Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Kiedy zostaną poprawione błedy o któryvh pisałem 2 tygodnie temu ?

No, przyciskacie mnie do muru ;-)

Trochę kombinowałem ostatnio nad odejściem od silnika IE w programie i przez to odpuściłem bieżące poprawki.

Ale myślę, że może lepiej będzie powyrzucać najpierw parę bugów, bo pomyślicie, że mam gdzieś starych userów, co nie jest prawdą.

Tak więc w tym tygodniu coś nowego wypuszczę.

pozdrawiam

Grzegorz

Windows 7 - nie dodaje grupy. wersja 64 bitowa.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

witam

mam pytanie odnosnie fraz

bo jest cos takiego jak:

Imie, email, adres strony, slowa kluczowe, link zwrotny - i tutaj chyba wszystko jasne

jednak nizej jest:

podswietlanie fraz

fraza 1 - i na tutorialu jest zaznaczone: dodaj, submit - i mam pytanie czego tego nie powinno sie zmieniac?

fraza 2 - co tu powinnismy zawrzec? - powiazac pojedyncze slowa kluczowe w dluzsze frazy? czy czemu to sluzy?

podswietlanie fraz

fraza 1 - i na tutorialu jest zaznaczone: dodaj, submit - i mam pytanie czego tego nie powinno sie zmieniac?

fraza 2 - co tu powinnismy zawrzec? - powiazac pojedyncze slowa kluczowe w dluzsze frazy? czy czemu to sluzy?

Kurde, aż boję się teraz cytować poprzednika, bo dostałem za cytowanie ostrzeżenie (chyba chodziło o cytowanie całości), ale zaryzykuję.

Po prostu ustawiasz sobie jakie frazy program ma podświetlić i jakim stylem gdy napotka je na otwieranej stronie katalogu. Np:

jeśli wpiszesz "dod | submit | add" w pierwszym polu i dasz styl "style='background-color: red;' ", to jak program napotka takie frazy na stronie to je podświetli na czerwono. A w drugim polu możesz wpisać frazy związane z danym projektem, np "hotel, pokoje, pensjonat" i dać podświetlanie innym stylem: style="background-color: blue; border:1px solid yellow " i wtedy te frazy program podświetli na stronie na niebiesko z żółtą ramką.

Chodzi o to, aby szybciej zauważyć na stronie katalogu potrzebne linki, w które trzeba kliknąć, aby przejść dalej.

A co do nie działania niekiedy części programu związanej z grupami i projektami to chcę to przerobić w troszkę inną metodę, która nie skanuje katalogów. Bo ta operacja jest niekiedy zabraniana przez system przy niektórych konfiguracjach i stąd takie błędy. Czyli na początku zamiast tego małego okienka z listą grup i projektów chciałbym dać większą tabelkę z grupami i projektami, i przy okazji żeby wyświetlało więcej jakiejś statystyki danego projektu.

pozdrawiam

Grzegorz

Niestety nie pokazuje utworzonych projektów, mimo że na dysku katalog utworzył. Może mam coś namieszane.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Niestety nie pokazuje utworzonych projektów...

No właśnie to jest znany problem z uprawnieniami. Chcę to zmienić w przyszłej wersji, bo widzę, że jest wiele osób u których to występuje.

Na razie wszystko będzie działać jeśli nada się uprawnienia edycji na cały katalog seo bohatera, albo uruchamiać z uprawnieniami administratora.

Opisałem też to tutaj: seo bohater i błąd otwierania

@freesamen

A jakie to na przykład słowo? Bo nie wszystkie frazy mają synonimy i wtedy okienko nie wyskoczy. Program bierze pod uwagę frazę od kursora do początku słowa.

pozdrawiam

SeoAdmin

wlasnie tak pechowo trafilem, ze wpisalem ciag wyrazow bez synonimow.

ale juz jest ok jak chodzi o ta kwestie

teraz mam pytanie czy to normalne 80% katalogow o tych wyzszych PR nie dziala? wyskakuje na stronie blad 404, Not Found, Nie mozna odnalezc strony sieci Web, itp?

oraz nie wiem co robie nie tak z wordpress ale nie moge sie zalogowac do zadnego, mimo ze podaje uzytkownika i haslo takie jakie sobie podalem w "rejestracja na kontach WP" czyli przepisywalem to co tu mam pod "user" i "haslo"

oraz ostatnie ale i najwazniejsze pytanie, Seo Bohater umozliwia automatyczne dopisywanie do katalogow? ze codziennie dodaje np do kilkunastu? bez ingerencji uzytkownika?

bo poki co to niestety dopisuje w taki sposob ze mam po lewej stronie liste katalogow (duzo z nich nie dziala), i musze wejsc w kazdego z nich, i z osobna dopisywac, (co prawa uzupelnia mi opis strony slowa kluczowe itd), ale cala reszte robie recznie;/

teraz mam pytanie czy to normalne 80% katalogow o tych wyzszych PR nie dziala? wyskakuje na stronie blad 404, Not Found, Nie mozna odnalezc strony sieci Web, itp?

nawet wybierajac katalogi ze spisu mara ktory teoretycznie powinien byc odsiany, ograniczajac sie do tych z p>=2 masz ok 50% niesprawnych, opuszczonych, zamienionych na platne, stary katalog skasowany a postawiony nowy, domena ma pr po innej stronie itd

nie ma letko :)

oraz nie wiem co robie nie tak z wordpress ale nie moge sie zalogowac do zadnego, mimo ze podaje uzytkownika i haslo takie jakie sobie podalem w "rejestracja na kontach WP" czyli przepisywalem to co tu mam pod "user" i "haslo"

czasami maile sa zle kodowane i sb parsujac maila dodaje te znaczki - sprawdz wiec czy to nie takie przypadki

nie ma natomaist z tym problemu gdy masz maila na platnej domenie a nie na darmowej skrzynce

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Witam

Uzytkowalem SEOB z podstawowa baza katalogow i nie wystepowaly u mnie zadne problemy, lecz po dodaniu nowego adresu ( wypelniam wszytkie dane ) na liscie po lewej stronie jest ten nowy wpis: adres strony ale bez wszystkich danych ( PR ,moderowanie itp. ) zle tez pokazuje wskaznik PR na liscie : biale pole.

Nawet po uaktualnienu danych nie zapisuje ich ( prawy klawisz myszy na adresie ).

Import tez nie zmienia tego , zle wczytuje dane. Sprawdzalem to na wszytkich wersjach programu. Sprawdzalem tez to na innych komputerach i w dalszym ciagu te same objawy ( opcja z filtrem i bez ).

Nie zauwazylem tego problemu tu na forum ( no jedna podobna sytuacja, ale wgranie najnowszej wersji pomoglo , u mnie nie )

Czy cos zle robie , mam cos felernego z programem ??

Dodam jeszcze ze w bazie adresowaj wszytko jest ok, ale jak wprowadzam do listy ( projektu ) to tragedie ;)

prosze o pomoc ;)

sorki za literowki mam dziecko na reku :]

a w takim takim razie co nam daje ten kalendarz w programie.

i do tworcy programu, nie daloby sie jakos zautomatyzowac, aby nam codziennie dodawalo np do kilku/kilkunastu katalogow, tak jak to sie teraz ze trzeba wejsc w kazdy katalog z osobna, znalezc odpowiednia kategorie, przepisac kod, i wtedy zatwierdza.

to nie dalo by sie tego usprawnic aby wszystko dalo automatycznie tyle wpisow dziennie ile bysmy chcieli - tez na tej zasadzie ze tak jak to sobie teraz sam miesza opis strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności