Skocz do zawartości

PrestaShop

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam,

Nie chcę specjalnie zakładać nowego tematu, a mam jedno pytanie odnośnie skryptu. Zna ktoś sposób (darmowy lub płatny) na pozbycie się w adresach URL numerów ID? Chodzi mi głównie o linki z CMS'a i linki kategorii produktów.

Edit: Wersja Presty: 1.4.3

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Mam pytanie do użytkowników Presty - jakie są różnice między wersją 1.3 a 1.4 (bo to jest chyba najaktualniejsza po polsku nie?) po względem SEO? Wiem, że przyjazne URL. W opisie na stronie Presty znalazłam Optymalizacja strony pod Google ( ocena prędkości ) - czyli co?

I gdzieś jeszcze znalazłam

Lepsze wsparcie dla pozycjonowania SEO – np. w kwestii duplikowania treści

i to mnie zaciekawiło.

Może ktoś z kolegów pozycjonerów pomóc w odpowiedzi na to pytanie?

• 3 tygodnie później...

w pakiecie jest moduł payu.pl... więc dlaczego w necie znajdują się osoby, które chcą aby ktoś wykonał dla nich moduł na zamówienie? Są też gotowe rozwiązania za określoną kwotę. Czy moduł zintegorwany jest zły?

Masz layout do pocięcia? Wynajmij mnie! Koder XHTML, CSS ---> turbohtml.pl

Darmowe plusy google!! google+1 Zobacz, wejdź: faceplus_banner_88_31.png

• 1 miesiąc temu...
Mam pytanie do użytkowników Presty - jakie są różnice między wersją 1.3 a 1.4 (bo to jest chyba najaktualniejsza po polsku nie?) po względem SEO? Wiem, że przyjazne URL. W opisie na stronie Presty znalazłam Optymalizacja strony pod Google ( ocena prędkości ) - czyli co?

I gdzieś jeszcze znalazłam

Lepsze wsparcie dla pozycjonowania SEO – np. w kwestii duplikowania treści

i to mnie zaciekawiło.

Może ktoś z kolegów pozycjonerów pomóc w odpowiedzi na to pytanie?

W wersji 1.4 w stosunku do 1.3 znacznie poprawiono szybkość działania skryptu a także zmniejszono obciążenie serwera. Poprawiono wiele błędów dotyczących bezpieczeństwa skryptu.

• 3 miesiące temu...

Prestashop to najlepszy ze sklepów internetowych jaki znam - sam go stawialem i konfigurowałem - troche mi to zajęło czasu na początku bo trzeba było się przyzwyczaić do nielogicznego PA - ale to była tylko kwestia czasu. Po tych doświadczeniach instalowałem i konfigurowałem Prestashop dla wielu klientów - przerabiajac na początek standardowy szablon do potrzeb indywidualnych. Jak klient złapał trochę przychodu (dzięki temu że także optymalizowałem i promowałem sklep w sieci) to kupowalismy na wyłączność jakis szablon w sieci i po kłopocie. To naprawdę nie droga zabawa. Sklepy internetowe pod klienta są bardzo drogie - płacąc powyżej 4 000 pln jesteś uwiązany do jednej firmy wykonującej i nie masz wyboru, a do tego nie zawsze sklep dziala poprawnie (uwierzcie znam takie przypadki). W Prestashop nawet jak wydasz 3 000 do 4 000 pln to nie jesteś uzależniony - w kazdej chwili możesz zmienić wykonawcę czy coś w sklepie bez chodzenia i proszenia za coś co Ci się należy.

Pozdrawiam i polecam się - jeśli ktoś reflektuje na moje usługi :)

zibicom.pl

Pracuje... pracuje... pracuje... ZIBICOM

• 3 tygodnie później...

Zacząłem się bawić Prest(ą) i mam problem na home.pl . Domena wskazuje na podkatalog (bo tam jest zainstalowany sklep) dokonalem ustawień w PA na home.pl i przekierowuje na podkatalog jednak w przeglądarce adres wygląda dalej w/g .domena.pl/sklep/. Gdzie to zmienić?

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności