Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet po uaktualnienu danych nie zapisuje ich ( prawy klawisz myszy na adresie ).

Import tez nie zmienia tego , zle wczytuje dane. Sprawdzalem to na wszytkich wersjach programu. Sprawdzalem tez to na innych komputerach i w dalszym ciagu te same objawy ( opcja z filtrem i bez ).

Nie zauwazylem tego problemu tu na forum ( no jedna podobna sytuacja, ale wgranie najnowszej wersji pomoglo , u mnie nie )

Czy cos zle robie , mam cos felernego z programem ??

masz zle ustawione kolumny w csv'ce

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry608793

edit re up:

automatem dodajesz do katalogow niezabezpieczonych przed automatami,

polautomatem do katalogow gdzie automat nie doda

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

sleaquit

"automatem dodajesz do katalogow niezabezpieczonych przed automatami,

polautomatem do katalogow gdzie automat nie doda"

a ten program oferuje to co napisales? - ze dodaje do tych nie zabezpieczonych, a tam gdzie sa zabezpieczone, to ze wtedy trzeba poprawic?

czy w tym programie wszystko trzeba robic jako polautomat jak to nazwales

hym sprawdzalem ustawienie kolumn i bylo ok, chyba ze na samym poczatku cos zle poszlo :/

tylko czemu jak recznie dodam nowy adres to wywala mi krzaki ?? ( szkielet bazy od podstawy skopany ? )

sprawdze za chwile wszystko od zera

dalej problemy :/

1. Zainstalowalem od nowa SEOB na "czystym" komputerze ( laptop zony :) )

2. Otworzylem projekt demo_1 ( bez jakichkolwiek zmian i ingerencji w pliki, katalogi, importow itp. )

3. Wybralem pierwszy z listy wpis ( prawy klawisz myszy ) i zmienilem PR na inny , zaktualizowalem.

4. Na liscie nie zmienilo sie PR , po najechaniu wskaznikiem myszki na wpis podswietla prawidlowe PR , lecz na liscie brak albo zle. Dziwne jest to ze dane np. skrypt prawidlowo sa zmieniane ( opcja z filtrem i bez )

5. Po wyjsciu z projektu i ponownym uruchomieniu po najechaniu wskaznikiem myszki nie ma zadnego PR tylko znak: -

Chyba naprawde cos zlego jest z moja instalka programu ( wiem ze to malo prawdopodobne ale ... nie wiem co jest grane )

System to Xp wiec nie powinno byc problemow :/ , uruchamialem program ze wszytkich jakie byly wersje.

Jak wyesksportuje dane do pliku .csv mam takie cos: ( daje 2 linijki zeby nie robic balaganu )

"url";pr;"skrypt";"backlink";"darmowy";"moderowany";"haslo";"tematyka";"uwagi";"data"

"https://2becontinued.com";"0";"WordPress";"N";"T";"T";"";"Presell Page";"17.06.2007"

Czy pr powino byc w "" i numer PR z "" czy bez ?

Chyba trzeba poczekac na Pana Grzegorza moze jakos to da sie "ruszyc"

Qbexus dzieki kolego za odpowiedz.

1 sa automaty darmowe?

2 u mnie pierwsza fraze podswietla dobrze ale jak juz wejde np w "dodaj" to kolejne podswietlenie juz nie dziala normalnie ze robi ramke na 1px tylko mi powieksza do calego okna https://img109.imageshack.us/img109/2734/56408828.jpg i mi podwiesza program, juz pozniej caly czas mam zurzycie procesora 100%, i program nie odpowiada (tzn komp nie jest zawieszony, wszystko moge robic, ale w tym programie juz nic)

1 sa automaty darmowe?

zawsze mozesz zatrudnic programiste ktory tobie napisze i bedziesz udostepnial za darmo :)

2 u mnie pierwsza fraze podswietla dobrze ale jak juz wejde np w "dodaj" to kolejne podswietlenie juz nie dziala normalnie ze robi ramke na 1px tylko mi powieksza do calego okna https://img109.imageshack.us/img109/2734/56408828.jpg i mi podwiesza program, juz pozniej caly czas mam zurzycie procesora 100%, i program nie odpowiada (tzn komp nie jest zawieszony, wszystko moge robic, ale w tym programie juz nic)

cos takiej dzieje sie tylko na kilku katalogach wiec wina musi byc w ich skryptach, bo w wiekszosci wypadkow dziala ok

zreszta w katalogu ktory masz na screenie nie zawsze otwiera sie formularz dodania urla...

pamietaj ze mozesz to sobie wylaczyc gdy tobie przeszkadza lub uznajesz ze tracizs na tym czas

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

cos takiej dzieje sie tylko na kilku katalogach wiec wina musi byc w ich skryptach, bo w wiekszosci wypadkow dziala ok

zreszta w katalogu ktory masz na screenie nie zawsze otwiera sie formularz dodania urla...

pamietaj ze mozesz to sobie wylaczyc gdy tobie przeszkadza lub uznajesz ze tracizs na tym czas

cholera nie wiem w czym ten program moze pomoc. moze wytlumaczy mi ktos;/ bo poki co nie widze pomocnych aspektow

mam katalogi, kliknalem na 14 pod rzad, i na kazdym jednym wyskoczylo ze nie ma takiej strony, no baza jest taka ze praktycznie zaden katalog juz nie istnieje;/ przeszedlem do 15-go katalogu, noi chcac dodac strone standardowo zaczelo powiekszac te ramki, i zawieslilo program;/

cholera nie wiem w czym ten program moze pomoc. moze wytlumaczy mi ktos;/ bo poki co nie widze pomocnych aspektow

mam katalogi, kliknalem na 14 pod rzad, i na kazdym jednym wyskoczylo ze nie ma takiej strony, no baza jest taka ze praktycznie zaden katalog juz nie istnieje;/ przeszedlem do 15-go katalogu, noi chcac dodac strone standardowo zaczelo powiekszac te ramki, i zawieslilo program;/

wrr moze pisze troche w zlosci, ale jak w 10 min jest sie w stanie dopisac do jednego katalogu to cos tu jest nie tak, to juz recznie bez programow, wchodzac na jakas lepsza strone spisem katalogow mozna dodawac znacznie wiecej w takim czasie bo tu praktycznie malusienki odsetek tych stron dziala

Jeden dzień mnie nie było, a tu tyle postów. ;-)

2 u mnie pierwsza fraze podswietla dobrze ale jak juz wejde np w "dodaj" to kolejne podswietlenie juz nie dziala normalnie ze robi ramke na 1px tylko mi

To była trochę "wina" skryptu, ale też programu. Już to poprawiłem i w nadchodzącym update powinno być ok.

wrr moze pisze troche w zlosci, ale jak w 10 min jest sie w stanie dopisac do jednego katalogu to cos tu jest nie tak, to juz recznie bez programow, wchodzac na jakas lepsza strone spisem katalogow mozna dodawac znacznie wiecej w takim czasie bo tu praktycznie malusienki odsetek tych stron dziala

Sorry, za bazę katalogów. To jest słaby punkt SB, bo dużo katalogów powypadało z obiegu przez ostatnie pół roku.

Chyba dam w sieci zlecenie przeczesania bazy i wyeliminowania cienkich katalogów.

Freesman, może zrób tak, posortuj listę wg PR i zacznij od tych lepszych katalogów? Zazwyczaj katalogi z wyższym Pr trzymają się kupy.

Seo Bohater, jako półautomat nie dodaje całkowicie automatycznie, od tego jest seo adder albo publiker, ale one też nie gwarantują sukcesu, bo większość wartych dodawania do nich katalogów ma captche, którą nie łatwo obejść.

Niestety jesteśmy skazani na półautomatyczność, no i pozycjonowanie to nie jest szybka zabawa, to większość fachowców potwierdzi. ;-)

Wszystko co piszecie biorę pod uwagę i poprawiam. Może nie mam ostatnio dobrego tempa, ale nic na to nie poradzę, sorry. To jest taki dylemat, czy odpisać na maile, na pytania na forum, czy skupić się na programie. Ot, choćby ta odpowiedź i już pół godziny w plecy.

I zawsze człowiek ma problem czy robić samemu tani program, czy taki sam program droższy przy pomocy pracownika, itp, itd. Znacie przecież sami te problemy, więc wybaczcie, że się usprawiedliwiam.

W każdym bądź razie nie odpuszczam programu, mimo małych potknięć.

pozdrawiam

Grzegorz

robisz bledne zalozenie laczac w jedno baze katalogow i program, baza jest tutaj dodatkiem, czyms na czym program pracuje

tak jak samochod jest czyms co jezdzi po drodze, i to nie do producenta samochodu nalezy tworzenie i uaktualnianie map drogowych

skoro znasz juz spisy katalogow - teraz pora abys je sobie wyeksportowal ze spisu i zaimportowal do bohatera

lub skoro masz juz samochod to pora kupic w sklepie atlas drogowy ;)

robisz bledne zalozenie laczac w jedno baze katalogow i program, baza jest tutaj dodatkiem, czyms na czym program pracuje

Ale i tak wziąłem sobie sprawę tej bazy do serca i już zleciłem uporządkowanie i wyczyszczenie śmieci. ;-)

I parę poprawek związanych z usuwaniem i aktualizacją danych w rekordach też już zrobiłem, więc dzisiaj puszczę update.

Chyba lepiej będzie mniej adresów, ale pewniejszych...

pozdrowienia

Grzegorz

cos mi sie podzialo z programem,

jeszcze wczoraj bylo ok

a dzisiaj jak wlaczylem program i jak wchodze w dowolny katalog (niezaleznie czy wybieram z listy, czy np kopiuje sciezke jakiegos katalogu i otwieram przez program)

to wyskakuja mi takie bledy: https://img442.imageshack.us/img442/3736/14728799.jpg

najpierw jest ten pierwszy a jak sie wcisnie TAK lub NIE to wtedy wyskakuje ten drugi

bledy te wystepuja w wszystkich projektach nawet w "demo1" "demo2" gdzie wczesniej kompletnie nic w nich nie robilem, dopiero teraz pierwszy raz ciekawosci do nich wszedlem ale tez sa te bledy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności