Skocz do zawartości

PrestaShop

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szczerze mówiąc ja o prestashop nie znalazłem zbyt wielu pozytywnych opinii ale może po prostu większość z nich to konkurencja :P. Polecam natomiast stawianie sklepu na Zen Cart. Jest darmowy a ma wiele udogodnień (mapa, metatgi do kategorii i podkategorii itd).

W razie problemów pisz, postaram się pomóc w konfiguracji

Pozdro

skuteczna-reklama.com.pl - zobacz jak się skutecznie reklamować.

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Daj sobie spokój z gekosale. Poczytaj trochę o netcart oraz o projekcie lento. Będziesz wiedział o co chodzi.

Jeżeli miałbym wybierać między prestashop a gekosale to wybór jest oczywisty. Wystarczy sprawdzić który z projektów jest rozwijany i w jaki sposób.

Nie muszę szukać w necie, już od dłuższego czasu o tym wiem

ciągnie się za nimi ta draka jak smród za ogonem :)

A ten ich nowy gekosale to chyba kolejny żart. Podają terminy, nie dotrzymują, przesuwają terminy, tych przesuniętych też nie dotrzymują i tak w kółko. 26-go miała wyjść jakaś nowa wersja, nie wyrobiono się (o dziwo), więc przesunięto termin na 2 marca, znów się nie wyrobiono i cisza. Moim zdaniem projekt albo nie zostanie w ogóle ukończony albo zostanie niebawem skomercjalizowany. Nie znaczy to wcale, że produkt będzie dobry.

• 2 miesiące temu...

za parę złotych każdy programista, który miał do czynienia z Prestą w kilka godzin zrobi ci taki moduł. Ja mam taki moduł działający od ver. 1.2.3 - a dokładnie są to 2 moduły: cicha rejestracja i zakupy na jednej stronie (one page checkout) i wszystko działa znakomicie :)

nie wydaje mi się by ktokolwiek za pare złotych w ogóle się tym zajął

płatny moduł: https://www.canin.sk/prestashop/presta-modu...e-checkout.html

free: https://www.prestashop.com/forums/viewthrea...eckout_v1_dot_0

Sprawa się tyczy polityki francuzów, wiedzą doskonale że jest to jedna z najbardziej oczekiwanych funkcji zwiększającej sprzedaż, konwersję, obniżająca ilość porzuceń koszyka... ale nie zaimplementują jej. Bo NIE

Ciekawym rozwiązaniem które odróżnia Preste na pierwszy rzut oka od innych skryptów sklepów jest ajaksowy, flashowy, javascript (no właśnie, jaki?) motyw ruchomego modułu koszyka (niestety zadne dema nie działają, zwłaszcza w Polsce). Ta falująca ramka wraz z koszykiem do którego leci jest the best. Jak to jest zrobione, jak dorobić taką funkcjonalność czy też bajer w innym skrypcie sklepu/ile kosztuje. Rozwiązanie Presty jest unikatowe. Co prawda w OpenCart jest coś podobnego (falująca do koszyka miniaturka zdjęcia) jednak mniej finezyjne w ruchu i przyjemne dla oka. Samo rozwiązanie jest zresztą userfriendly ponieważ wskazuje drogę do umiejscowienia koszyka. W niejednym sklepie naszukasz się wzrokiem "gdzie mój koszyk?". W Preście ten problem jest po mistrzowsku rozwiązany!

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Ile trzeba poświęcić nocy aby uruchomić sklep na prescie?

Oczywiście bez dodawania wszystki produktów, tylko sama konfiguracja płatności oraz innych pierdułek.

warto męczyć się z wersją 1.3.1, czy lepiej zacząć od starszej wersji?

Dodam, że chodzi o:

bez zmiany grafiki;

200 produktów;

5 kategori;

5 róznych cen;

platność Dotpay, przelew na konto i pobranie;

wysyłka tylko Poczta Polska;

sprzedaż tylko w Polsce;

dziekuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności