Skocz do zawartości

Skuteczność indeksowania

Buncol

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 102
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Googielek weź sam przeprowadź ten test. Nie jest on kosztowny, a wnioski wtedy sam wyciągniesz :rolleyes:

Poza tym nie ma jeszcze sensu jakichkolwiek wniosków wyciągać, który system jest skuteczny, a który nie. Trzeba poczekać jeszcze min. 2 miesiące i wtedy można ocenić :placze:

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

"Googielek weź sam przeprowadź ten test. Nie jest on kosztowny, a wnioski wtedy sam wyciągniesz "

No własnie ja teraz patrzę na efekty to nie widze jakiś tam różnic pomiedzy systemami dlatego chyba jak w tej reklamie proszków - skoro nie widać rożnicy to po co przeplacać ;)

Pozdrawiam

Grzesiek

Ale nie możesz oceniać też skuteczności po miesiącu. Poczekamy do 3 wtedy opublikuje podsumowanie.

Fajnie by było tak jak pisałem wcześniej aby ktoś przygotował taki sam test i również publikował swoje wyniki.

---

Odnośnie testu dodam, że strona, która jest linkowana gotlinkiem, nie ma zindeksowanej strony głównej (wywaliło ją).

Googielek, ale spójrz na to z innej strony. Jakby w tym proszku1 były gorsze i lepsze "minerałki" i akurat przy Twoim praniu trafiłeś na te gorsze i automatycznie efekty są gorsze. Jednak możesz trafić na te lepsze, perełki, co za tym idzie osiągniesz więcej.

nie wiem ja tam rotacyjnych używam do dopalania stron, indeksacja za pomocą mocnych stałych i mniej mocnych - również stałych + ewentualnie swl, dlatego dla mnie liczy się efekt w serpach - a nie polecenie site: w google :)

Prosta sprawa przy rotacyjnych site jest chwiejny :)

FiKaS, osobiście staram się unikać bezpośredniego kierowania SWL na strony docelowe (pozycjonowane), a najlepszym wykorzystaniem pkt jest wzmocnienie zaplecza, które dzięki systemom, ma szybciej rosnąć w siłę. Dlatego dla mnie ma to istotne znaczenie ile podstron i w jakim czasie się zaindeksuje dane zaplecze po ustawieniu konkretnej liczby punktów z systemów. Testy pokazują m.in. jakiej jakości strony posiada system, jak często pobierany jest link, oraz czy system działa sprawnie i czy nie posiada zbyt wielu dziur punktowych. Jeżeli jeden z tych elementów zawiedzie, system traci na wartości. Warto zatem robić testy, tak by właściciele systemów nieustannie czuli nasz oddech za plecami.

W odpowiedzi na test Buncol'a, włączyłem również i swój:

16 lipciec 2009

e-weblink.com:

- włączenie strony 1

- 1042 pkt

- anchor: adres strony 1

gotlink.pl:

- włączenie strony 2

- 1042 pkt

- anchor: adres strony 2

seo.net.pl:

- włączenie strony 3

- 1042 pkt

- anchor: adres strony 3

Wypisałem w kolejności alfabetycznej - żeby nie było niedomówień. Wszystkie strony włączyłem w jednym czasie - godz. 1:00. Teraz pozostaje tylko czekać.

120x20.gif

yhm - podejrzane, nie? ;) (za to lubię PiO)

Test jest dla mnie - chcę sprawdzić, czy wyniki uzyskam podobne do Buncol'a.

Nie muszę ich tutaj publikować, jeżeli macie patrzeć krzywym okiem zachowam dla siebie. Na forum jestem już dobre kilka lat, a od jakiegoś czasu zarejestrowany. Pomyślałem, że przynajmniej ja odpowiem na wezwanie Buncol'a i wykonam podobny test - bo jak widać milczycie w tej sprawie i polegacie na opiniach innych. Nie ma jak to własny test - 100% gwarancji, bez kitu - zapraszam do wspólnego przedsięwzięcia i profesjonalnego podejścia do pozycjonowania.

120x20.gif

Fajnie, że fibonacci także robi podobny test. Jeszcze parę innych osób też mogłoby podobny przeprowadzić i go tutaj publikować. W ten sposób razem będziemy mogli wyciągnąć jakieś wnioski dot. systemów.

Fikas masz rację o indeksacji, że lepiej mocnymi stałymi. Ale sporo osób indeksuje wyłącznie systemami, więc takie testy są potrzebne.

Poza tym mam nadzieję, że wszyscy co będą je przeprowadzać będą robić to obiektywnie.

Pozdrawiam

Marcin

ExPloiT napisał(a):
Jasne, bez najmniejszego problemu :) Site nie spada, tylko rośnie i to w miarę szybko, po kilkaset podstron dziennie.

A ja jestem ciekaw czego używacie pod zaplecza ;p Ja maksymalnie mam zaindeksowanych (kilkadziesiąt do dwustu) podstron (bo więcej nie mam na stronie). I ciekawość mnie zżera jakie to są strony z kilkutysięcznymi podstronami :)

Ps.

Napisałem, nie zakładając kilkusetnego tematu na temat zaplecza.

Jeżeli niechciany post to przepraszam i proszę usunąć.

multikonto, recydywa

Zaplecze, które ma site liczące w kilkudziesięciu tysiącach, to zazwyczaj automatycznie generujące się, np. z rss, urywków zdań, generatory contentu - czyli takie bezużyteczne dla internauty informacje, po prostu zlepek wszystkiego. Są też kopie dmoz, wiki... itd. Istnieją różne sposoby na "szerokie" zaplecze, ale zazwyczaj są to tzw. spamy żyjące krótko, ale obficie :)

Twój wybór jakie będziesz miał zaplecze - może być z mniejszym site - wartościowsze, tematyczne, a może być skierowane bardziej na ilość niż na jakość :) Czasami przydaje się i takie i takie - więc lepiej mieć wszystkiego po trochu ;)

120x20.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności