Skocz do zawartości

Jak się pozbyć SWLi?

Cestro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dręczy mnie pytanie. Moja stronka już jakiś czas jest w sieci. Mam zaindeksowanych ~300 podstron, PR=1 ... i stety, niestety dodatkowo mam SWL na stronie. Chciałbym się go pozbyć ale martwię się po pozycję strony w google? Jak duży wpływ na to ma SWL? I jak skutecznie się go pozbyć aby jak najmniej stracić ... ?

SWL = LinkMe

Jeżeli taki tematu już był to wybaczcie, podajcie link a marudzić nie będę :lol::jezyk1:

multikonto, recydywa

Zainstalowany SWL nie wpływa na pozycję strony (teoretycznie), linkowanie z SWL do danej strony ma (też teoretycznie :jezyk1: ) wpływ na stronę. Więc nie problem w tym że masz SWL na stronie tylko co z niego linkujesz.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

Jeśli masz SWL na stronie, tak chamsko wstawione 15 linków obok siebie to jesteś narażony na jakieś filtry, bany i Bóg wie co jeszcze...

Druga sprawa jest taka, że punkty, który zebrałeś z domeny a.pl nie wystarczą na jej linkowanie.

Co ja proponuję? Zrobić 2-3 zapleczówki, które podpinasz do linkme, masz z tego punkty, którymi linkujesz główna stronkę.

Z głównej stronki usuwasz linkme i jesteś na "+" :jezyk1:

Jeśli masz SWL na stronie, tak chamsko wstawione 15 linków obok siebie to jesteś narażony na jakieś filtry, bany i Bóg wie co jeszcze...

Druga sprawa jest taka, że punkty, który zebrałeś z domeny a.pl nie wystarczą na jej linkowanie.

Co ja proponuję? Zrobić 2-3 zapleczówki, które podpinasz do linkme, masz z tego punkty, którymi linkujesz główna stronkę.

Z głównej stronki usuwasz linkme i jesteś na "+" :jezyk1:

Super pomysł, nie wpadłem na to sam :lol:

Ps. SWL'e są po prostu w stopce. 8 linków bodajże

Ale z tymi zapleczówkami to niezły pomysł B) Wykorzystam go na pewno B)

Całkowicie bezboleśnie się NIE da.

W zamian zacznij chociaż katalogować stronę

Strona od początku aż po dziś dzień jest na bieżąco katalogowana ;)

Zainstalowany SWL nie wpływa na pozycję strony (teoretycznie), linkowanie z SWL do danej strony ma (też teoretycznie ) wpływ na stronę. Więc nie problem w tym że masz SWL na stronie tylko co z niego linkujesz.

Hmm chyba nie zrozumiałem ;) Aż tak "zaawansowany" ja nie być ;p

multikonto, recydywa

Zainstalowany SWL nie wpływa na pozycję strony (teoretycznie), linkowanie z SWL do danej strony ma (też teoretycznie :) ) wpływ na stronę. Więc nie problem w tym że masz SWL na stronie tylko co z niego linkujesz.

Za SWL na stronie można wpaść w filtr. Poza tym nie są to zwykle linki tematyczne a i takie do kiepskich stron trafić się mogą. Przez to po zdjęciu SWL ze strony może ona podskoczyć do góry, a nawet wpaść przez to w filtr. Sam to kiedyś przerabiałem: Usuwanie SWL ze strony: bonus i filtr.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Zainstalowany SWL nie wpływa na pozycję strony (teoretycznie), linkowanie z SWL do danej strony ma (też teoretycznie :) ) wpływ na stronę. Więc nie problem w tym że masz SWL na stronie tylko co z niego linkujesz.

Za SWL na stronie można wpaść w filtr. Poza tym nie są to zwykle linki tematyczne a i takie do kiepskich stron trafić się mogą. Przez to po zdjęciu SWL ze strony może ona podskoczyć do góry, a nawet wpaść przez to w filtr. Sam to kiedyś przerabiałem: Usuwanie SWL ze strony: bonus i filtr.

Bardzo dobry artykuł. Pomógł mi zdecydowanie w podjęciu decyzji.

Zaplecze warto wykonać przed zdjęciem SWLi czy można zrobić po? :)

multikonto, recydywa

kupi pkt w jeden dzien, zaplecze bedzie stawiał miesiącami

oto roznica miedzy wlascicielem biznesu a osoba samozatrudnia we wlasnym biznesie, jeden mysli jak jechac dalej, drugi jak tu nie wydac a zarobic

edit: orty ;)

Wykończeniówka Wrocław - jeśli szukasz firmy do remontu lub wykończenia mieszkania

FM Group sklep internetowy - sklep internetowy z produktami FM Group

Hokej Wrocław - amatorska drużyna hokejowa WTH Wrocław

Zależy ile pkt potrzebuje. A w rotacyjnych SWL takie najmniejsze minimum to 50.000 pkt. Ogólnie lepiej robić zaplecze.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności