Skocz do zawartości

DC w joomli.

nuntium

Rekomendowane odpowiedzi

W joomli mam dwie wersje jednego artykułu: zwykła i w pdf. Zaważyłem, że google indeksuje oba rodzaje treści. Czy to będzie duplicate content? Jeśli tak, to da się tą opcje wyłączyć?

Darmowy, internetowy kurs szybkiego czytania - szybkie czytanie. Przetestuj tą innowacyjną metodę i zobacz jak bardzo polepszą się Twoje efekty w nauce i pracy.

W joomli mam dwie wersje jednego artykułu: zwykła i w pdf. Zaważyłem, że google indeksuje oba rodzaje treści. Czy to będzie duplicate content? Jeśli tak, to da się tą opcje wyłączyć?

Oczywiście: noindex lub nofollow w dobrym miejscu.

Lecz nie powinno to przeszkadzac

Nie masz się czym przejmować, ponieważ google zawsze indeksuje pliki pdf z joomli na początku, a później je podmienia na pliki html i pdf'y powinny zniknąć z indeksu. Tak jest w moim przypadku za każdym razem. Jeżeli Ci to przeszkadza wyłącz generowanie plików pdf w konfiuguracji globalnej. Z doświadczenia powiem, że odnosi to skutek w szybkości indeksowania - sprawdzone na 3 stronach. Nie jest to duża różnica, ale zawsze coś.

co tu robić - sposoby na nudę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności