Skocz do zawartości

PrestaShop

Rekomendowane odpowiedzi

Ile trzeba poświęcić nocy aby uruchomić sklep na prescie?

wgranie plików na serwer: 30 min

instalacja: 10 min

konfiguracja: 1h

dodawanie produktów...

...i sklep działa.

własne plug-iny, czy szablon to inna bajka.

aktualną wersję z polskim tłumaczeniem, dodatkami znajdziesz na polskiej stronie presty: https://www.prestashop.pl/pliki.html

Ogólnie (mam wrażenie), że Prestashop dosyć prężnie się rozwija wiec chyba warto się tym zainteresować. (z a drugiej strony wydatek 100, czy 200 pln na jakiś plugin to chyba nie jest wygórowana cena - za coś co działa !!!

Ciekawym rozwiązaniem które odróżnia Preste na pierwszy rzut oka od innych skryptów sklepów jest ajaksowy, flashowy, javascript (no właśnie, jaki?) motyw ruchomego modułu koszyka (niestety zadne dema nie działają, zwłaszcza w Polsce). Ta falująca ramka wraz z koszykiem do którego leci jest the best. Jak to jest zrobione

zwykły JS

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mi się wydaje że ten plugin nie jest konieczny, różnica między zakupami niezarejestrowanego użytkownika

a zarejestrowanego to tylko jedno pole (z hasłem)

a ten plugin działa na takiej zasadzie że tworzy i tak konto w tle

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Wgranie plików można przyspieszyć - wgrywa się plik zzipowany i potem w adminie (przynajmniej w DirectAdmin tak jest) rozpakowujemy pliki na serwerze. Wiem, że nie dla wszystkich to jest oczywiste dlatego to napisałem.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

• 1 miesiąc temu...

Wszyscy jadą po osc, ale zapominacie o jednym. Darmowych kontrybucji są tysiące i można z nim zrobić co się chce. Wystarczy podstawowa znajomość html i liźnięcie php. Natomiast w preście czy lento wszystko się komplikuje. Płatne dodatki, skomplikowana struktura i budowa.. I o to chyba chodzi. Otwiera się pole dla działalności różnych "specjalistów" i "webmasterów" :)

Człowieku !!! Ty chyba nie miałeś styczności z Prestashop !!!

O ile Gekosale to na prawdę chaos dla kogoś z zewnątrz to Prestashop jest chyba jednym z najbardziej przyjaznych systemów pod względem przejrzystości kodu...

Wszyscy jadą po osc, ale zapominacie o jednym. Darmowych kontrybucji są tysiące i można z nim zrobić co się chce. Wystarczy podstawowa znajomość html i liźnięcie php. Natomiast w preście czy lento wszystko się komplikuje. Płatne dodatki, skomplikowana struktura i budowa.. I o to chyba chodzi. Otwiera się pole dla działalności różnych "specjalistów" i "webmasterów" :)

• 5 miesięcy temu...

Czy ktoś próbował optymalizować prędkość ładowania się sklepu? Chodzi mi o gruntowną modyfikację skryptu sklepu i modułów. Wszystko to, by przyspieszyć ładowanie się całego sklepu.

To było pytanie stricte retoryczne :unsure: A pytanie główne brzmi, czy można przyjąć za wykładnik punktację Google Page Speed Score i czy 88/100 już jest zadowalającym wynikiem? Przy wersji sklepu mocno obrośniętej w grafikę i masę różnych skryptów JS.

Początki są zawsze trudne...może je osłodzić tylko konstruktywna krytyka

Pozycjonowanie Szczecin | Linki sponsorowane Szczecin

Człowieku :) Ty chyba nie miałeś styczności z Prestashop :P

O ile Gekosale to na prawdę chaos dla kogoś z zewnątrz to Prestashop jest chyba jednym z najbardziej przyjaznych systemów pod względem przejrzystości kodu...

Wszyscy jadą po osc, ale zapominacie o jednym. Darmowych kontrybucji są tysiące i można z nim zrobić co się chce. Wystarczy podstawowa znajomość html i liźnięcie php. Natomiast w preście czy lento wszystko się komplikuje. Płatne dodatki, skomplikowana struktura i budowa.. I o to chyba chodzi. Otwiera się pole dla działalności różnych "specjalistów" i "webmasterów" ;)

Zgadzam się z kolegą w 100%. Prestashop to prosty i przyjazny skrypt sklepu

Balustrady Wrocław - Balustrady bezpieczne, trwałe i dekoracyjne.

Balustrady ze stali nierdzewnej oraz balustrady kute dla Twojego domu

Bezpieczne i wygodne foteliki samochodowe

• 1 miesiąc temu...

Jak do tej pory najlepiej oceniam ten system przyjmując kryterium dla małych i średnich sklepów. Problemem może być brak niektórych modułów, ale można je dopisać bądź najgorszym wypadku dokupić.

Styczność miałem i mam cały czas m.in. tutaj: https://knockout-shop.pl

Podłogi drewniane: parkiet Warszawa, parkiet z drewna. Kominki tradycyjne, kominki z płaszczem wodym, wkłady kominkowe wszystko w e-dom24.pl

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności