Skocz do zawartości

Skuteczność indeksowania

Buncol

Rekomendowane odpowiedzi

Według mnie ten test nie będzie miarodajny. Dlaczego? Ano dlatego, że w obrębie tylko jednego systemu różnice w indeksacji mogą być o wiele większe.

Prawie 2 miesiące temu postawiłem 8 stron na zmodyfikowanym scuttle z unikalnymi bazami z multi.safiro.eu. Wszystkie na subdomenach innej domeny. Nazwa subdomeny taka sama dla wszystkich. Każda strona na innym IP. Linkowane z jednego systemu identyczną ilością punktów i na taką samą ilość anchorów.

Wyniki na dziś:

- site minimalny: 14

- site maksymalny: 10.100

• Odpowiedzi 102
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

w koncu ktos napisal cos madrego :)

nie ma na to w wiekszosci przypadkow zupelnie zadnej reguly.

Korzystajcie z kazdego systemu po troche a efekty beda optymalne, szkoda czasu na takie testy, szybciej zmieniaja sie algorytmy googli niz mozna uzyskac sensowny wynik z takich testow.

Edit: literowki

tutaj sie nie zgodze - testujac mozna sporo zaosczedzic - zarowno kasy jak i wlasnej pracy

to jak wytlumaczysz przyklad podany przez mmarek`a ?

Malo miarodajne wyniki, ja testujac jeden z systemow mialem podobna sytuacje - mniejsza rozbieznosc, ale wystarczajaca aby stwierdzic, ze nie da sie wyciagnac racjonalnych wnioskow.

Pora na podsumowanie i zakończenie tego testu :D Na dzisiaj sytuacja wygląda tak:

seo.net.pl - 331 i 876

gotlink.pl - 142

e-weblink.com - 564

W seo.net.pl celowo dodałem dwie strony, ponieważ chciałem sprawdzić czy szybciej będzie się indeksować większa czy mniejsza liczba tekstu. Wyszło. że lepiej indeksowało się to gdzie jest więcej.

Ciekawostkami są:

- najszybciej zindekowała się strona, która była linkowana seo.net.pl

- najstabilniejsze site miała strona linkowana e-weblink.com

- największe BL ma strona linkowana e-weblink.com

A zwycięzce tego testu niech każdy wyciągnie sobie sam :D

P.S jeśli jeszcze ktoś robił podobny test w tym samym czasie to fajnie by było jakby wyniki też tutaj opublikował.

Edycja:

Dodam, że przedstawiłem tutaj najniższe wartości site jakie występują dla tych domen. Wiadomo, że obecnie google wariuje i pokazuje różne wyniki.

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

3 październik 2009

e-weblink.com:

- zaindeksował: 30

gotlink.pl:

- zaindeksował: 32

seo.net.pl:

- zaindeksował: 82

Chciałbym zaznaczyć, że wszystkie strony testowe miały taką samą strukturę - dość nietypową, bo na zasadzie łańcucha ( ze strony głównej był tylko 1 link do konkretnej podstrony, z tej zaś do następnej itd. ).

Kto wie o co chodzi, to będzie wiedział co w rezultacie pokazuje test :D

120x20.gif

Panowie, wybaczcie ale w mojej opinii szybkość indeksowania nic nie mówi o skuteczności/wartości SWL.

Żeby zaindeksować Wordpressa nie trzeba nawet jednego linka !

Wystarczy publikować treść, która sama pinguje i ściąga roboty.

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Panowie, wybaczcie ale w mojej opinii szybkość indeksowania nic nie mówi o skuteczności/wartości SWL...

Ale może powiedzieć na przykład którym systemem linkować smietniki po to by potem te śmietniki wrzucić do nastepnego by za nie dostać punkty ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności