Skocz do zawartości

Nieprawidłowe kliknięcia w reklamy - duża ilość w jedną jednostkę

CzarnyWEOL

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Myślałem że ten cały system jest o wiele inteligentniejszy, jednak się grubo pomyliłem...

W ciągu 2 lat od postawienia adsense miałem dziennie średnio 1 klik, CTR ok 1%, i tak byłem z tego zadowolony bo strona miała w sumie niewielki ruch (ok. 200 UU dziennie), wszystko zgodnie z regulaminem i tak dalej. Jednak 5 dni temu zobaczyłem na koncie 150 klików, CTR kosmiczny 50%, zarobki z nich 0,00, natychmiast zacząłem analizować statystyki, zablokowałem jakieś 2 robaki, jak się później okazało nieszkodliwe, poza tym na stronie z robotów był tylko googlebot, msn i adsense. Poczytałem trochę forum i się trochę uspokoiłem myśląc, że mają bazę klikających robotów i takie kliki ignorują. Sytuacja jednak powtarzała się przez kolejne dwa dni, wczoraj i dziś było już spokojnie (0 klików, CTR 0%). Prawdopodobnie byłoby już normalnie, jednak nie będę miał okazji tego sprawdzić, gdyż otrzymałem maila o wyłączeniu konta w trosce o reklamodawców. Teraz mogę powiedzieć, że przez te dwa lata uzbierałem 95 dolarów, które miały być przeznaczone na serwer, niestety nie będą i strona prawdopodobnie upadnie. Wszystko to przez brak jakiejkolwiek chęci sprawdzenia sytuacji oraz jej wytłumaczenia, wręcz sugerują, że odwołanie się nic nie da: "Jeśli mają Państwo jakiekolwiek pytania dotyczące Państwa konta lub podjętych przez nas działań, prosimy nie odpowiadać na tę wiadomość. Więcej informacji można znaleźć na stronie"

Nie wiem czy to był robot czy nie, pewnie nigdy się nie dowiem, ale ta sytuacja jest przykładem jak łatwo można stracić konto przez kliknięcia z 1 komputera...

Katalog stron - Domena 2003, sukcesywnie linkowany katalog stron. Max. 1 link wych.

Konkurs Piosenki Eurowizja -

Eurowizja

https://www.eurowizja.info/ , jak widzisz wszystko zgodne z regulaminem, treści w 100% unikalne

Był to albo bot albo 1 osoba, bo skoro przez ponad 600 dni było ok, to nagle 2 różnych użytkowników nie zaczęło klikać w tym samym czasie.

Katalog stron - Domena 2003, sukcesywnie linkowany katalog stron. Max. 1 link wych.

Konkurs Piosenki Eurowizja -

Eurowizja

Nie łam się, to właśnie na tym GA zarabia krocie. Nie szanują wydawcy, który ma nieskazitelne konto przez X czasu. Jestem w 99% pewny, że sami wysyłają bota, żeby naklikał, aby mieć pretekst do blokady konta, po czym kasiorki nie zwracają reklamodawcą, tylko zatrzymują jako bonus dla siebie. Ja straciłem ok. 1k zł...

Jebać!

Taaa, dla zarobienia $100 z pewnością tak duża firma jak Google posunęłaby się do nieetycznych zachowań.

Ja to widzę inaczej...

Reklamodawca, który nie potrafi uzbierać $100 przez dwa lata, nie zarobi Google'owi zbyt dużo pieniędzy. A że przyglądają się wnikliwie poprawności funkcjonowania konta akurat przed samą wypłatą, trudno się dziwić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności