Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś pytałem się o takie zaznaczenie katalogu jak "nie dodane". Czy będzie to wprowadzone ? Chodzi o to, że jeśli kataloguję stronę ero, a katalog nie akceptuje fraz z sex itp, to po oznaczeniu i odfiltrowaniu nie powrócę do tego samego katalogu.

Brakuje mi też jakiegoś butona "wypełnij formularz", który wypełniał by go przed pełnym załadowaniem strony. Takie coś jest np. w SK.

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Kiedyś pytałem się o takie zaznaczenie katalogu jak "nie dodane". Czy będzie to wprowadzone ? Chodzi o to, że jeśli kataloguję stronę ero, a katalog nie akceptuje fraz z sex itp, to po oznaczeniu i odfiltrowaniu nie powrócę do tego samego katalogu.

Brakuje mi też jakiegoś butona "wypełnij formularz", który wypełniał by go przed pełnym załadowaniem strony. Takie coś jest np. w SK.

wypelnianie dziala gdy klikniesz stop podczas ladowania strony w nawigacji przegladarki.

odnosnie edycji katalogow... nie wiem dlaczego ale w wypadku niektorych katalogow gdy wybieram ich edycji i nastepnie po kliknieciu aktualizuj wprowadzane dane sa aktualizowane dla jakiegos innego katalogu, mam 2 takie przypadki ze za kazdym razem gdy chce zmodyfikowac dany rekort to za kazdym razem zapisuje mi ciagle inny i ciagle ten sam katalog.

czy tylko mi tak sie dzieje czy komus jeszcze?

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

odnosnie edycji katalogow... nie wiem dlaczego ale w wypadku niektorych katalogow gdy wybieram ich edycji i nastepnie po kliknieciu aktualizuj wprowadzane dane sa aktualizowane dla jakiegos innego katalogu, mam 2 takie przypadki ze za kazdym razem gdy chce zmodyfikowac dany rekort to za kazdym razem zapisuje mi ciagle inny i ciagle ten sam katalog.

czy tylko mi tak sie dzieje czy komus jeszcze?

Przeczytaj mój post 2 posty nad Twoim :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Znalazłem chyba kolejny bug - tym razem dość istotny - otóż jeśli mam zaznaczony jakiś katalog na liście (po lewej) i wybiorę opcję "Dodaj nowy katalog" to zamiast dodać adres który wpisuje, program edytuje ten katalog który był zaznaczony. :)

Nie wiem jak to robisz.., Chyba, że może najpierw klikasz na adres prawym przyciskiem, a potem w to okno wprowadzasz nową treść?

Ale i tak wtedy dodaje jako nowy adres. ??

Może wystarczy nadać mu jakąś ocenę lub symbol dwuliterowy i w ten sposób go oznaczyć?

A ja nadal nie rozumiem filozofii zarządzania katalogami.

Zakładałem, że jak ktoś wprowadzi sobie adresy to już przy nich nie kombinuje, ale prawdopodobnie to było złe założenie...

No i drugim założeniem było, że każdy projekt jest niezależny od innych.

ktos odpalal niedawno prtestera?

wczoraj sobie zapodalem, przemielil adresy, nastawial x i zadnego pr nie znalazl... mimo ze mam skrypty rozsiane na roznych hostingach

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

ktos odpalal niedawno prtestera?

wczoraj sobie zapodalem, przemielil adresy, nastawial x i zadnego pr nie znalazl... mimo ze mam skrypty rozsiane na roznych hostingach

U mnie sprawdza normalnie. Może poprzednio dałeś za krótkie odstępy i masz bana od google? Bo jeśli w tabeli, w miejscu gdzie poprzednio było T jest teraz x, to by wskazywało, że skrypt nie zwraca wartości pr.

jednak odpytanie z kazdego ip bylo nie czesciej niz 40-60 sek

ok potestuje jeszcze na ip na neostradzie i zobacze co wyjdzie

edit 18:20

no cos nie bardzo

serwer na ip neostrady wiec za kazdym razem inne ip

testowalem sprawdzajac onet.pl, 2 minuty odstepu (wymaga ponownego klikniecia na rekord) i sprawdzanie w nowym formacie

sprawdzilem tak 3 ip przydzielane przez neo, za kazdym razem inne

niestety same x...

Jako nowy użytkownik bohatera mam pytania:

1. Dlaczego wpisuje mi w opis wszystkie opisy ??? Opisy są odzielone wolną linią, jak się wybierze w edytorze opisu by generował kolejno to numeruje opisy prawidłowo ale jak się robi wpis na stronie to kicha pcha wszystko owszem losowo wybiera od którego opisu zacząć ale zaraz za jednym w oknie opisu jest 5 innych... przypuszczam, że czegoś nie zaznaczyłem albo nie ustawiłem - ale nie wiem czego ;)

2. Czy można artykuły generować nie automatycznie ? albo choć je edytować, bo straszna kicha - robi podobnie jak z opisami

3. Czy mogę dodać jakoś katalog - wyeksportować - by dostali go inni użytkownicy bohatera ? Może to pomysł na uaktualnianie bazy katalogów - wystawiona gdzieś na serwerze do którego dostęp będą mieli użytkownicy bohatera i z programu oceniony, sprawdzony katalog będą mogli zaproponować innym użytkownikom ?

Będę wdzięczny za odpowiedź na moje pytania.

Pozdrawiam,

Robert

1) pewnie wwaliles wszsytko w jedno pole...

w pole opis wpisujesz {tutaj|w tym miejscu} {jest|znajduje sie} {opis|artykul}

i zapisujesz to jako zestaw.

generujesz arty z zestawu.

jezeli masz wczesniej przygotowane rozne artykuly to zapisujesz je jako zestawy.

chyba o to ci chodzi

potestuj z takimi kilkuwyrazowymi opisami i rozgryziesz idee dziala zestawow, artykulow itd

z tego co wiem to jest tez w formie wiki pomoc zrobiona - zerknij tam

2) gdy jestes w formularzu wkleja tobie wygenerowany opis z wybranego zestawu. mozesz go dowolnie edytowac.

3)eksporotwac sobei zawsze mozesz, na tej zasadzie dzialaja projekty

zakladajac nowy importujesz sobie baze katalogow/precli i dodajesz niezaleznie od innych projektow

ale jesli chodzi o baze to kazdy sobie dziala we wlasnym zakresie. ja np nigdy sie nie zmienie i zawsze bede odsylal do platnego spisu mara ;)

katalogiseo.info

1. Dlaczego wpisuje mi w opis wszystkie opisy ??? Opisy są odzielone wolną linią,

Powtórzę w zasadzie to co powiedział już Sleaquit, ale dla pewności:

Opisów nie oddziela się wolną linią.

Jeden projekt - wiele zestawów. Jeden zestaw zawiera jeden opis lub artykuł (po prostu treść). Jeden opis to zdania z synonimami, które są oddzielone od siebie pustymi liniami. Program miesza te zdania przy wklejaniu w formularz tylko wtedy jeśli zaznaczysz opcję "mieszaj linie przed wklejeniem...". Jeśli utworzysz dla danego projektu wiele zestawów, a w każdym różny opis, to możesz dodatkowo mieszać jeszcze całymi zestawami już w momencie katalogowania ustawiając opcję w: przycisk "nowe dane"/zmiana zestawu ustawień.

pozdrawiam

Grzegorz

[...] już w momencie katalogowania ustawiając opcję w: przycisk "nowe dane"/zmiana zestawu ustawień.

I to jest to za co kocham ten program bo w każdym zestawie można przypisać inną podstronę i anchor dla niej - long tail jest teraz przyjemnością ;)

Kiedy tak orientacyjnie przewidujesz nową wersję ?

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności