Skocz do zawartości

[startup] nowe oblicze miniacza - skrypt na sterydach

Rekomendowane odpowiedzi

W pliku otwarty_disp/szcz.php należy odszukać

<div style="padding-left:10px">

i zmienić na

<div>

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...

jest już wersja 3.0 ale niestety pojawiły się błędy związane z dodaniem strony, zarówno wpis darmowy jak i płatny ;)

- dla wpisów płatnych: "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/.../domains/.../public_html/otwarty_disp/nowa_strona.php:487) in /home/.../domains/.../public_html/otwarty_disp/funkcje.php on line 781 "

- dla wpisów darmowych: ok 1

z niecierpliwością czekam na szybkę poprawkę :)

edit:

po poprawce wszystko działa jak należy ;)

Poznaj i zrozum ten biznes... Dołącz nie czekaj aż doskonała okazja Cię ominie!

BO468x60.gif

Dzięki za info. Poprawka gotowa, została rozesłana. Przyczyną było wyświetlanie zmiennych testowych przed wysłaniem nagłówka, co powodowało komunikat błędu.

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

• 2 tygodnie później...

Najszybszy, choć mało elegancki sposób, to odnaleźć w pliku otwarty_disp/funkcje.php wiersz 850 (dla wersji 3.0):

$('+dd',$(this)).slideUp()

i zamienić na:

$('+dd',$(this)).slideDown()

.

demo_miniacz_468x60.gif

• 3 tygodnie później...

Hm... no i pozostaje wciąż problem błędnego kodowania przy dodawaniu stron utf-8 (praktycznie wszystkie na joomli) w PA, a to dość kłopotliwe poprawiać ręcznie wszystkie krzaczki:)

Pshemyslav, dzięki za podesłane adresy problematycznych serwisów. Problem z kodowaniem utf-8 (krzaczki) na pewno nie występuje w najnowszej modyfikacji (ver. 3.0). Występował on natomiast w oryginalnej wersji miniacza, i w którejś z moich modyfikacji poprawiłem obsługę kodowania.

Problem natomiast wystąpił w kilku z podesłanych przez Ciebie przykładowych serwisach, gdzie polskie znaki diakrytyczne zamieniono na encje. Zrobiłem drobną poprawkę (funkcja html_entity_decode()), co rozwiązuje powyższy problem. Poprawka jest już naniesiona do paczki instalatora.

Działanie można sprawdzić jak zawsze pod adresem https://demo.melma.pl oraz dostępnym tam demonstracyjnym panelem administracyjnym (login i hasło: demo).

Powód edycji: Sorry, nie zauważyłem, że opisywany problem dotyczy panelu administratora (sporadycznie dodaję wpisy poprzez PA, stąd nie zauważyłem krzaków). Zmiany naniesione.

demo_miniacz_468x60.gif

Faktycznie problem został poprawiony - na pewno co do stron na joomli. Jednak pozostałe witryny do których podawałem linki są to znane, spore serwisy, a na CMSie na którym stoją powstaje ostatnio coraz więcej www. Czy problemu z encjami nie da się do końca załatwić?

• 8 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...

Ciekawe pytanie :) może Melma przeszedł na "Ciemną stronę mocy" ;):);):)

Sam jestem ciekaw czy dalej rozwija ten skrypt :)

Zarabiaj na swojej stronie WWW!

Kliknij tutaj

A tak może wyglądać Twój katalog za drobne pifffko- zawsze najnowsza wersja OtwartyMini Chrome by D4rk5ide

Zakup modyfikację skryptu w wersji "Chrome"

https://allegro.pl/listing/user.php?us_id=148122

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności