Buncol Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Witam ! Chciałem przeprowadzić w miarę obiektywny test indeksacji wyłącznie samymi systemami wymiany linków. Mam nadzieję, że przyda się to wszystkim Do testu wykorzystałem 3 systemy wymiany linków: e-weblink.com, seo.net.pl i gotlink.pl. Dla każdej z domen zostało przypisane 1000 punktów. Na bieżąco będę starał się wypisywać wnioski w tym temacie, bo bloga nie prowadzę Wszystkie skrypty są podobne, chodź treść na nich jest różna. Docelowo test będę prowadził 3 miesiące. Strony postawione są na różnych IP. Seo.net.pl 20 czerwca - dodałem 2 domeny do seo.neta, do każdej przypisane 1000 pnktów 22 czerwca - domeny wskoczyły w indeks 27 czerwca - pierwsza z nich miała zindeksowanych 41 a druga 20 podstron 4 lipca - pierwsza ma 140, druga 112 zindesowanych podstron Celowo dodałem dwie domeny ponieważ chciałem zobaczyć czy ilość treści wpływa na indeksację. Z tego co zauważyłem to tak, ale będę prowadził kolejne testy aby to potwierdzić. Gotlink.pl 27 czerwca - dodałem stronę 2 lipca - została zindeksowana pierwsza podstrona 4 lipca - zindeksowane 5 podstron E-weblink.com 27 czerwca - dodałem stronę 4 lipca - brak efektów Dla porówniania podam liczbę pobrań (tydzień): seo.net.pl - 750 gotlink.pl - 630 e-weblink.com - 950 Fajnie jakby jakieś osoby równolegle prowadziły podobny test, wtedy można wyciągnąć jeszcze dokładniejsze wnioski. --- Na bieżąco o teście będę pisał na Twitterze Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzcjnr Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Ze swojej strony mogę dodać, że gotlink ostatnio bardzo kiepsko wypada w indeksowaniu ; / ostatnio doszło już nawet do tego, że stronki po 6 podstron linkuje 1 k na stronę i jeszcze wpisy w katalogach (10) linkuje 3 k i nieraz po tygodniu dopiero się pojawia albo później. Chyba rzeczywiście pora zajrzeć z powrotem jak będzie to wyglądać w seonecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mokra Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Zależy to także od tematyki jaką prezentuje Twoja strona. Ja z motoryzacji indexuje stronę przy 1k pkt w 24h, a w innych tematykach trwa to u mnie kilka dni. Używam Gotlinka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioSQL Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 gotlink ma wpompowana taka ilosc pustych pkt ze dziw ze wogle cos indeksuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 marioSQL - a Ty co używasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioSQL Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 ja używam eweblinka, lubie wiedzieć komu powierzam swoje frazy i domeny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Jakoś e-web cienko wygląda w tym teście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoozool Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 przypominam, że to systemy rotacyjne, wiec to jak testowanie w totolotku 3 różnych maszyn i która częściej wyrzuci liczbę np 69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buncol Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Zoozool ale idąc takim tokiem myślenia, to nikt nigdy nie powinien powiedzieć, że ten czy tamten system jest najlepszy lub bardziej skuteczny od drugiego Tak jak pisałem wcześniej takich testów trzeba wykonać więcej Jeden nie jest miarodajny Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Ja przy okazji potestuję seo neta.... 5 stron po 900 punktów - ciekawe po jakim czasie zaindeksuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirkus Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 ja testuje od dawna tylko gotlinka do indeksowania i dla malych stronek nie potrzeba wiele pkt a wszystko ładnie wchodzi (początkowo porównywałem eweba i gotlinka i do indeksowania zdecydowanie bardziej odpowiada mi gotlink choćby ze względu na multilinka), choć od jakiegoś tygodnia indeksowanie idzie jak krew z nosa i nie wiem czy to gotlink czy Guglasek się chwilowo przejadł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_79 Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 od kilku dni cos sie przytkalo z indeksacja - mi nie lyknelo 3 stron jeszcze, a sa podlinkowane z dosc mocnych stronek stalymi linkami w 2 przypadkach zaindeksowalo i site=1 i tak wisi juz kilka dni a w 3 od kilku dni 0 ci co obserwuja site wiedza, jakie wyniki potrafi ostatnio dac ta komenda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buncol Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Lukas zgadza się, ostatnio coś nie tak, ale dla starszych stron. Na "świeżakach" nie zauważyłem jakiś dziwnych skoków Przypominam, że na bieżąco o tym teście można czytać na Twitter.com Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_79 Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 na nowych skokow nie ma - ale indeksacja sie za to przytkala - u mnie tak jak powyzej napisalem utknelo i tyle - stronki to nie zaplecza, a unikalny tekst Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buncol Opublikowano 11 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 No to mała dzisiejsza aktualizacja: Seo.net.pl 20 czerwca - dodałem 2 domeny do seo.neta, do każdej przypisane 1000 pnktów 22 czerwca - domeny wskoczyły w indeks 27 czerwca - pierwsza z nich miała zindeksowanych 41 a druga 20 podstron 4 lipca - pierwsza ma 140, druga 112 zindesowanych podstron 11 lipca - pierwsza = 255, druga = 245 podstron Gotlink.pl 27 czerwca - dodałem stronę 2 lipca - została zindeksowana pierwsza podstrona 4 lipca - zindeksowane 5 podstron 11 lipca - zindeksowanych 139 podstron E-weblink.com 27 czerwca - dodałem stronę 4 lipca - brak efektów 11 lipca - zindeksowało 1 podstronę Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.