Skocz do zawartości

Jaki skrypt katalogu stron?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Arni napisał(a):
seokatalog tani nie jest, ale skoro taki dobry

nie jest tani ?? Jest ZBYT TANI biorąc pod uwagę setki jakie powstały w ostatnim półroczu. A założenie miało być takie : Odpowiednia cena, żeby skrypt nie stał się masowym nośnikiem śmieci...

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Eee bez przesady :) - jest kilku dużych graczy którzy nie stawiają takich perełek jak https://katalogujemy.net (chociaż tych perełek to ostatnio i tak przybyło sporo) ale cóż tak było, jest i będzie - jedni stawiają na jakość inni na ilość - ważne żeby zachować odpowiednie proporcje które w przypadku otwarty mini (a od niego się zaczęło) zostały zachwiane.

Nadal uważam że nawet 100 zielonych oblepionych reklamami i płatnościami SEOKów nie może "pretendować" do miana masowego śmietniska bo to zupełnie inna skala niż w przypadku innych skryptów.

Mam nadzieję że wersja 1.4 dzięki nowym funkcjonalnościom znacznie zwiększy kreatywność właścicieli katalogów :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

General_Depet napisał(a):
Nadal uważam że nawet 100 zielonych oblepionych reklamami i płatnościami SEOKów nie może "pretendować" do miana masowego śmietniska bo to zupełnie inna skala niż w przypadku innych skryptów.

Nie uwzględniasz jednego szczegółu - drobnego...... Seokatalog indeksuje się jak żaden inny skrypt. Zatem śmiem twierdzić, ze 100 seokatów to jak 1000 innych razem wziętych mini, qlwebów itp.

Wklejasz do G przykładowe zdanie z jakiegoś wpisu i masz kilka tysięcy identycznych kopii zawartych w nie tylko tych 'zielonych' seokatach - to nie było spotykane nigdy do tej pory.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

mario1973 napisał(a):
Wklejasz do G przykładowe zdanie z jakiegoś wpisu i masz kilka tysięcy identycznych kopii zawartych w nie tylko tych 'zielonych' seokatach - to nie było spotykane nigdy do tej pory.

Tu masz rację - mnie to też się nie podoba dlatego w swoich katach zacząłem już takie "mało unikalne" wpisy odrzucać. Niestety tutaj wiele zależy od samych użytkowników katalogów (od właścicieli też bo oni moderują).

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Masówka jest przez zniżkę na większe ilości :) Takie jest moje zdanie. Powinna byc stała cena 150zł netto bez względu na ilośc zakupionych sztuk.

Przy zakupieniu 25 licencji, cena za jedną spada do 38zł :) A to śmieszne grosze.

ilgesu napisał(a):
Masówka jest przez zniżkę na większe ilości smile.gif Takie jest moje zdanie.

Hehe i tu byś się właśnie zdziwił bo dużych graczy (powiedzmy min. 25 licencji które są publicznymi katalogami) jest zaledwie 10-15 :)

Żeby też tak nie było, że pieję z zachwytu jaki to dobry jest seokatalog i powinno się podnieść jego cenę, to dodam, że ma pewne niedociągnięcia, dzięki którym złośliwi osobnicy mogą szkodzić katalogom na tym skrypcie - wszystko zależy od stopnia zacietrzewienia takiego pacjenta...

M

mario1973 napisał(a):
  S3ntin3l napisał(a):
SEO Katalog ma też taki minus, że jest podatny na sql injection i xss

Przeprowadziłeś osobiście próbę ?

M

Z xss tak, ze sql injection trafiłem na podatność, ale nie chciało mi się już w to bawić kosztem własnego katalogu (na localhoście nie mam zainstalowanej biblioteki ioncube). Nie przeprowadzałem żadnych konkretnych testów, jedynie przypadkowo pokazały się pewne niedociągnięcia w kodzie. W dodatku kod źródłowy skryptu jest zakodowany, co jest tutaj plusem w przypadku bezpieczeństwa.

//edit

luki już zgłosiłem i z wersją 1.4 mają zniknąc

lexom napisał(a):
Jaki bezpłatny skrypt katalogu (z działającą obsługą płatności) polecacie ?

nie ma takeigo - płatności trzeba dokupic i zaimplementować.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności