Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

OK - zrobiłem parę testów na wersji 2.0b i:

1. Po odznaczeniu opcji "usuwaj tagi <script..." javascript/ajax nadal w SEOKatalogach nie działa a więc nie da rady dodać strony

2. Po odznaczeniu opcji "usuwaj tagi google adwords" nie działa automatyczne wklejanie danych do pól formularza

3. Nie do końca o to mi chodziło z usuwaniem reklam "google adsene" - teraz działa to tak że NAJPIERW wczytuje się cała strona, mija kilka sekund po czym strona PONOWNIE się ładuje ale już bez reklam adsense. Pomijając kwestie straty czasu problem leży w tym że TE REKLAMY już zdążą zablokować katalog (np. https://katalog.di.com.pl). Mnie chodziło o to żeby już przy PIERWSZYM otwarciu strony w przeglądarce tych reklam nie było tak jak jest w adblocku IE 8. :soczek:

4. Często zdarza się że podstrona z formularzem dodawania strony "ładuje się bez końca" tzn. widać czerwoną kropkę że się ładuje ale nie może się nigdy załadować do końca :) przez co program nie wkleja danych w pola formularza. Przykład takiego katalogu > https://www.cwt.com.pl - silnik IE, we wcześniejszych wersjach tak nie było...

edit. jeszcze jedno:

W globalnej bazie katalogów w opcji filtrowania można ustawić np: "ocena jest większa niż..." - problem w tym że cokolwiek tam ustawię nic nie filtruje bo brakuje chyba kolumny danych z oceną ;)

edit2. update pageranku

Wrzuciłem sobie dziś update PR ale dlaczego zaktualizowało mi PR tylko w danym projekcie a w globalnej bazie katalogów już nie ? Wydaje mi się że ten update powinien być właśnie w globalnej bazie a opcja "Reindeksacja" podczas otwierania projektu powinna ten PR aktualizowac w liście katalogów danego projektu... (jak i resztę ustawień zresztą)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No, męczysz, męczysz, ale trudno takie masz prawo ;-) ;-) Ale co ja bym zrobił bez Waszych testów?

Nie mówię, że od razu wszystko zrobię, ale pracuję nad twoimi i innymi uwagami.

Ad. 3 Wiesz, tu nie jest tak łatwo, bo programiści IE, to mogą sobie kombinować i robić adblocki, a ja mogę tylko tyle zrobić na ile mogę sięgnąć do środka. A zbyt głęboko nie mogę ;-) W tym wycinaniu skryptów i reklam zakładałem, że niektóre skrypty, albo obiekty po pierwszym załadowaniu mogę przerwać i jakby przeładować stronę bez nich. Zresztą przecież tego nie musiałem robić i też byłoby dobrze ;-)

Tak więc muszę jeszcze parę rzeczy dopracować, wiem, tylko gdy zrobię to w dwa dni, to i tak muszę potem poprawiać.

Ad. 4 Nie wiem, ale ten katalog mi się wczytuje i wkleja dość szybko na gecko, a na IE faktycznie się zatrzymuje, zobaczę co ma na to wpływ, albo może wystarczy, że przestawię kolejność i dam np pierwsze wklejanie, a potem podświetlanie, bo nieraz mimo czerwonej kropki ładowania i tak jest wszystko co trzeba załadowane, a brakuje jakiegoś gówna, np. strona odwołuje się do jakiegoś stat4u itp. i niby jest niezaładowana.

Ad. 5 U mnie pod kątem ocen filtruje dobrze, może ktoś jeszcze sprawdzi u siebie. W przypadku ocen, to i tak jest tam inna baza globalna ocen. W tabeli katalogów albo w plikach csv nie musi być ocen.

edit:

Ad. 6 Nie zrobił update pr w każdym projekcie? Gdy otworzysz inny projekt, to dany adres musi mieć taki sam pr jak w innych.

No, męczysz, męczysz, ale trudno takie masz prawo ;-) ;-) Ale co ja bym zrobił bez Waszych testów? Nie mówię, że od razu wszystko zrobię, ale pracuję nad twoimi i innymi uwagami.

Jasne dzięki za odpowiedź. Po prostu spisałem uwagi które mogą okazać się pomocne :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Wiadomo jak jest. ;-) Uwagi są bardzo pożyteczne.

Jeszcze jedno mi się przypomniało z tym wycinaniem skryptów. Są katalogi z jakimiś zwariowanymi skryptami, które otwierają np bardzo dużo okien i wtedy ta opcja wycięcia skryptów zapobiega masowego wyskokowi okien, albo zainfekowania jakimś exploitem. Tak więc mimo pozornej bezsensowności ma to jakiś pozytywny wpływ.

Jeszcze jedno program chyba nie odświeża wartości BL w zakładkach - tzn. wczytuję pierwszą serii 5 stron do zakładek _> dodaj -> wczytuje drugą serię i w kilku zakładkach zauważyłem że jest ta sama wartość BL -> dopiero odświeżenie tej strony w zakładce (jako aktywnej) przywraca prawdziwą wartość

@qtx

W okienku startowym masz wszystkie linki po kolei. Ściągnij pierwszą wersję z serii 2.xx.

@arekk

1. Rejestruj się na ten sam email w wielu preclach. Potem z tego jednego adresu email obierasz hasła do różnych precli. Zobacz w pomocy kwestię wordpressów.

2. Takie jest założenie, że w preclach są dłuższe artykuły.

3. i w związku z tym, z powodu większego ilości treści teoretycznie powinny być lepiej traktowane przez googla, ale jest też wiele innych czynników, które mają wpływ na wartość precla.

@general

Dzięki za znalezienie niedoróbki. Poprawiłem czyszczenie poprzednich wartości BL przy otwieraniu wielu zakładek. Jutro dam linka do poprawionej wersji.

pozdrawiam

Grzegorz

• 2 tygodnie później...

Witajcie

Mnie gryzie takie małe pytanie.

Otóż wygenerowałem kilkadziesiąt różnych zestawów artykułów i w każdym jest inny tytuł i inna treść.

Ale podczas dodawania wpisu do wordpress program wkleja zawsze taki sam tytuł (nie jest on pierwszy na liście zestawów a może 20) oraz przeważnie taką samą treść. Kombinowałem na różne sposoby, przełączałem się na gecko/ie wybierałem z menu Nowe Dane różne opcje ale zawsze jest tak samo. Czy gdzieś jest knif o którym jeszcze nie doczytałem?

Dziwi mnie, że zdarza się iż po zapisaniu danych do publikacji tytuł i opis pomimo ręcznej zmiany w edycji zapisał się z tym tytułem, jaki widziałem przed ręczną edycją. Dodatkowo nie za bardzo mi działa funkcja z menu Nowe Dane: losowy - opis. Tytuł tak, ale opis się nie zmienia w polu edycji, trzeba ręcznie kopiuj wklej...

Czy mogę prosić o kilka podpowiedzi? Może vista robi mi psikusy?

pozdrawiam

creim

mój prywatny Presell -> creim.eu

mój autorski SEO katalog stron -> 4find.eu

Profesjonalny SEO Katalog 4find.pl

Otóż wygenerowałem kilkadziesiąt różnych zestawów artykułów i w każdym jest inny tytuł i inna treść.

Ale podczas dodawania wpisu do wordpress program wkleja zawsze taki sam tytuł (nie jest on pierwszy na liście zestawów a może 20) oraz przeważnie taką samą treść

A zaznaczasz dany adres po dodaniu danego wpisu zieloną lub żółtą buźką, że dodane? Bo wtedy w bazie artykułów ten art zostaje zaznaczony, że był użyty. Jeśli nie, to nadal jest aktywny i wciąż znajdywany. Dzieje się tak dopóki masz wolne arty w bazie artykułów wynikowych. Jeśli arty w tej bazie się skończą, to program tworzy artykuły losowo ad hoc w momencie wklejania i wtedy zaznaczanie buźkami nie ma znaczenia.

pozdrawiam

Grzegorz

Wczoraj testowałem cały dzień publikera a dzisiaj przyszedł czas na Bohatera (nie wiem dlaczego, ale mówię na niego Brother).

Mam go od początku, ale jakość tak z oporem podchodziłem.

Przeczytałem wszystkie posty i zabieram się za testowanie dokładnie pod swoje potrzeby, czyli publikowanie różnych wersji artów na własnych WP (publiker nie spełnia wszystkich wymagań - narazie).

Spotkałem jeden problem, który nie pojawił się w postach, przynajmniej nie zauważyłem.

Jak usunąć z WP hasła zestawy loginów, które tam są a nie sa mi potrzebne - nie chodzi o konta pocztowe a loginy, hasła i strony?

Już znalazłem na Twojej stronie pomocy, przeoczyłem CTRL+Del

Ale podczas dodawania wpisu do wordpress program wkleja zawsze taki sam tytuł (nie jest on pierwszy na liście zestawów a może 20) oraz przeważnie taką samą treść

A zaznaczasz dany adres po dodaniu danego wpisu zieloną lub żółtą buźką, że dodane? Bo wtedy w bazie artykułów ten art zostaje zaznaczony, że był użyty. Jeśli nie, to nadal jest aktywny i wciąż znajdywany. Dzieje się tak dopóki masz wolne arty w bazie artykułów wynikowych. Jeśli arty w tej bazie się skończą, to program tworzy artykuły losowo ad hoc w momencie wklejania i wtedy zaznaczanie buźkami nie ma znaczenia.

pozdrawiam

Grzegorz

O dzięki, chyba nie doczytałem o tych buźkach - zdecydowanie pomogło :-)

PS zarejestrowałem się na kilkuset wordpresach podając pocztę gmail. Czy połączenia z tą pocztą (wymagany ssl) jest już rozwiązanie, czy muszę wszystkie loginy przesłać na onet żeby program je obsłużył? Sporo już przesłałem, także nie będzie kłopotu, zastanawiam się czy przez te przesłanie nie robi mi się jakiś syf w programie, ponieważ część wpisów wygląda mniej więcej tak:

user: creim<br><div class=3D"gmail_quote">

url: https://blog.bogitor.eu/wp-login.php<https://blog.bogitor.eu/wp-login.php?sabre_confirm=fb51aea2099d8fbdfe50

mój prywatny Presell -> creim.eu

mój autorski SEO katalog stron -> 4find.eu

Profesjonalny SEO Katalog 4find.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności