Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zapraszam do zapoznania się z nową wersją: SEO Bohater demo

Z ważniejszych nowości:

- rozwinięcie oznaczeń ikonkowych w tabeli katalogów

- skróty do sortowania tabeli (w nagłówku)

- system nadawania ocen katalogom (globalnie)

- oddzielny moduł do rejestracji w WP

- otwieranie katalogów i praca w kilku zakładkach

- moduł bazy artykułów wynikowych, gotowych do wklejania w formularze. Do tej pory program generował tekst tytułów i opisów "on the fly". Teraz należy wcześniej wygenerować sobie -n takich opisów wcześniej - właśnie w module tych artykułów wynikowych. Wejście doń z panelu ustawień katalogowania. Można dodać sobie po jednym zestawie lub od razu ile się chce. Potem przy wklejaniu program pobiera dane z tej bazy. Gdy zaznaczy się potem, że dodano do katalogu, lub oczekuje na dodanie, to dany rekord zostanie oznaczony jako wykorzystany i nie będzie go można już użyć.

Jest to przygotowanie pod algorytm generowania unikatowych artów. Myślę, że to potrwa dwa, trzy tygodnie.

Oprócz tego, z grubszych rzeczy planuję też wprowadzenie sprawdzania pisowni przy tworzeniu tekstów.

Tutaj: Opis i pomoc do SEO Bohatera

Program jest sprawny w 97% ;-) Jakieś małe bugi mogą być, dlatego proszę o uwagi co do programu, albo gdy help na wiki będzie zbyt lakoniczny.

To chyba na razie z grubsza wszystko.

pozdrawiam

Grzegorz

p.s. Za kilka dni roześlę program zarejestrowanym użytkownikom

Nowe osoby zapraszam na PW.

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przetestowałem z grubsza no i muszę powiedzieć że zakładki prezentuja sie

i dzialaja fenomenalnie ^_^

Tak wiec czekam na nowa wersję i od razu się przesiadam

Tylko chyba nie ma edycji całej bazy katalogów...rozumiem że bedzie w następnej aktualizacji ?

No bo na początku tej strony w poście dotyczącym najnowszej wersji dałem demo03.php.

A wcześniej faktycznie był link do demo02.php, który to plik usunąłem z serwera.

Dlatego pewnie nie można było ściągnąć przez demo02.

W każdym bądź razie teraz można sobie ściągać przez demo03 albo demo02, bo przywróciłem plik. ;-)

pozdrawiam

Grzegorz

Jeśli chodzi o skalę ocen, to na początku było od 1 do 10, ale potem pomyślałem, że przecież może być więcej, bo ktoś może sobie oznaczać katalogi tymi numerami wg. swoich kryteriów. Ale standardowo, bez przewijania pojawia się od 0 do 10, więc można wykorzystać tylko ten zakres. (przy okazji niektórzy otrzymali wersję z małym bugiem, który przy ocenianiu podwyższa wartość o jeden, ale to już poprawiłem i w nowej wersji będzie ok).

Prawdopodobnie będę musiał też zmienić pojawiającą się w programie informację o braku wolnych opisów w bazie wynikowych, bo wprowadza to trochę niepotrzebnego zamieszania. Taki komunikat wyskakuje, gdy wykorzysta się wszystkie opisy i wtedy trzeba wygenerować następne. Ale gdy ktoś chce po prostu korzystać z tekstów generowanych "ad hoc" to wtedy jest to męczące. Po prostu tutaj przedobrzyłem. ;-)

Dzisiaj prawdopodobnie popracuję nad importem ze starej seo machiny.

pozdrawiam

Grzegorz

tez bylem zaskoczony mailem :P - zaraz wgram i sie wypowiem - ja sie przyzwyczailem do starej wersji - wsio ladnie smigalo, wiec nawet nie zagladalem do tematu, a tu mila niespodzianka

potestuje i opisze - na poczatku zglupialem o co chodzi - bo nie kupowalem bohatera :)

Taka sama reakcja - Panie Grzegorzu bardzo dobry ruch!

Witam!

Co do czcionki pod przyciskami, to trochę jest z tym kiepsko, bo większa czcionka rozciąga za bardzo menu.

Dałem taką maksymalnie małą czcionkę, bo wyszedłem z założenia, że opis pod czcionką będzie potrzebny ewentualnie tylko na początku, lub dla przypomnienia znaczenia danego przycisku. A po kilkukrotnym użyciu programu człowiek zapamiętuje i poznaje przycisk poprzez obrazek ikonki i położenie i praktycznie podpis pod ikonką jest już wówczas niepotrzebny. No i do każdego przycisku dałem podpowiedź...

Inna sprawa, to kwestia importu projektów z SEO Machiny do SEO Bohatera.

W tym celu zrobiłem osobny program.

Opis i link do ściągnięcia jest tutaj: SeoMachinaImporter

Zainteresowane osoby mogą skorzystać.

pozdrawiam

Grzegorz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności