Skocz do zawartości

PrestaShop

Rekomendowane odpowiedzi

czaysoon napisał(a):
Ile trzeba poświęcić nocy aby uruchomić sklep na prescie?

wgranie plików na serwer: 30 min

instalacja: 10 min

konfiguracja: 1h

dodawanie produktów...

...i sklep działa.

własne plug-iny, czy szablon to inna bajka.

aktualną wersję z polskim tłumaczeniem, dodatkami znajdziesz na polskiej stronie presty: https://www.prestashop.pl/pliki.html

Ogólnie (mam wrażenie), że Prestashop dosyć prężnie się rozwija wiec chyba warto się tym zainteresować. (z a drugiej strony wydatek 100, czy 200 pln na jakiś plugin to chyba nie jest wygórowana cena - za coś co działa !!!

Arni napisał(a):
Ciekawym rozwiązaniem które odróżnia Preste na pierwszy rzut oka od innych skryptów sklepów jest ajaksowy, flashowy, javascript (no właśnie, jaki?) motyw ruchomego modułu koszyka (niestety zadne dema nie działają, zwłaszcza w Polsce). Ta falująca ramka wraz z koszykiem do którego leci jest the best. Jak to jest zrobione

zwykły JS

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mi się wydaje że ten plugin nie jest konieczny, różnica między zakupami niezarejestrowanego użytkownika

a zarejestrowanego to tylko jedno pole (z hasłem)

a ten plugin działa na takiej zasadzie że tworzy i tak konto w tle

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Wgranie plików można przyspieszyć - wgrywa się plik zzipowany i potem w adminie (przynajmniej w DirectAdmin tak jest) rozpakowujemy pliki na serwerze. Wiem, że nie dla wszystkich to jest oczywiste dlatego to napisałem.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

• 1 miesiąc temu...

Wszyscy jadą po osc, ale zapominacie o jednym. Darmowych kontrybucji są tysiące i można z nim zrobić co się chce. Wystarczy podstawowa znajomość html i liźnięcie php. Natomiast w preście czy lento wszystko się komplikuje. Płatne dodatki, skomplikowana struktura i budowa.. I o to chyba chodzi. Otwiera się pole dla działalności różnych "specjalistów" i "webmasterów" :)

Człowieku !!! Ty chyba nie miałeś styczności z Prestashop !!!

O ile Gekosale to na prawdę chaos dla kogoś z zewnątrz to Prestashop jest chyba jednym z najbardziej przyjaznych systemów pod względem przejrzystości kodu...

orelob napisał(a):
Wszyscy jadą po osc, ale zapominacie o jednym. Darmowych kontrybucji są tysiące i można z nim zrobić co się chce. Wystarczy podstawowa znajomość html i liźnięcie php. Natomiast w preście czy lento wszystko się komplikuje. Płatne dodatki, skomplikowana struktura i budowa.. I o to chyba chodzi. Otwiera się pole dla działalności różnych "specjalistów" i "webmasterów" :)

• 5 miesięcy temu...

Czy ktoś próbował optymalizować prędkość ładowania się sklepu? Chodzi mi o gruntowną modyfikację skryptu sklepu i modułów. Wszystko to, by przyspieszyć ładowanie się całego sklepu.

To było pytanie stricte retoryczne :unsure: A pytanie główne brzmi, czy można przyjąć za wykładnik punktację Google Page Speed Score i czy 88/100 już jest zadowalającym wynikiem? Przy wersji sklepu mocno obrośniętej w grafikę i masę różnych skryptów JS.

Początki są zawsze trudne...może je osłodzić tylko konstruktywna krytyka

Pozycjonowanie Szczecin | Linki sponsorowane Szczecin

krypod napisał(a):
Człowieku :) Ty chyba nie miałeś styczności z Prestashop :P

O ile Gekosale to na prawdę chaos dla kogoś z zewnątrz to Prestashop jest chyba jednym z najbardziej przyjaznych systemów pod względem przejrzystości kodu...

orelob napisał(a):
Wszyscy jadą po osc, ale zapominacie o jednym. Darmowych kontrybucji są tysiące i można z nim zrobić co się chce. Wystarczy podstawowa znajomość html i liźnięcie php. Natomiast w preście czy lento wszystko się komplikuje. Płatne dodatki, skomplikowana struktura i budowa.. I o to chyba chodzi. Otwiera się pole dla działalności różnych "specjalistów" i "webmasterów" ;)

Zgadzam się z kolegą w 100%. Prestashop to prosty i przyjazny skrypt sklepu

Balustrady Wrocław - Balustrady bezpieczne, trwałe i dekoracyjne.

Balustrady ze stali nierdzewnej oraz balustrady kute dla Twojego domu

Bezpieczne i wygodne foteliki samochodowe

• 1 miesiąc temu...

Jak do tej pory najlepiej oceniam ten system przyjmując kryterium dla małych i średnich sklepów. Problemem może być brak niektórych modułów, ale można je dopisać bądź najgorszym wypadku dokupić.

Styczność miałem i mam cały czas m.in. tutaj: https://knockout-shop.pl

Podłogi drewniane: parkiet Warszawa, parkiet z drewna. Kominki tradycyjne, kominki z płaszczem wodym, wkłady kominkowe wszystko w e-dom24.pl

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności