Skocz do zawartości

fckeditor i cudzysłów

Eldoka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

fck editor przy wpisywaniu np. " zamienia mi to na:

"

i jest to widoczne w formie tekstu.

Gdzie zmienia się opcje odnośnie zamiany "

@edit

jeszcze jak wpiszę ó to zamienia mi na ó

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Nieodpowiednie kodowanie, ale gdzie ?

Bo własnie widzę, ze mam strone kodowanie w utf-8 zapisaną encoding UTF-8 i mam taki sam problem ;)

----

Nie sprawdzałem jeszcze, ale podobny temat:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=27373

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nieodpowiednie kodowanie, ale gdzie ?

Bo własnie widzę, ze mam strone kodowanie w utf-8 zapisaną encoding UTF-8 i mam taki sam problem :)

Faktycznie to nie jest problem kodowania:

<?php
$ciag_w_utf8='"ęąćźżńłóń"';
echo htmlentities($ciag_w_utf8,ENT_NOQUOTES,'UTF-8');
?>

<?php
$ciag_w_utf8='"ęąćźżńłóń"';
echo htmlspecialchars($ciag_w_utf8,ENT_NOQUOTES,'UTF-8');
?>

nihil fit sine causa

ten fckeditor jakiś dziwny jest z tymi

1.        Oblicz energię drgań ciężarka o masie 50 g na sprężynie. Okres drgań wynosi 0,4 s, a amplituda 2 cm.

1.	Oblicz energię drgań ciężarka o masie 50 g na sprężynie. Okres drgań wynosi 0,4 s, a amplituda 2 cm.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

1. wszystko pisze w manualu

2. normalne jest ze niektore rzeczy musi zamieniac (a dlaczego tak jest to juz nie bede "sie" tlumaczyl - po prostu interpretery i wiele przypadkow regulujacych takie a nie inne dzialanie edytorow) - po to masz dwa widoki: wizualny i html

tam zlecam marketing internetowy i pozycjonowanie stron: bizzit.

jeszcze jak wpiszę ó to zamienia mi na ó
Zauważyłem coś dziwnego, a mianowicie dzieje się tak gdy ó jest samo, ale w wyrazie np sówka już tak się nie dzieje...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

TinyMCE tak samo zamienia na encje

chyba przez te przeładowania miałem ciągle to samo ale poradziłem sobie w ten sposób, że zmieniłem edytor. Na TinyMCE :)

A ja właśnie w TinyMCE mam ten problem że "ó" zamienia na "ó"

Czy w Tiny można to jakoś zmienić w jego ustawieniach? bo do tej pory porawiałem to w php.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności