Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ok, dzięki! - można ściągnąć tę samą wersję z poprawką tego błędu.

Teraz mogę usiąść i zobaczyć gdzie jeszcze mogą być błędy tego typu ;-)

Chodzi mi po głowie taka idea (i w zasadzie pierwsze testy mi się udały), żeby zrezygnować ze standardowej przeglądarki IE włączonej w program. W zamian byłoby coś w rodzaju przedstawienia danej strony katalogu w formie bardzo uproszczonej przeglądarki, gdzie wycięte są reklamy, adwordsy, i całe formatowanie, a wyskakuje tylko usystematyzowana lista linków z danej strony.

Możnaby np. linki z anchorami, które zawierają daną frazę dać na początek tej listy i oczywiście odznaczyć innym stylem.

Potem po prostu, tak jak na zwykłej stronie przechodzi się przy pomocy tych linków do następnych stron, aż do formularza.

Wszystko odbywałoby się tak samo, tylko trzeba by się odzwyczaić od standardowego wyglądu katalogów.

Plusem w takiej metodzie byłoby unikanie przy otwieraniu strony wszelkiego syfu, reklam, wirusów oraz wylistowanie odpowiednich linków na przodzie.

Minusem, że nie można by wizualnie rozpoznawać strony (przyzwyczajenie), chyba, że teoretycznie mógłby być ładowany mały sreenshot danego katalogu.

Co o tym myślicie? Warta skórka wyprawki?

Chodzi mi po głowie taka idea (i w zasadzie pierwsze testy mi się udały), żeby zrezygnować ze standardowej przeglądarki IE włączonej w program. W zamian byłoby coś w rodzaju przedstawienia danej strony katalogu w formie bardzo uproszczonej przeglądarki, gdzie wycięte są reklamy, adwordsy, i całe formatowanie, a wyskakuje tylko usystematyzowana lista linków z danej strony.

[...]

Co o tym myślicie? Warta skórka wyprawki?

Jeśli bez formatowania to na pewno nie.

A nie możesz zrobić blokady reklam adsense w oparciu o filtry IE 8 ?

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Od kiedy pojawiła się wersja 1.3 g zauważyłem że SB ma problemy z wklejaniem treści do formularzy. Trzeba kilkakrotnie odświeżyć stronę dopiero wtedy cos się wkleja. Poza tym gdy zaznaczam sprawdzanie backlinków i site, strony mi się nie ładują.

Co do wersji na gecko to instalacja przebiegła pomyślnie, po otwarciu niektórych katalogów migają one jak stroboskopy, strona pojawia się i znika i tak w kółeczko.

To byłoby na tyle.

Od kiedy pojawiła się wersja 1.3 g zauważyłem że SB ma problemy z wklejaniem treści do formularzy.

Co do wersji na gecko to instalacja przebiegła pomyślnie, po otwarciu niektórych katalogów migają one jak stroboskopy

Dzięki!

Najważniejsze info na tym etapie to, czy testowy program poprawnie się instaluje.

Nad miganiem i innym dziwnym zachowaniem już pracuję i prawie udało mi się wyeliminować większość podobnych sytuacji.

Chyba będzie lepiej, odstawi się IE i wklejanie czy podświetlanie też będzie miało inną wewnętrzną metodę, która powinna działać lepiej.

Poza tym odsiew katalogów też jest już w toku. ;-)

pozdrawiam

Grzegorz

Nie wiem czy tylko u mnie występuje ten błąd:

bladm.th.jpg

pojawia mi się to przy dodawaniu do każdego WebMini - praktycznie nie da się dodawać... :/

edit. pojawia się gdy mam włączone testuj SITE. Jak wyłączę to jest ok...

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności