Skocz do zawartości

eXdomain

eXdomain

Rekomendowane odpowiedzi

Mi osobiście brakuje opcji aby nie sprawdzało domen niedostępnych :P Szczerze mówiąc nie interesują mnie parametry domen których nie mogę zarejestrować a więc nie ma sensu "katować" googla zapytaniami :P

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

• Odpowiedzi 344
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

tomek_25, wiem że mogę filtrować wyniki ale nic mi to nie daje bo aby je "filtrować" muszę wszystkie przeskanować (czyli również sprawdzić site/pr/BL dla domen niedostępnych ) :pytajnik:

A właśnie chciałbym uniknąć skanowania wszystkich domen (sprawdzać parametry tylko dla domen dostepnych) :pisze:

No chyba że się ta tak zrobić ?? :>

Michał Kryński

No może być i jako dodatkowa ;) Dla mnie po prostu jest to bezsensowne odpytywanie Googla/Yahoo bo i tak zajętej domeny nie zarejestruje ;) A pomyślcie jaka by to była oszczędność na proxy [ew szybkość bo zmniejszyła by się lista domen do sprawdzenia] ;)

Michał Kryński

Z jednej strony bezsensowne, ale jeżeli sprawdzasz listę domen w celu późniejszej rejestracji przez np dropped? Dlatego też uważam, że jeżeli ma się taka funkcja pojawić to tylko jako opcja. Kilka dni temu NASK miał jakąś awarię i źle wskazywał informację o dostępności domeny. W takim przypadku program by w ogóle nie pokazywał danych domen z listy, prawda?

Mi również brakuje opcji nie sprawdzania domen niedostępnych.

Miałem nawet jakiś czas temu już to tutaj zasugerować.

Myślałem także nad tym, aby pójść o krok dalej, tj. móc zdefiniować listę progowych parametrów, które jeśli by nie zachodziły to dalsze sprawdzanie danej domeny byłoby zakończone. Np. szukam domen tylko dostępnych, z YBL 20, z minimum 1 sajt w google (i inne wg uznania). I jeśli, jakaś domena jest dostępna, ma YBL większy od 20, ale nie jest zaindeksowana to proces dalszego jej sprawdzania zostaje przerwany.

Myślę, że to mogłoby wydatnie odciążyć proxy i przyspieszyć wyszukiwanie pożądanych domen.

No i oczywiście wersja serwerowa jeszcze do tego i program byłby cud malina :-)

Oryginalne życzenia noworoczne www.nanowyrok.pl | Znane aquaparki i parki wodne. | Terapia poznawczo behawioralna www.terapia-bielsko.pl w Bielsku-Białej.

• 3 tygodnie później...

Tak sobie właśnie testuję. 2 najpoważniejsze problemy:

1) whois - coś jest nie tak. Wpisałem sobie ręcznie listę domen, sprawdziło mi listę, ale jak w danym wierszu klikam Pokaż odpowiedź WHOIS to pokazuje mi whoisa ale dla zupełnie innej domeny (z innego wiersza) - widzę że problem następuje przy filtrowaniu, jeśli normalnie na liście były domeny aaa.pl, bbb.pl i ccc.pl a po przefiltrowaniu została domena ccc.pl, to klikając whois dla ccc.pl pokazuje się whois pierwszej domeny przed przefiltrowaniem czyli aaa.pl

2) przerwanie sprawdzania zazwyczaj graniczy z cudem - trzeba niestety ubić proces bo inaczej można by chyba czekać godzinę albo dłużej.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Tak sobie właśnie testuję. 2 najpoważniejsze problemy:

1) whois - coś jest nie tak. Wpisałem sobie ręcznie listę domen, sprawdziło mi listę, ale jak w danym wierszu klikam Pokaż odpowiedź WHOIS to pokazuje mi whoisa ale dla zupełnie innej domeny (z innego wiersza) - widzę że problem następuje przy filtrowaniu, jeśli normalnie na liście były domeny aaa.pl, bbb.pl i ccc.pl a po przefiltrowaniu została domena ccc.pl, to klikając whois dla ccc.pl pokazuje się whois pierwszej domeny przed przefiltrowaniem czyli aaa.pl

2) przerwanie sprawdzania zazwyczaj graniczy z cudem - trzeba niestety ubić proces bo inaczej można by chyba czekać godzinę albo dłużej.

Dziękujemy za informację, już pracujemy nad zweryfikowaniem i rozwiązaniem powyższych problemów. Poinformujemy Pana, oraz publicznie na forum o postępach w sprawie tego zgłoszenia.

Pozdrawiamy,

SdNsoft

stopka_forum.jpg

eXdomain

www.eXdomain.eu

Jak już zgłaszam, to zgłoszę jeszcze:

3) mapadomen - nie pobiera mi żadnych domen

4) justdropped.com - pobiera mi 5 domen com, jak wybieram inne domeny (np. info) pobiera te same 5 domen com

Jak już zgłaszam, to zgłoszę jeszcze:

3) mapadomen - nie pobiera mi żadnych domen

4) justdropped.com - pobiera mi 5 domen com, jak wybieram inne domeny (np. info) pobiera te same 5 domen com

Uprzejmie informujemy, że udostępniliśmy poprawkę rozwiązującą zgłoszone problemy:

1) Problem sprawdzania odpowiedzi whois (w tym znacząco zostało usprawnione okno wyświetlające tą odpowiedź)

2) Problem z zatrzymywaniem skanowania może być zależny od wielu czynników pracujemy nad odtworzeniem tego problemu w naszym środowisku testowym

3) Pobieranie domen z mapadomen zostało poprawione

4) JustDropped prawdopodobnie nie funkcjonowało chwilowo z winy dostawcy, nie mniej jednak zjawisko 5 domen pojawiało się zawsze dla dnia "wczorajszego" i "przedwczorajszego" od dnia pobierania. W aplikacji zostało wprowadzone stosowne ograniczenie.

Bardzo dziękujemy za pomoc w usprawnieniu aplikacji eXdomain i wszystkich zachęcamy do zgłaszania błędów jak i sugestii i pomysłów przez formularz zgłoszeń na stronie eXdomain:

www.exdomain.eu

stopka_forum.jpg

eXdomain

www.eXdomain.eu

Dzięki za poprawki.

Zgłoszę jeszcze:

1) zaraz po zakupie jak wyszła aktualizacja ponownie kazało mi wpisać dane aktywacyjne mimo że je wcześniej uzupełniłem. Wpisałem ponownie - oczywiscie był komunikat że te dane są już wykorzystane. Zamknąłem program, uruchomiłem ponownie i już nie kazało. To samo miałem po jednej z ostatnich aktualizacji

2) program wyraźnie zwalnia (często zatrzymuje działanie) pod koniec sprawdzania danej listy - przykładowo sprawdzam 90 domen, w okolicach 80 nagle bardzo zwalnia i nie zawsze dochodzi do końca i trzeba właśnie w windowsie zakończyć proces. Przydałoby się że programowe "stop" działało sprawniej i ewentualnie sprawdzić z czego wynikają te problemy pod koniec sprawdzania listy (no chyba że to u mnie - w razie czego windows 7)

Dzięki za poprawki.

Zgłoszę jeszcze:

1) zaraz po zakupie jak wyszła aktualizacja ponownie kazało mi wpisać dane aktywacyjne mimo że je wcześniej uzupełniłem. Wpisałem ponownie - oczywiscie był komunikat że te dane są już wykorzystane. Zamknąłem program, uruchomiłem ponownie i już nie kazało. To samo miałem po jednej z ostatnich aktualizacji

2) program wyraźnie zwalnia (często zatrzymuje działanie) pod koniec sprawdzania danej listy - przykładowo sprawdzam 90 domen, w okolicach 80 nagle bardzo zwalnia i nie zawsze dochodzi do końca i trzeba właśnie w windowsie zakończyć proces. Przydałoby się że programowe "stop" działało sprawniej i ewentualnie sprawdzić z czego wynikają te problemy pod koniec sprawdzania listy (no chyba że to u mnie - w razie czego windows 7)

1) Pracujemy nad z identyfikowaniem i odtworzeniem tego problemu w naszym środowisku testowym.

2) W przypadku scenariusza jaki Pan opisał wszystko zależy od ilości użytych wątków, jeżeli skanowanie odbywało się przy użyciu 30 wątków siłą rzeczy przy 80 domenie na 90 sprawdzanych 20 wątków zakończyło swoją pracę a pozostałe 10 pracowało na dokończenie skanowania. Efektem jest względne zwolnienie pracy o 2/3 prędkości. 2/3 wątków kończy pracę ze względu na brak domen, którymi mogłyby się zająć.

Pozdrawiamy,

stopka_forum.jpg

eXdomain

www.eXdomain.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności