Skocz do zawartości

Skuteczność indeksowania

Buncol

Rekomendowane odpowiedzi

Zaplecze, które ma site liczące w kilkudziesięciu tysiącach, to zazwyczaj automatycznie generujące się, np. z rss, urywków zdań, generatory contentu - czyli takie bezużyteczne dla internauty informacje, po prostu zlepek wszystkiego. Są też kopie dmoz, wiki... itd. Istnieją różne sposoby na "szerokie" zaplecze, ale zazwyczaj są to tzw. spamy żyjące krótko, ale obficie :D

Twój wybór jakie będziesz miał zaplecze - może być z mniejszym site - wartościowsze, tematyczne, a może być skierowane bardziej na ilość niż na jakość :o Czasami przydaje się i takie i takie - więc lepiej mieć wszystkiego po trochu :)

O to mnie chodziło :) "Podejrzewałem" właśnie spamowiska, jednak ja chyba stawiam na wartościowe i tematyczne (Bo takowe mam)

Fakt faktem, długo nie siedzę w pozycjonowaniu ale mam już postawione swoje zaplecza i coś tam już łapię, sztuczki, kruczki etc. :)

Jak czegoś nie wiem pytam, ktoś czegoś nie wie a ja wiem, pomagam :)

Nie wychodząc z poza tematu Testów.

Czy można się przyłączyć od poniedziałku do testów?

Postawiłbym 3 zaplecza pod SWL'e. Czyste (bez historii, BL etc.) WordPress'y na razie (do testów).

SWL'e:

gotlink

e-weblink (nigdy nie korzystałem, bym przetestował)

linkme (tu mam punkty do zabawy :) )

multikonto, recydywa

• Odpowiedzi 102
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jeżeli wynikiem ma być ilość site sprawdzana w okresie czasu trwania testu to można porównywac stały z rotacyjnym :D

gdzies był tu test który przeczył ogólnie krążącym głosom, że jak szybciej cos osiągnąc to rotacyjnym, bo stałe są niby lepsze, ale trzeba czekac dłużej na efekty, a z testu wynikało, że stały był chyba w jednym przypadku tuż za, ale przed resztą rotacyjnych :)

zdaję sobie sprawę, że 1 test, czy nawet kilka to nic tak naprawdę nie mówi, ale jest ich coraz więcej i sa robione przez rózne osoby, plus to co każdy sam robi i mozna sobie wyrobić zdanie :o

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

A może ktoś zrobi test stałych [linkme, livelink, statlink] systemów? smile.gif

ja zrobie porównanie w minute

1.linkme- ostatnia decyzja adminów uratowała tyłek dla systemu gdyż bardzo osłabł jednak zrobili bojkot 5podstronówek dając za nie znikomą ilość pkt. Obecne strony powinny bardziej przypominać strony a nie tzw. linkmespam. Sporo ostatnio się trzeba nagimnastykować żeby zrobić średnią frazę :)

2.livelink- daj sobie spokój :). To umarło jak linkorn?

3.statlink-ktoś tam punkty sprzedaje raz na miesiąc, ktoś tam coś napisze w temacie o statlinku raz na dwa miesiace :D

zainteresowanie nieduże chyba. może to i lepiej bo przynajmniej jakieś zaplecze wartościowe :).

Taka krótka opinia z mojej strony.

Chcecie się bawić w testy to się bawcie :o

Też zrobię swoje porównanie...

linkme.pl - masakra dla mnie - tak jak post wyżej, żeby coś wybić to na prawdę trzeba się postarać :)

livelink.pl - nie umarł, ma się całkiem dobrze. Dla mnie to póki co najlepszy swl stały. Dla przykładu jestem pod "moderowany katalog stron" drugi bez większego nakładu. ;)

statlink.pl - eee... to on jeszcze istnieje? Myślałem, że już umarł :)

W SWL stałych są za duże rozbieżności - testy musiały by być przynajmniej 3-miesięczne. I jestem ciekawy po ile punktów weźmiecie z każdego do testów...

ps. carramba.net is kaput - ktoś chce kupić domenę? ;)

livelink.pl - nie umarł, ma się całkiem dobrze. Dla mnie to póki co najlepszy swl stały. Dla przykładu jestem pod \"moderowany katalog stron\" drugi bez większego nakładu. ;)

No i co z tego? Na tej podstawie twierdzisz, że ten system jest mocny ?

statlink.pl - eee... to on jeszcze istnieje? Myślałem, że już umarł :)

Skoro nie wiesz, że taki system istnieje, a nawet jak wiesz, że istnieje ale nie masz wiedzy jak się ma tzn, że jesteś zupełnym amatorem i masz takie pojęcie o branży seo jak ja o uprawie buraków cukrowych.

PS: Skojarzenie z burakiem jest zupełnie przypadkowe ;]

edit:

statlink.pl - eee... to on jeszcze istnieje?
Skoro nie wiesz, że taki system istnieje

Przeczą sobie te zdania :)

Przeczą bo drugie wyrwałeś z kontekstu i uciąłeś w połowie.

Nie nawiązuj do mojej miejscowości ;]

statlink.pl - eee... to on jeszcze istnieje?
Skoro nie wiesz, że taki system istnieje

Przeczą sobie te zdania ;)

Nie siedzę w tej branży tak jak Wy, dla mnie to małe hobby :)

Piszę na podstawie swoich obserwacji i tyle. Dla jednego livelink.pl to gów..., a linkme to bóstwo - zależy kto jak używa...

Jestem pewien, że Administratorzy Statlinka pracują nad systemem cały czas.

Reklamują go i ogólnie system bardzo ciekawy. O skuteczności nic napisać nie mogę.

Co do livelink.pl to używałem kiedyś i miałem bardzo dobre wyniki, ale przeniosłem się na syfiaste Linkme.

Linkme teraz to jest już dno i 3 metry mułu.

linkme.pl - masakra dla mnie - tak jak post wyżej, żeby coś wybić to na prawdę trzeba się postarać ;)

livelink.pl - nie umarł, ma się całkiem dobrze. Dla mnie to póki co najlepszy swl stały.

Chyba sobie żartujesz. Linki są umieszczane na zupełnych śmietnikach i do tego na niezindeksowanych podstronach. Sam ostatnio zrobiłem stronę pod ten system: w google zaindeksowana jedna podstrona, moderator dał jej kategorię "strony średnie" - 6000 punktów za darmo.

Darmowy, internetowy kurs szybkiego czytania - szybkie czytanie. Przetestuj tą innowacyjną metodę i zobacz jak bardzo polepszą się Twoje efekty w nauce i pracy.

Jakby ktoś nie wiedział to statlink.pl to bardzo dobry system. Używam i jestem zadowolony. Ostatnio coś support zawodzi, ale chyba chłopaki mają urlop.

A co do przeprowadzania testu wszystkich systemów. To powiem, że da się zrobić, ale ...

- trzeba zaplanować budżet jaki mamy wydać na cały test

- taką kwotę przeznaczać na miesięczne pozycjonowanie

- nie można wtedy sugerować się liczbą punktów tylko ceną jaką wydajemy na miesiąc.

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

co do statlinka, to obecnie jest najsilniejszym stałym swl-em (mozna zobaczyc mój test tu na forum);

Przyłączam się do testu swli rotacyjnych na ilość zaindeksowanych stron;

gotlink, e-weblink, seo.ne;t po 930 pkt; strony po 8000 podstron; skrypt autorski,treść z bazy ogólnie dostępnej (przemieszana);

strony postawione na subdomenach osobnych domen na których nigdy nie było spamu; start nastąpił dzisiaj o 14:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności