Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mi jeszzcze nie udalo sie ogarnac jak sie dopisac do wordpressow

chyba najtrudniejszy element, z tego co widze z jakims sie ludzie tutaj mierza i wypisuja na forum.

najpierw wchdozimy w hasla WP tam po lewej stronie uzupelniamy dane swojej poczty,

powniej trzeba wejsc w "rejestruj sie" tak?

pozniej trzeba klikac w katalogi po lewej stronie, i jesli otworzy sie jakis to trzeba sie tam zarejestorwac tak?

pozniej wychodze z tego menu poprzez klikniecie w "edytor hasel" nastepnie "katalogi"

i tutaj musze z calej listy szukac dokladnie tego wordpressa gdzie tam sie zarejestrowalem?

czy moze tu powinno mi samo uzupelnic dane login i haslo a ja tylko po potwierdzeniu powienienem gdzies bys odeslany (bo jeszcze nie puscilo mnie do srodka, przez rejestracje to pytam jak to przypuszczam;-) )

jezeli bohater nie uzupelnia tobie formualrza logowania do precla w ktorym sie juz zarejestrowales i odebrales hasla to pewnie nie masz w konfiguracji pol wpisanych nazw pol login i haslo. klikasz na guziku formularze i patrzysz jakie sa pola, potem uzupelniasz konfiguracje i po przeladowaniu storny bohater juz tobie uzupelni formularz

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

pewnie nie masz w konfiguracji pol wpisanych nazw pol login i haslo. klikasz na guziku formularze i patrzysz jakie sa pola, potem uzupelniasz konfiguracje i po przeladowaniu storny bohater juz tobie uzupelni formularz

w konfiguracji pol - czyli chodzi o miejsce hasla WP/rejestruj sie/ i w tym miejscu imie/nick oraz email? jesli o to miejsce Ci chodzilo to mam uzupelnione

chyba ze chodzi tutaj : hasla WP/ po lewej stronie gdzie jest do wyboru Host/port/login/haslo/uwierzytelnianie - jesli o to chodzi to tez mam (uzylem specjalnie poczty z interii by tak jak w pomocy zastosowac tego samego hosta i port jak to jest opisane w pomocy)

klikasz na guziku formularze - ktore formularze masz na mysli ? jak klikne w guzik: "pola form" to mam cos takiego: seog.jpg

i co z tym zrobic?

jezeli znasz podstawy htmla (znasz?) to wiesz ze pola w formularzach maja swoje unikalne nazwy dla kazdego pola w obrebie formularza

polautomaty po prostu uzupelniaja pola w formularzach sugerujac sie nazwa pola (bo innej metody nie ma).

to co tobie pozostalo to skonfigurowac sobie nazwy pol formularzy. szybko tez zobaczysz ze czesc wlascicieli precli/katalogow celowo zmienia standardowe nazwy pol aby ograniczyc dodawanie automatami (wysylajacymi gotowe dane do formularzy) - i do kazdego takiego przypadku bedziesz musial sobie dokonfigurowac program.

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

a czym sie rozni np tytul od name

czym sie rozni title= od ttitle= od siteTitle= od sitle_title= czymm od title1=

nazwami pol...

tutaj masz link do absolutnych podstaw dzialania formularzy https://webmaster.helion.pl/kurshtml/form/form.htm

oraz czy w tych pozcjach mam podac swoje jakies dane

czy kazdy katalog wordpress tak mam uzupelniac z osobna, danymi tego katalogu

tylko wtedy gdy tobie nie uzupelnia pola o nieznanej nazwie

a czym sie rozni np tytul od name

czym sie rozni title= od ttitle= od siteTitle= od sitle_title= czymm od title1=

nazwami pol...

tutaj masz link do absolutnych podstaw dzialania formularzy https://webmaster.helion.pl/kurshtml/form/form.htm

ale tu sa inne dane podane nie ma opisane np czym sie rozni title od ttitle lub np title1

moglbys zalaczyc screen z Twojego bohatera? (publicznie lub na PW)

oraz czy w tych pozcjach mam podac swoje jakies dane

czy kazdy katalog wordpress tak mam uzupelniac z osobna, danymi tego katalogu

tylko wtedy gdy tobie nie uzupelnia pola o nieznanej nazwie

ja nawet nie wiem gdzie by mi nie uzupelnialo, bo poki co to nawet sie zalogowac nie moglem w zadnym wordpress, zdazylo mi sie ze mi podalo jakis login i haslo, ale nie poprawny albo cos bo zalogowac to mi nigdy nie zalogowalo.

a po zalogowaniu wtedy pewnie by sie pojawil ten problem ze by nic nie uzupelnialo

ale tu sa inne dane podane nie ma opisane np czym sie rozni title od ttitle lub np title1

hint: ile razy napisalem zwrot 'nazwy pol' w poprzednich postach? :D

Proszę o pytania jeśli nadal są jakieś niejasności, dobrze?

Dzieki Grzesiek za tutorial

mam do Ciebie dwa pytanka:

1. co w takim przypadku jesli nam otworzy sie takie okienko: 12698974.jpg

zamiast takiego jak Ty podales: Wp-rejestracja.jpg

jest to wina katalogu?

2. udalo mi sie dojsc do 10 punktu tutorialu z katalogiem: www.blog.lamouzyka.art.pl, ladnie wyskoczylo mi normalne okienko podczas rejestracji (nie takie jak to wyzej co zalaczylem), zarejestrowalo mnie, nastepnie pobralem maile, odebralo mi maile, i przeszedlem do katalogowania, wybralem ten katalog do ktorego udalo mi sie pobrac haslo, teraz zalacze screena:

17518274.jpg

i niestety nie wczytalo mi ani loginu ani hasla. - moglbys mi powiedziec co jest tego powodem?

no ale sprobuje wstukac to recznie

udalo mi sie zalogowac i pojawilo mi sie cos takiego po zalogowaniu:

99103446.jpg

no to kliknalem w write a new post

i na sekundke wyswietlilo mi sie niby okienko tytul, opis, ale to nawet w sumie pewnie nie na sekunde tylko ulamek sekundy i odrazu po tej sekundzie przeszlo mi na cos takiego: 53022742.jpg

noi niestety wpisuje jeszcze raz to haslo loguje sie ponownie,

i niestety odnosni mnie na inna strone po zalogowaniu i informuje: "Sorry, no posts matched your criteria."

mimo ze nie mialem mozliwosci nigdzie wpisania opisu strony itd.

wiesz o co to moze chodzic?

Ad.1. Admin zablokował rejestrację - nic tu nie zrobisz.

Ad.2. Muszę troszkę przebudować funkcję wklejania haseł przy logowaniu do wp, bo u niektórych ludzi nie wkleja (to jest jedna z rzeczy, którą muszą zrobić w nowej wersji). Jest tu jakiś błąd.

A następny błąd wskakiwania z powrotem do formularza jest niestety niedoskonałością komponentu mozilli (prawdopodobnie błąd obsługi ciasteczek). Tak się dzieje na niektórych wersjach skryptu WP. W takim przypadku trzeba przełączyć się na silnik IE, otworzyć dany precel ponownie i zalogować się jeszcze raz.

pozdrawiam

Grzegorz

Witam!

Dostępna jest nowa wersja 2.0c gecko, a w niej:

Trochę inne zarządzanie grupami i projektami. W wyglądzie różni się tylko tabelką i przeniesieniem przycisków na górę do menu. W kodzie zmieniłem jednak pewne metody, bo poprzednie sprawiały na niektórych komputerach problemy w odczycie folderów projektów.

W głównych ustawieniach jest link "porządki" wywołujący funkcję porządkowania i pakowania baza danych globalnych i poszczególnych projektów. Pakowanie zmniejsza rozmiary baz danych. Warto przeprowadzać to porządkowanie co jakiś czas.

Dodałem przyciski zaznaczania pozycji w liście wyszukanych adresów w module wyszukiwania nowych katalogów.

Pobierz: seo bohater demo

pozdrawiam

Grzegorz

Ten nowy widok projektów tylko mi nabałaganił :) Przydała by się możliwość sortowania grup w kolejności alfabetycznej. W tej chwili podczas uruchomienia program coś przetasowuje ze 2 razy i tyle. Nie jest to w żaden sposób uporządkowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności