Skocz do zawartości

eXdomain

eXdomain

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 344
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja dziś odpalam i też mam baaardzo dużo errorów, w site google praktycznie same errory. Proxy do tej pory działały OK - więc coś chyba program nawala.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Ja dziś odpalam i też mam baaardzo dużo errorów, w site google praktycznie same errory. Proxy do tej pory działały OK - więc coś chyba program nawala.

Wszystko wskazuje na to że problemy opisywane przez Pana jak i również użytkownika MikołajZ. wynikają z blokady google na używane adresy proxy. Bardzo prosimy o przetestowanie programu przy użyciu 1 wątku bez użycia proxy jeżeli wyniki są poprawne oznacza to winę serwerów proxy. Osoby, które zakupiły pakiet proxy na naszej stronie i napotkały podobne problemy bardzo prosimy o kontakt będziemy wymieniać adresy na inne.

Jeżeli mimo wszystko stwierdzają Panowie wystąpienie innych problemów również bardzo prosimy o kontakt z działem wsparcia technicznego pisząc na adres pomoc (at) exdomain.eu w celu wyjaśnienia szczegółów błędu i znalezienia rozwiązania.

stopka_forum.jpg

eXdomain

www.eXdomain.eu

@sdnsoft możesz mi wyjaśnić czemu generuje sobie listę domen i jest wyraźnie napisane DOSTĘPNA

wrzucam to za chwilę w hurtową rejestrację w panelu domen i 40% z nich ma dopisek ZAJĘTA

czy to wynika z błędów programu? nie sądze żeby ktoś przechwytywał domeny w tej chwili co wrzucam je w rejestracje

PS Pobieram domeny info z justdropped.

@sdnsoft możesz mi wyjaśnić czemu generuje sobie listę domen i jest wyraźnie napisane DOSTĘPNA

wrzucam to za chwilę w hurtową rejestrację w panelu domen i 40% z nich ma dopisek ZAJĘTA

czy to wynika z błędów programu? nie sądze żeby ktoś przechwytywał domeny w tej chwili co wrzucam je w rejestracje

PS Pobieram domeny info z justdropped.

Dostęponość domen sprawdzana jest na podstawie informacji zawartych w bazach danych operatorów odpowiedzialnych za daną domenę jak na przykład NASK dla PL nie mniej jednak nie jest to informacja, którą można uzyskać korzystając z bezpośredniej bazy dla rejestratorów. Baza dla rejestratorów weryfikuje dostępność domeny w momencie wysłania zapytania jednak jest to operacja czasochłonna i obciążająca znacznie zasoby jednostki odpowiedzialnej za daną domenę (np. NASK). Z tego powodu baza dla rejestratorów udostępniona jest tylko dla podmiotów, które podpisały stosowną umowę z operatorem domeny oraz wpłaciły kaucję, ponadto ilość dziennych zapytań do takiej bazy w imieniu jednego rejestratora również jest limitowana a ilość limitów ustalana jest na podstawie generowanej sprzedaży domen. Z tych powodów udostępnienie sprawdzania dostępności setek tysięcy domen użytkownikom eXdomain bezpośrednio z baz dla rejestratorów jest fizycznie nie wykonalne.

Baza, z której informacje pobiera aplikacja jest aktualizowana z pewnym opóźnieniem jednak w przypadku większości domen dane te są trafne i pokrywają się z rzeczywistością. Natomiast w przypadku bardzo wartościowych domen międzynarodowych firmy z dostępem do baz rejestratorów bardzo szybko zajmują wiele najbardziej wartościowych domen często w ułamku sekundy od ich wygaśnięcia w związku z czym aplikacja jeszcze przez pewien czas do aktualizacji baz wyświetla niezgodną informację. Nie stanowi to jednak poważnego problemu w pozyskiwaniu domen ponieważ tak jak Pan zaznaczył nawet w przypadku tych najbardziej wartościowych można spodziewać się że 60% nadal zwraca nam rzeczywistą wartość a w przypadku innych rozszerzeń niż com, info, net współczynnik ten jest jeszcze wyższy.

Ponadto dobrą praktyką jest zwracanie większej uwagi na domeny, które jeszcze są zajęte a mają bliską datę wygasania (taką informację można również pobrać przy pomocy eXdomain). Następnie zgłosić te domeny do masowej rejestracji. W takiej sytuacji mamy nie mal równe szanse na przechwycenie najbardziej wartościowych domen jak największe firmy z USA a o tym kto zdobędzie decyduje praktycznie przypadek losowy.

stopka_forum.jpg

eXdomain

www.eXdomain.eu

eXdomain otrzymał LOGO Compatible with Windows 7

16 luty 2010

Bardzo nam miło poinformować, że 16 lutego 2010 aplikacja eXdomain uzyskała logo Compatible with Windows 7, to znaczy, że nasz produkt pozytywnie przeszedł testy zaprojektowane przez Microsoft na kompatybilność i wiarygodność aplikacji.

Oznacza to także, że nie zagraża stabilności systemu, spełnia standardy Microsoft i działa z Windows 7 zarówno w wersji 32 bitowej jak i 64 bitowej. Ponadto od wersji 1.0.0.166 aplikacja jest podpisywana cyfrowym certyfikatem VeriSign gwarantując bezpieczeństwo i niezmienność kodu w momencie pobierania i instalowania programu. Charakterystycznym znakiem w trakcie instalacji jest żółta nie czerwona tarcza i link do certyfikatu wydawcy oprogramowania w oknie potwierdzającym zgodę na uruchomienie instalacji. Dzięki temu nasi użytkownicy mogą być pewni, że pobierają wydany przez zaufanego dostawcę nie zmieniony kod, którego bezpieczeństwo zostało potwierdzone przez Microsoft.

To zmotywowało nas do dalszego ulepszania naszego produktu.

Przypominamy również, że nasza aplikacja posiada logo Works with Windows Vista i jest kompatybilna z systemami: Windows 2000/XP/Vista/7 w wersji x64 oraz x86

Aby dowiedzieć się więcej na ten temat oraz o innych nowościach związanych z eXdomain zapraszamy na stronę:

https://pl.exdomain.eu/news.aspx

EN-w7-comp_rgb_S.png

stopka_forum.jpg

eXdomain

www.eXdomain.eu

Dzisiaj od rana jak uruchamiam program eXdomain wyskakuje mi komunikat:

"Application cannot be started. Contact the application vendor"

Ktoś jeszcze tak ma?

Bardzo proszę o kontakt z centrum pomocy pod adresem pomoc (at) exdomain.eu. Konsultanci pomogą Panu szybko rozwiązać problem.

stopka_forum.jpg

eXdomain

www.eXdomain.eu

Czemu w polu dostępność mam same błędy?

PS. Brakuje mi możliwości szybkiego exportu określonej liczby wierszy z pola "adres".

Czy ma Pan na myśli export samych wyfiltrowanych adresów? Jeżeli tak to w aktualnej wersji jest już opcja kopiowania widocznej (odfiltrowanej) listy adresów do schowka. Można to zrobić klikając prawym klawiszem na polu wyników a następnie wybierając opcję "Kopiuj listę do schowka".

Proszę o informację czy ta wskazówka była pomocna?

stopka_forum.jpg

eXdomain

www.eXdomain.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności