Skocz do zawartości

indeksowanie na home.pl vs az.pl

topbi

Rekomendowane odpowiedzi

Zrób test.

Przekieruj wszystkie roboty 301 na druge domenkę, gdzie istnieje podejrzenie, że roboty są wycinane. I na tym pierwszym i na tym drugim loguj roboty. Następnie porównaj. Wszystkie powinny przejść

pozdr.

A co to dla ciebie są lepsze katalogi ?

takie, które nie zostały "wczoraj" zrobione, maja zindeksowaną juz cała strukturę i googlebot odwiedza je na bieżąco.

Czy ktos spotkał się z czymś podobnym ??

najbardziej prawdopodobna przyczyna to IP. az trzyma pewnie wszystko na wirtualkach czyli jedno IP = dziesiatki serwisow. w home.pl kazdy serwis ma swoje wlasne IP. a google preferuje serwisy z roznych klas IP /szczegolnie te linkujace do siebie/

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Wracając do tematu sytuacja przestawia się następująco:

- w czasie 26/08 - 2/09 strone odwiedziło 3550 googlebotów - biorąc pod uwagę że strona istnieje już kilka miesięcy to było ich tam zdecydowanie więcej....

- domena nie jest zbanowana bo taką informację dostałem od help@google.com

Hi ........, (tu było moje imie)

Thank you for your reply. We apologize for our delayed response. Please be assured that your site is not currently banned or penalized by Google.

We understand that your site hasn't shown up in our search results yet. As mentioned in our previous email, Google finds sites (including subdomains) when our robots "crawl" the web, following hyperlinks from page to page. Google currently visits more than eight billion URLs during our crawls, so this process can take a while. Keep in mind that if many sites link to yours, there's an excellent chance we'll find it. Conversely, if no sites link to your pages, it may be difficult for our crawler to find them.

Once again, we recommend that you read our Webmaster Guidelines at https://www.google.com/webmasters/guidelines.html

Regards,

The Google Team

A w dalszym ciągu site nie ma zaindeksowanej nawet jednej strony.... :D

Uważam że linków mam wystarczającą ilość - zaindeksowanie innych stron - zajmuje mi to max. 3dni (pierwsza strona)

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły i się nimi podzieli to będę wdzięczny.

Poczytaj regulamin az.pl szczególnie na samym dole

ODPOWIEDZIALNOŚĆ AZ.PL I REKLAMACJE

Ładnie się tam zabezpieczyli, moim zdaniem osiągniesz coś dopiero jak ich do sądu pozwiesz. A oni i tak powiedzą, że to nie z ich winy roboty mają problemy z odwiedzaniem stron a jak nie z ich winy albo nie ich świadomych działań tylko cytuje "zaniedbania administratora" to odpowiedzialności nie ponoszą bo tak mówi regulamin na który się zgodziłeś.

Jak dla mnie to może wygrasz sprawę po jakieś 5 latniej rozprawie.

Oni bazują na tym, że za parę stówek to nikt ich po śądach nie będzie ciągał.

Swoją drogą to co Ci robią to największe świństwo o jakim w hostingu słyszałem.

Ale poczekajmy chwile pewnie znajdą się większe.

Wypowiem się tylko po to byście nie wprowadzali się w błąd vs coś tam.

Nie testowałem, mam jeden z serwerow na az - ostatnio troszke padał (czesto) ale sytuacja uległa poprawie.

Nijak się to ma jednak do indeksowania stron.

Jeżeli ktoś uważa że te serwery mają problem z indeksacją to jest w błedzie.

Servery mają w jednym z najlpeszych datacenter w niemczech.

aby nie były to czcze słowa jako przykład indeksowania strony na serwerach az dam jedną ze swoich stron.

I mam nadzieje że przekona to nie które osoby iż wcale takowego problemu niema

https://www.google.pl/search?hl=pl&rls=GGLD...btnG=Szukaj&lr=

Domena z tą zawartością istnieje od około 1,5 msc czasu.

Pozdrawiam i już uciekam sobie dalej.

Co do az to raz były jakieś problemy, a co do indeksowania, stronę wrzuciłem 3 tygodnie temu i już zostały zindexowane wszystkie jej podstrony. Gorzej z domeną .az.pl tutaj jak narazie od 2 tygodni jest narazie tylko strona główna.

Teraz testuję czy coś pomoże link tutaj do jednej z podstrony, może ją uda się zindexować. Co do odwiedzin botów, to pojawiaja się gdzieś tak raz dziennie po 2-3 sztuki i do tego pojawia się Mediapartners-Google, ale ten to od AdSense :)

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Serwery maja niby dobre i łącza zaje..... ale z tym indeksowaniem dziwna sprawa. Dzisiaj sprawdzilem i z jednej witryny po 2 miesiacach zaindeksowalo tylko pierwsza strone. To juz cos. Ale naprawde na innych serverach proces ten trwa duzo szybciej. Gdzies musi byc przyczyna.

@szookpl

Ktore konto masz ? poczatek, start ,standard czy pro ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności