Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

o ile wiem to nie, ja sobie podbindowalem to pod 1 klawisz bo nie widzialem sensu trzymania na liscie rekordow ktorych i tak w tym projekcie nie wykozystam

A co to znaczy, że sobie podbindowałeś pod 1 klawisz?

Następna sprawa to nie bardzo chce filtrować katalogi bez żadnych założeń czyli po prostu wyświetlać pełną listę w projekcie.

Zapisywanie linku z tytułem można by oprzeć na funkcji która jest pod PPM "kopiuj skrót" np dodać "zapisz skrót" która po najechaniu na link z anchorem kopiowała by go do jakiejś listy razem z tytułem. + druga opcja tak jak teraz light wprowadził jak jesteśmy na stronie z wpisem zaznaczamy tytuł i zapisujemy aktualny link z tym właśnie zaznaczonym tyt.

Żeby mieć pełną listę po wcześniejszym filtrze, daje się "nie filtruj" i powinna być pełna lista.

Zapisywanie linku do dokonanego wpisu z tytułem, który wklejony został do formularza jako anchor tekst? Tak?

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Zapisywanie linku do dokonanego wpisu z tytułem, który wklejony został do formularza jako anchor tekst? Tak?

Tak. Zarówno do tych które dodają się natychmiast jak i tych które z czasem są moderowane czyli do nich wracamy ja najczęściej przez wyszukiwarkę kat. po to też opcja z podręcznym schowkiem.

o ile wiem to nie, ja sobie podbindowalem to pod 1 klawisz bo nie widzialem sensu trzymania na liscie rekordow ktorych i tak w tym projekcie nie wykozystam

A co to znaczy, że sobie podbindowałeś pod 1 klawisz?

zewnetrzne makro

windows bez wspomagania sie skryptami jest po prostu niefunkcjonalny dla mnie

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Witam!

Nowa wersja już jest tutaj: Seo Bohater demo

- Okienko filtrowania zbiorczej tabeli katalogów jest już aktywne.

- Możliwość sortowania w głównej tabeli katalogów też już jest.

- Poprawka błędnej informacji przy dodawaniu jednego adresu.

Teraz może zajmę się funkcją generowania linków do zatwierdzonych i oczekujących wpisów z anchor tekstem utworzonym z wklejanego tytułu, lub słów kluczowych.

Połączę to jakoś ze statystyką może. Np. w statystyce mógłby być jakiś przycisk do generowania takich linków w formie gotowej do wklejenia w trzecie pole linków w ustawieniach katalogowania. Wtedy można dodać sobie nowy zestaw podlinkowania i generować opisy z tymi linkami. Co Wy na to?

Oprócz tego chciałbym zmienić okienko z listą grup i projektów, bo na niektórych systemach nie wyświetla się poprawnie (zawodzi metoda przeszukiwania katalogu, którą zastosowałem).

pozdrawiam

Grzegorz

mam problem z ta baza ogolna adresow do importu do nowego projektu

wiec po aktualicacji baza jest pusta

wgralem wiec sobie csvke w formacie "adres";"pr" jakiej uzywalem wczesniej i po pytaniu w formularzu o inne informacje od razu pojawily sie bledy 'there is no "adres" field in table sciezka\pr.gbs' oraz 'there is no "pr" field in table sciezka\pr.gbs'

i tak po te dwa komunikaty dla kazdego recordu

w koncu sie wgralo klikam zaznacz wszystko i wprowadz

i znow te same komunikatygdy sie skonczyly zaimporotowal lsite do projektu... ale

1) we wszystkie puste pola wstawia (zdaje sie) losowo wybrane znaki

2) nie pokazuej ikon dla pr itd, jak sie najedzie myszka to w dymku sie pokazuje. ikony zniknely takze w innych projektach

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Czy SEO Bohater losuje user-agenta z jakiejś listy przed wysłaniem żądania do googla o site ? Czy jedzie cały czas na tym samym ? Bo ostatnio coraz częściej zdarza mi się n/a/n/a - ban nie jest na IP bo w SEO Quaku (Firefox) site pokazuje elegancko więc wnioskuję że blokują po user-agent. Zresztą zmieniałem nawet MAC karty (zmiana IP) i dalej to samo.

Druga sprawa to pokazuje mi cały czas BL chociaż mam tę opcję odznaczoną... z kolei zaznaczony "Testuj PR" się nie wyświetla...

edit. jeszcze jedno z tego co widzę to program czyta site z google.pl - wydaje mi się że lepsze wyniki pokazuje google.com a dwa tam jak zbanują to można wejść i wpisać token po czym żądania zostają odblokowane - w pl z tego co widzę jest:

We're sorry...

... but your computer or network may be sending automated queries. To protect our users, we can't process your request right now.

i nic się nie da zrobić...

Zaznaczam że to występuje tylko w Internet Explorer - w FF jest OK czyli moim zdaniem banują po user-agent.

edit2. jeszcze chciałem się spytać czy zastosowałeś jakiś cache tych wyników ? Czyli wchodzę na stronę główną katalogu - program sprawdza site, klikam na kategorię i co program znów sprawdza site ? Zupełnie niepotrzebnie - powinien wynik generować z cache. To samo z BLkami bo przecież programem katalogującym nie sprawdzamy głębszego podlinkowania

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

mam problem z ta baza ogolna adresow do importu do nowego projektu

wiec po aktualicacji baza jest pusta

wgralem wiec sobie csvke w formacie "adres";"pr" jakiej uzywalem wczesniej i po pytaniu w formularzu o inne informacje od razu pojawily sie bledy 'there is no "adres" field in table sciezka\pr.gbs' oraz 'there is no "pr" field in table sciezka\pr.gbs'

i tak po te dwa komunikaty dla kazdego recordu

w koncu sie wgralo klikam zaznacz wszystko i wprowadz

i znow te same komunikatygdy sie skonczyly zaimporotowal lsite do projektu... ale

1) we wszystkie puste pola wstawia (zdaje sie) losowo wybrane znaki

2) nie pokazuej ikon dla pr itd, jak sie najedzie myszka to w dymku sie pokazuje. ikony zniknely takze w innych projektach

Sprawdź, czy importujesz z pliku, który ma pola takie:

"url";"pr";"skrypt";"backlink";"darmowy";"moderowany";"haslo";"tematyka";"uwagi";"data"

czy z pliku, który służy do przenoszenia danych między seo bohaterem a pr testerem, bo w drugim przypadku plik ma tylko adres i pr, a to za mało.

Czy SEO Bohater losuje user-agenta z jakiejś listy przed wysłaniem żądania do googla o site ? Czy jedzie cały czas na tym samym ? Bo ostatnio coraz częściej zdarza mi się n/a/n/a - ban nie jest na IP bo w SEO Quaku (Firefox) site pokazuje elegancko więc wnioskuję że blokują po user-agent. Zresztą zmieniałem nawet MAC karty (zmiana IP) i dalej to samo.

Druga sprawa to pokazuje mi cały czas BL chociaż mam tę opcję odznaczoną... z kolei zaznaczony "Testuj PR" się nie wyświetla...

edit. jeszcze jedno z tego co widzę to program czyta site z google.pl - wydaje mi się że lepsze wyniki pokazuje google.com a dwa tam jak zbanują to można wejść i wpisać token po czym żądania zostają odblokowane - w pl z tego co widzę jest:

We're sorry...

... but your computer or network may be sending automated queries. To protect our users, we can't process your request right now.

i nic się nie da zrobić...

Zaznaczam że to występuje tylko w Internet Explorer - w FF jest OK czyli moim zdaniem banują po user-agent.

Pokazywanie BL - to mały bug. Poprawiłem pod następne uaktualnienie.

A co do user-agenta, to na razie nie mam możliwosci podmiany. Musiałbym pokombinować z inną kontrolką używaną do czytania site, w której jest możliwość ustawiania user agenta. Chociaż skłaniałbym się, że ban dotyczy IP z ciasteczkiem może. Kiedyś to sprawdzałem. Musiałem wyczyścić cookies i poczekać z pół godziny zanim odblokowali.

Co do korzystania google.pl lub com, to zrobię jakąś opcję w ustawieniach.

EDIT:

Cachowanie tak. Sprawdza tylko raz przy otwarciu katalogu i trzyma wynik dla danej zakładki.

pozdrawiam

Grzegorz

Chociaż skłaniałbym się, że ban dotyczy IP z ciasteczkiem może. Kiedyś to sprawdzałem. Musiałem wyczyścić cookies i poczekać z pół godziny zanim odblokowali.

Bingo - wyczyszczenie cookies pomogło natychmiast :)

Cachowanie tak. Sprawdza tylko raz przy otwarciu katalogu i trzyma wynik dla danej zakładki.

A to bardzo dobrze.

Dzięki!

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Sprawdź, czy importujesz z pliku, który ma pola takie:

"url";"pr";"skrypt";"backlink";"darmowy";"moderowany";"haslo";"tematyka";"uwagi";"data"

czy z pliku, który służy do przenoszenia danych między seo bohaterem a pr testerem, bo w drugim przypadku plik ma tylko adres i pr, a to za mało.

o faktycznie teraz dziala poprawnie dzieki

mozna by zamiescic o tym info w manualu

W zasadzie jest to podane:

import adresów z csv w seo bohaterze

Ale może faktycznie powinienem bardziej przypomnieć o różnicy pomiędzy plikami ze źródłowymi adresami, a plikami do importu z pr testera.

A jak wam się podoba ten nowy moduł wyszukiwania nowych katalogów w sieci? Można sobie teraz wyszukiwać tematyczne katalogi, itp.

Znalazłem chyba jeszcze jeden bug - jak doda się stronkę i zaznaczy żółty button "czeka" a później "dodany" to licznik zwiększany jest w obu przypadkach a powinien z "czekających" usunąć oczko na rzecz "dodanych".

A jak wam się podoba ten nowy moduł wyszukiwania nowych katalogów w sieci? Można sobie teraz wyszukiwać tematyczne katalogi, itp.

Na szybko jak ja to robię w swoich skryptach.

1. Wyszukiwanie dla 100 wyników z filtrem lub bez.

2. Redukcja linka do pierwszego "/" czyli do strony głównej.

3. Usunięcie duplikatów zarówno tych z bieżącego wyszukania jak i porównanie z bazą główną.

4. Sprawdzenie czyy url zwraca 200 jak 404 wylatuje

5. Sprawdzanie site i wywalenie tych z 0

6. Zaczynamy przeglądać te kilka które zostały.

:)

Wygląda że jst poważny błąd dotyczący globalnej bazy.

Postanowiłem sobie dodać nową liste z katalogami - ok 900 nowych adresów, zaimportowałem do bazy, liczba wzrosła z 6000 do 6900. Daje wprowadź katalogi do projektu i dzieją się dziwne rzeczy:

- miałem w projekcie ok. 3500, po tym imporcie liczba spadłą do ok 2500 - tak jakby wywaliło katalogi, a liczba powinna wzrosnąć do 4400...

- nie było żadnych błedów podczas importu, pasek przeszedł z 1% do 100%, kilka katalogów zaimportowało zauważyłem

Program chyba nie radzi sobie z nie wprowadzaniem juz dodanego katalogu no i z dodawaniem nowych katalogów.

Program kilkakrotnie wyłaczałem, załaczałem, robiłem także reindeksacje i nic.

Dla testów utworzyłem nowy projekt, wprowadziłem wszystkie katalogi do projektu i tu wszytsko działa - 6 900 katalogów.

I zaimportowanie katalogów do projektu z menu z pliku csv też chyba nie działa...

Edit

Chyba powyższy błąd już nie występuje u mnie, postanowiłem przywróćić kopie zapasowa sprzed update katalogow.

Dodalem zonowu nową listę i teraz jak wprowadzam nowe katalogi to daje "nie filtruj " w opcjach - może o to chodziło, nie chce mi się wnikać.

Zostawiam bo może komuś się przyda.

Znalazłem chyba jeszcze jeden bug - jak doda się stronkę i zaznaczy żółty button "czeka" a później "dodany" to licznik zwiększany jest w obu przypadkach a powinien z "czekających" usunąć oczko na rzecz "dodanych".

Poprawiłem, faktycznie odejmował tylko przy zerowaniu ikonek a nie przy zmianie. Dzięki za znalezienie robaka. ;-)

Chyba powyższy błąd już nie występuje u mnie, postanowiłem przywróćić kopie zapasowa sprzed update katalogow.

Dodalem zonowu nową listę i teraz jak wprowadzam nowe katalogi to daje "nie filtruj " w opcjach - może o to chodziło, nie chce mi się wnikać.

Zostawiam bo może komuś się przyda.

Właśnie tak się zastanawiałem czy, to nie była jakaś kwestia filtra. Bo na sto procent program nie usuwa żadnych adresów przy importowaniu i byłem pewny, że tamte stare adresy i zapisy były w projekcie, zwłaszcza jeżeli nie było żadnej awarii. Ale przy zafiltrowanej bazie projektów może być problem, który usunę jutro.

pozdrawiam

Grzegorz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności