Skocz do zawartości

[startup] nowe oblicze miniacza - skrypt na sterydach

Rekomendowane odpowiedzi

w jaki sposób zaaktualizowac wersję 1.2 do wersji 1.3 ?

W przypadku pojawienia się nowszej od posiadanej wersji, w panelu administracyjnym zakupionego skryptu na podstronie z informacjami o wydanych wersjach (changelog) widoczny będzie link do formularza, przez który można zgłosić chęć pobrania nowszej wersji. Nowe wersje skryptu wysyłane będą na konto, z którego nastąpił zakup skryptu. Proszę jeszcze o kilka dni cierpliwości, zamierzam do wersji 1.3 podpiąć jeszcze jedną funkcję.

nie mogę znaleść w PA linku do formularza;-( a chciałbym miec nowsza wersję, więc proszę o przesłanie

pzdr

nafri

Poznaj i zrozum ten biznes... Dołącz nie czekaj aż doskonała okazja Cię ominie!

BO468x60.gif

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nafri, skorzystaj z formularza, podaj w treści wiadomości domenę, na którą zarejestrowałeś skrypt. Nową wersję wyślę na adres mailowy, który mam przypisany do zarejestrowanej domeny.

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

Kolega PL-mann słusznie zauważył:

"Witaj Nafri,

Właśnie oglądałem sobie Twój katalog i mam takie małe spostrzeżenie dotyczące komentarzy, które można napisać. Zobacz te 2 linki. Czy takie komentarze są jakoś kontrolowane, czy sprawdzasz je?

https://seocentrum.net/seokatalog-pakiet-info-s39.html

https://seocentrum.net/pomorska-gielda-nier...mosci-s547.html

Pozdrawiam"

w jaki sposób można kontrolować, zarzadzać komentarzami?

Poznaj i zrozum ten biznes... Dołącz nie czekaj aż doskonała okazja Cię ominie!

BO468x60.gif

Ma również zaimplementowany ten dodatek do swojego skryptu. Można oczywiście ustawić zatwierdzanie komentarzy przez admina ale ja zrobiłem dodatkowy bajerek dzięki któremu mam mozliwość późniejszego usuwania i edytowania komentarzy.

schowek1g.png

dodam jeszcze podgląd wszystkich komentów to danego wpisu do PA.

Dodatkowo polecam poddać trochę twój katalog oczyszczeniu kodu. Zadeklarowałś XHTML 1.1 a ma mase błędów. To nie jest trudne. Mój katalog jest poprawnie walidowany w xhtml 1.0 strict a do 1.1 wystarczy jedna poprawka. i działa normalnie. Jedynie wyszukiwarka pokazuje jeden mały błąd,ale to zostawiłem sobie na później. dla wyszukiwarki może okazać się to istotne.

zaczekam, zobaczymy po aktualizacji do wersji 1,3

Melma jak byś mógł zerknąć na sugestie Szymon80 i to pozmieniać byłoby super;-)

W związku z tym, że również miałem kilka zapytań odnośnie moderacji komentarzy, dopisałem taką funkcję. Działa to w ten sposób, że w panelu administracyjnym widoczna jest dodatkowa opcja "wpisy z komentarzami". Listuje ona wszystkie wpisy posiadające komentarze. Niezależnie od tego w szczegółach wpisu (w panelu administracyjnym) widać treść komentarzy, którą można edytować. Pozostała mi tylko kosmetyka (jakiś przyjazny wygląd edycji komentarzy).

Poprawiłem też wszystkie błędy w kodzie, dzięki czemu skrypt katalogu waliduje się bezbłędnie. Jutro bądź pojutrze powinienem zaktualizować wersję demonstracyjną skryptu. Od tego czasu będzie też dostępna gotowa paczka z naniesionymi zmianami.

Niniejszych poprawek nie będę oznaczał wersją 1.4 tylko 1.3a, gdyż modyfikacje nie są na tyle duże i nie wymagają modyfikacji bazy danych. Wystarczy tylko nadpisać pliki na serwerze (posiadanej wersji 1.3).

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

Edycja komentarzy w szczegółach wpisu (panel administratora):

eun3hitxsmx3o3ls6y4.png

W czwartek rano powinno być już zaktualizowane demo.melma.pl.

Zastanawiam się jeszcze tylko, czy nie dać treści komentarzy przy listowaniu wpisów (ograniczyć, powiedzmy do 100 znaków, żeby nie robić tasiemca). Generalnie u mnie zarówno wpisy jak i komentarze są moderowane, lecz jeżeli ktoś nie moderuje komentarzy, to może być łatwiejsze do wychwycenia. Mniej więcej coś takiego:

30c4wsdr5r7kv598qn1i.png

demo_miniacz_468x60.gif

Czy przy ciemnym tle w PA, nie pracuje się zbyt ciężko ? Już lepsze było by ciemnoszare niż całkowicie czarne. Na demowej wersji ciężko jest przebywać i skupić się na czytaniu opisów dłużej niż kilak minut. Możesz zrobić opcję wyboru tła (jasne/ciemne) w panelu admina ?

Czy przy ciemnym tle w PA, nie pracuje się zbyt ciężko ? Już lepsze było by ciemnoszare niż całkowicie czarne. Na demowej wersji ciężko jest przebywać i skupić się na czytaniu opisów dłużej niż kilak minut. Możesz zrobić opcję wyboru tła (jasne/ciemne) w panelu admina ?

Jeżeli będą takie prośby, to zmienię css'a. W sumie większość opisu wyglądu strony przeniosłem do zewnętrznego arkusza styli, więc każdy może sobie zmodyfikować css'a dostosowując kolorystykę do własnych potrzeb. Na razie takich sygnałów nie miałem, więc wolę skupić się nad skryptami niż skórowaniem panelu :jezyk1:

demo_miniacz_468x60.gif

Na stronie demo.melma.pl jest już zaktualizowana wersja skryptu (1.3b). Waliduje się bezbłędnie (deklaracja doctype: XHTML 1.1).

demo_miniacz_468x60.gif

No nareszczie, nie mogłem się doczekać efektów.

Widzisz ile mi zawdzięczasz ;) Edycja komentarzy, poprawna walidacja, ale założę się że po przestawieniu jednej opcji w PA wszystkie wpisy przestaną Ci się walidować .

Poza tym, to jest tylko pobierzna walidacja. Brakuje kilku elementów do poprawnego dokumenty XHTML 1.1

Poza tym, to jest tylko pobierzna walidacja. Brakuje kilku elementów do poprawnego dokumenty XHTML 1.1

Nie zauważyłem, żeby walidator wskazywał jakiekolwiek błędy, czy nawet ostrzeżenia:

https://validator.w3.org

Edycja komentarzy, poprawna walidacja, ale założę się że po przestawieniu jednej opcji w PA wszystkie wpisy przestaną Ci się walidować .

A konkretnie, która opcja stwarza problemy?

Mam jedno pytanie, zaglądałem do admina i nie zauważyłem nigdzie opcji do edycji komentarzy. Czy można jakoś mieć podgląd na dodawane komentarze? tak żeby moderować starsze wpisy?

Tak, wystarczy wybrać w panelu wpisy z linkami zwrotnymi (listują się wtedy wszystkie wpisy posiadające jakiekolwiek komentarze. Po wybraniu wpisu, widoczne będą komentarze do niego. Opcja dostępna jest w prawym dolnym rogu panelu.

demo_miniacz_468x60.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności