Skocz do zawartości

W jaki sposób zrobić to najlepiej?

TheAdi

Rekomendowane odpowiedzi

No to realnie - czy wogóle sam, bez głębszej wiedzy o pozycjonowaniu, mogę coś osiągnąć poprzez katalogowanie +mocne linki? Bo jak słyszę o zapleczach to od razu się zniechęcam, bo nie mam o nich bladego pojęcia

Zaplecze nie zawsze jest potrzebne, ale dobrze jest je mieć, jeżeli samo katalogowanie i preclowanie przynosi słabe efekty. Pozycjonowanie głównie polega na zdobywaniu linków, i pamiętaj o tym, że ważniejsza jest jakość niż ilość linków :pytajnik:

Przeczytaj trzy razy to forum i weź się za robotę; ja napisałem przybliżony koszt zlecenia.

Odnoszę jednak wrażenie że chciałbyś szybko zarobić, a to raczej nie jest szybka i bezinwestycyjna droga. Przy własnych siłach poświęcaniu pewnego czasu dziennie możesz myśleć o efektach. Jeżeli jednak nie będziesz miał na tym punkcie hopla i nie uzbroisz się w cierpliwość zapomnij o wynikach.

Z doświadczenia powiem że pewne średnie frazy można pchnąć wysoko z samych precli i katalogów, ale potrzeba na to odpowiednio dużo czasu i zapału... ot cała sztuka pozycjonowania :pytajnik:

screw dokładnie jest tak jak piszesz, jeszcze nie zacząłem i już chcę wyników. Nie jestem typem człowieka cierpliwego. Napisałeś że trzeba mieć dużo zapału i czasu, ale trzeba jeszcze mieć jakieś doświadczenie, którego zdobywanie psuje moje plany na przyszłość. Mocno się w to zaangażowałem ale nie wiedziałem że sprawa jest aż tak trudna. Pisanie o współpracy w ogłoszeniach na tym forum też chyba nie ma sensu, bo po co ktoś by miał mieć powiedzmy połowę zysku, skoro może pożyczyć mój pomysł w 5 minut może napisać taką stronkę i samemu czerpać z niej 100% zysków. A przyznajcie sami że z takiej strony w top1 jest już dobry dochód, wnioskuję stąd że na frazę doładowanie w google było ponad 100tys. wyszukiwań w maju (google AdWords) + na 4 podobne kolejne 100tys, a prowizja od kwoty doładowania to 3-4% zależy od firmy..

Ja też nie jestem cierpliwy, ale ta dziedzina tego doskonale uczy :pytajnik:

Co do strony to możesz wymyślić coś ciekawego w serwisie zatrzymującego klientów(np. duży znaczek "dodaj do ulubionych by mieć pod ręką" oraz system punktów podobnie jak na stacjach tylko po wpisaniu jakiegoś nicka albo numeru - broń boże bez rejestracji), bądź pomysłowy; pozycjonowanie to nie wszystko. Teksty o doładowaniach też możesz pisać i o komórkach - korzystaj z long tail. Itp, itd... tak jak pisałem wcześniej jak będziesz miał bzika to wyniki przyjdą same, ale z dużą dozą rezerwy daj sobie rok na pierwsze większe efekty - coś się sprawdzi coś nie...(tak bezpiecznie)

Bądź pomysłowy, czytaj o marketingu, a dodatkowo poświęcaj stronie codziennie jakiś czas i analizując/zmieniając strategię czekaj na efekty...

PS. To forum to skarbnica wiedzy tylko trzeba odsiać 90% plew, dodatkowo takie blogi jak np. sprawnymarketing.pl, książka Frontczaka to mnóstwo dobrych materiałów...

Hehe Rynek POLSKI jest ciezkim rynkiem zwlaszcza jesli nie masz doswiadczenia w SEO.

Tak jak to powiedzial ktorys z moich poprzednikow: zainwestuj w domeny + niech ci nawet ktos zrobi strony za kasiore o tej tematyce.

Za kilka miesiecy jak ci nie ostygnie zapal pewnie bedziesz tam gdzie ci sie wysnilo :tancze:

Wynalazki typu Adder lub roznej masci mieszajki i dodawarki nic ci nie pomoga bo nie masz o tym: pojecia, doswiadczenia, pewnie i czasu. Powodzenia ziom ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności