Skocz do zawartości

Ćwiczenia mięśni brzucha

xxxlhxxx

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Że co? Mam przetrzepać 1/5 forum?!? :]

ps. właśnie wprowadzam sobie ryż do menu ;)

1 dzień - sam ryż

2 dzień (dzisiaj) - ryż z ananasami

2 dzień - ryż z jogurtem

3 dzień - ryż z sosem z łowicza [słodko-kwaśny :P]

4 dzień - ryż z jogurtem

5 dzień - jakieś pomysły macie? ;)

Do tego nie będę się wysilał przez tydzień - niech troszkę na wadze przybędę :puknijsie:

Jeszcze jakieś proste sposoby macie? ;)

No zapomniałem dodać, że dodatkowo szklanka mleka dziennie + co ~drugi dzień jajecznica itd. :puknijsie:

Dlatego proszę Was o radę, bo dietetykiem nie jestem ;)

Moja znajoma się takimi papkami odchudza

Nesvita? Też dobre ;)

Kukis, wg. mnie masa przyjdzie z czasem. jesteś jeszcze młody i wielu ludzi tak ma.

Znam przykład, że osoba potrafiła zjeść na raz 300g ryżu dwa razy dziennie + do tego normalne posiłki i przez kilka ładnych miesięcy nic nie przytyła(ostatecznie ani kilograma).Zdarzały sie małe, dzienne skoki wagi, ale to pewnie dlatego, że ładowała w siebie dużo kg jedzenia - ot tyle).

Celem przytycia beztłuszczowej masy ciała:

Dieta - częste posiłki - bez nadmiernego ograniczania tłuszczu (najlepsze oliwa z oliwek, olej rzepakowy, tłuste ryby, nasiona bogate w tłuszcz-orzechy itp)

węglowodany przede wszystkim złożone (brak wahań poziomu insuliny)- pełne ziarno, kasze, ryż brązowy, itp.

Po treningu - najlepiej bezpośrednio, woda + węglowodany proste (glukoza, miód, sok owocowy, niektóre odzywki węglowodanowe)

Białko - tutaj warto zwiększyć jego ilość do 2-3 gram na kg wagi/dzień - oczywiście rozłożone na wszystkie posiłki.

Część posiłków można w późniejszym czasie zastąpić odżywkami typu gainer (mieszanina białka, węglowodanów, tłuszczy, witamin w odpowiednich proporcjach)

Trening, nie wolno przesadzać z treningiem aerobowym (wytrzymałościowym);

Najlepszy będzie trening siłowy, ale nie trwający dłużej niż godzinę. P okresie "rozruchu", gdzie trening jest lżejszy, warto trenować w systemie np. 3 dni tygodniowo (co drugi dzień), a potem 2-1 ( dni treningu, dzień przerwy).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności