niech się pochwali, jeśli nie publicznie to choć na PW.

Jak komuś się uda to niech się pochwali, jeśli nie publicznie to choć na PW.

próbowałem, przyjęło, kasę wzięło, przyszedł mail po kilku godzinach, że wykupione wcześniej u innego rejestratora.

Kasa pozostała u nich jako nadpłata, wszystko w mailu ładnie opisali.

dymna.jpg

Czyli ten ich "błąd systemu" to standard. Mogłaby się tym zainteresować ich konkurencja i zrobić im ładną "reklamę" w sieci. Jest jeszcze jedna rzecz, którą niebawem opiszę odnośnie praktyk nazwa.pl w związku z ich Programem Partnerskim. Na pewno przyda się to wszystkim, którzy korzystają ich PP od dłuższego czasu, gdyż ich to dotyczy. Na razie muszę wystosować odpowiednie pismo do ich działu prawnego i wysłać pocztą tradycyjną... gdyż inaczej się według nich nie da. Tak czy inaczej - będą ogromne jaja.

Jest jeszcze jedna rzecz, którą niebawem opiszę odnośnie praktyk nazwa.pl w związku z ich Programem Partnerskim. Na pewno przyda się to wszystkim, którzy korzystają ich PP od dłuższego czasu, gdyż ich to dotyczy.

dla mnie to jakaś paranoja z tymi pisemkami, jakoby wykorzystanie PP do np. przedłużenia domeny stanowiło mój zysk... ja im niczego nie sprzedawałem, faktury nie wystawiałem, nie mam zamiaru nigdzie tego uwzględniać. Zresztą nie mam zbytnio pojęcia jak miałbym to zaksięgować(?).

dymna.jpg

• 1 miesiąc temu...
Czyli ten ich "błąd systemu" to standard. Mogłaby się tym zainteresować ich konkurencja i zrobić im ładną "reklamę" w sieci. Jest jeszcze jedna rzecz, którą niebawem opiszę odnośnie praktyk nazwa.pl w związku z ich Programem Partnerskim. Na pewno przyda się to wszystkim, którzy korzystają ich PP od dłuższego czasu, gdyż ich to dotyczy. Na razie muszę wystosować odpowiednie pismo do ich działu prawnego i wysłać pocztą tradycyjną... gdyż inaczej się według nich nie da. Tak czy inaczej - będą ogromne jaja.

Generalnie zrobiliście halo a takie sytuacje są u kazdego rejestratora i jest to norma. Dla globalek nie ma globalnej rezerwacji wiec jak ktos domene oplaci szybciej u innego registrara to dla Ciebie juz nie zarejestruja. Trafiles w sytuacje ze ktos szybciej oplacil i zarejestrowal domene i tyle. Takie sytuacje kazdy registrar ma zastrzeżone w regulaminie (ktory akceptujesz przy zamawianiu domeny) i jest to norma. Dziwny temat :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności