Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba jest bug - jesli ma się włączone filtrowanie w projekcie i chce się wyedytować dane jakiegoś katalogu to wtedy program wywala filtrowanie (czyli wracamy do pełnej listy), trzeba wtedy ponownie filtrować - trochę to irytujące...

edit. i gdzie się podział przycisk stopowania ładowania ? Niektóre katy potrafią ładować się "w nieskończoność" i wtedy program nie wkleja danych do formularzy dopóki się nie zastopuje ładowania.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Chyba jest bug - jesli ma się włączone filtrowanie w projekcie i chce się wyedytować dane jakiegoś katalogu to wtedy program wywala filtrowanie (czyli wracamy do pełnej listy), trzeba wtedy ponownie filtrować - trochę to irytujące...

Fakt.

Ja przy okazji prosze aby w globalnej bazie danych pojawila sie kolumna ocena oraz kolumny: katalogi beznadziejne, czarna lista.

Chodzi o to zeby usunac z globalnej bazy katalogi beznadziejne...ktore za kazdym razem musze dodawac do projektu...następnie ciagle

filtrowac aby sie nie pokazywaly.

Mozna by tez wprowadzic cos takiego aby we wszytskich projektach zosatly usuniete katalogi beznadziejne...a mozę jest jakiś inny sposób ?

Witam,

Mam pytanie do Grzegorza. Mam problem z SEO Bohaterem. Wszystko było ok do momentu, aż zaimporotwałem listę Presell Pages od Mara w formacie CSV (wcześniej pracowałem bez problemów na słabych - wybacz szczerość - WordPressach od Grzegorza).

Co się stało? Otóż po imporcie spisu PP i rejestracji, nie mogłem się do żadnego Wordpressa zalogować (SB pobierał z tabeli tylko login, ale już nie hasła). Maiłem zaznaczoną opcję WPlogin.

Obawiam się, że program mi się "wysypał". Co muszę zrobić, aby go zainstalować ponownie? Odinstalować starą wersję? No i pytanie na przyszłość - jak zlikwidować tabelę z loginami i hasłami pobranymi przez SB ze skrzynki mailowej - na wypadek, gdy chcę np. wykorzystać innego e-maila do zamieszczania PP?

Witam!

No więc po kolei.

Porządki zmniejszają rozmiar baz usuwając zbędne fizycznie wpisy z pliku tabel. W bazach jest tak, że aby zwiększyć szybkość stosuje się w niektórych momentach zapis (pól o zmiennym rozmiarze) na końcu plików, a zmienia się tylko adresy w indeksach. Porządkowanie i pakowanie baz danych polega na przepisywaniu wszystkiego od nowa z pominięciem niepotrzebnych już części danego pliku.

@General

Wypadanie z filtru po aktualizacji rekordu - ok do poprawki.

Mariusz, który przycisk stopu masz na myśli? Ten obok przycisków wstecz naprzód odswiez? Może zakrył ci go nowy przycisk przełącznika jeśli masz ustawioną wąską tabelkę katalogów?

@bkartol

Chodzi o bazę wszystkich adresów, tak? Tę zbiorczą?

@Artuross

Nie wiem, czy nie miałeś trochę innych adresów, np. ze slashem. Bo adres otwierany musi być dokładnie taki sam jak ten w tabeli katalogu. Więc jeśli np. wcześniej w tabeli haseł miałeś adres https://www.adres1.info, a potem w tabeli katalogów znalazł się adres https://www.adres1.info/precel to program już nie odnajduje adresu w bazie haseł i nie odczytuje hasła.

pozdr

Grzegorz

"Wysypanie" to raczej nie jest

Witam,

Do Grzegorza:

Dotyczy to wszystkich Wordpresów w ktorych się zarejestorwałem.

Może od początku, aby być lepiej zrozumianym: zarejestrowałem sobie konto na onecie. Skonfigurowałem zestaw w SB pod Precle i rejestrowałem w WP dołączonych do programu SB. Potem logowałem się do nich przy pomocy SB bez problemów.

Doszedłem jednak do wniosku, że przydałaby mi się lepsza baza, wiec zaimportowałem bazę z PP w .csv od Mara. Założyłem drugie konto pocztowe (też onet) - być może założyłem je niepotrzebnie, zmieniłem pod nie ustawienie i rejestrowałem się w WP-ach. Ściągnąłem hasła WP-ów do tabeli w SB. Ale teraz nie mogę się już zalogować do WP (i to wszystkich). Nazwa usera i podanego w zestawie jest taka sama. WP login 'odfajkowane', ale ciągle przy próbie logowania program wkleja tylko nazwę usera. Sądzę, ze zamieszanie wynikło przez to że dodałem drugie konto pocztowe do tego samego projektu. i mogłem czegoś tu nie uwzględnić.

Pytanie do Grzegorza: Jak zlikwidować w SB tabelę, która pojawia się w SB w wyniku rejestracji w PP (o nagłówkach user, hasło i adres) i która nie pomaga w logowaniu?. Może wyczyszczę wszystko w uruchomionym projekcie i skonfiguruję go od początku?

Artuross

Możesz wejść w tabelę haseł, nacisnąć Ctrl + delete, aby skasować jeden rekord. Jeżeli przytrzymasz delete dłużej to poleci to w parę sekund. Ale uważaj, wszystko zostanie skasowane. Baza jest globalna więc w innych projektach też będzie pusta.

Namawiam cię jednak do przeanalizowania co jest nie tak z adresami.

Np. gdy próbujesz się logować i wyskakuje okno logowania - naciśnij na tabeli katalogów Ctrl+prawy przycisk myszy. Pojawi się okienko z kolejnymi krokami. Prześlij mi na PW co jest tam napisane. Powinno być mniej więcej takie coś:

Baza haseł otwarta

skrypt: WordPress

user: Grzegorz

adres1: https://oglos.yoyo.pl

adres2: https://oglos.yoyo.pl

adres3: https://www.oglos.yoyo.pl

record: 114

user2: Grzegorz

OK, user = user2

hasło3: xxxxxx

I któryś z tych adresów powinien być identyczny z tym z tabeli katalogów.

Adres email nie ma już przy wklejaniu znaczenia, bo jak już odebrano email, to wpisane są dane w bazie haseł i to wystarczy.

Mariusz, który przycisk stopu masz na myśli? Ten obok przycisków wstecz naprzód odswiez? Może zakrył ci go nowy przycisk przełącznika jeśli masz ustawioną wąską tabelkę katalogów?

Bongo - dzięki! :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Jak dodać nowy rekord (wiersz) w Konfiguracji haseł do precli ? Nieliczne precle mają nietypowe maile zwrotne których program automatycznie "nie wyłapuje" - wtedy trzeba ręcznie wpisać dane do rejestru... tylko jak utworzyć nowy rekord ?

edit. już wiem - ctrl + insert :) Ten program jest rewelacyjny ;)

Do Grzegorza,

Mam teraz taką sytuację. W jednym z projektów, gdy zamknę SB, znika mi również baza zaimportowanych katalogów. Po ponownym otworzeniu SB i tego projektu, pojawia się ciągle stara baza katalogów, którą już zresetowałem w programie. Aby Ci pomóc - gdy na jakiś katalog w tym projekcie wciskam ctrl i prawy przycisk myszy wyskakuje okienko, ale... puste. Nie ma w nim zupełnie nic.

Przy innym projekcie (pracuję na nim z PP) wszystko jest ok. Po zamknięciu i ponownym otwarciu SB wszystko jest ok.

Co to może być?

Witam!

Zrób może tak:

Skopiuj sobie na wszelki wypadek katalogi !projects i !sys a następnie przeprowadź porządki (w ustawieniach głównych).

Jak zresetowałeś bazę, przez menu/reset bazy?

A co do pustego okienka to było ono zrobione tylko na potrzeby nie wklejania haseł przy logowaniu do WP, więc ma prawo być puste. ;-)

pozdrawiam

Grzegorz

@Artuross

Jak najedziesz myszą na przełącznik silnika IE to wyskoczy małe okienko z opcją wyłączenia blokady

A przy okazji:

Jest nowa wersja 2.1a:

1. Poprawka wyłączania filtrowania przy aktualizacji rekordu w tabeli adresów w projekcie, lub przy dodawaniu pojedynczego adresu,

2. Do minipanelu szybkiego sortowania nad tabelką adresów dodałem link - buźkę do sortowania tabeli wg dodanych, oczekujących,

3. W podglądzie opisu, w edytorze opisów, zrobiłem kolorowanie słów, które pochodziły z łańcuchów synonimów. Ma to pomóc w lepszym wyłapywaniu potencjalnych błędów w zastosowaniu synonimów,

4. Zamiast skrótu Ctrl+prawy przycisk myszy, służącego do pokazania okienka z zapisem logowania się do WP (w celu sprawdzenia błędu nie wklejania haseł), można kliknąć prawym przyciskiem na opcję zaznaczania "WP login" aby wywołać to okienko,

Oraz duży skok jakościowy jeśli chodzi o tworzenie łańcuchów synonimów.

Program podpowiada synonimy z odmianą, czyli nie tylko jak do tej pory słowa w rzeczowniku rodz. męskim liczby pojedynczej, czasu teraźniejszego, ale w pełnej odmianie, np. otwierała, otwierały, otwierałybyśmy, jechało, jechałoby, jechali, itp.

Na dodatek, wynik w podpowiedzi jest sortowany wg znaczeń, np. do słowa "dobra" podpowiedzi pojawią się w trzech częściach, z synonimami pogrupowanymi znaczeniowo, z których można utworzyć różne łańcuchy synonimów zależne od kontekstu zdania:

{dobra|porządna|solidna|rzetelna} {dobra|jadalna|apetyczna|wyborna|pyszna|smakowita} {dobra|poprawna|słuszna|właściwa|trafna|akuratna}

Synonimy-x4.jpg

Info o instalacji w okienku programu.

pozdrawiam

Grzegorz

Dalej jest jakiś błąd z sortowaniem.

Dałem filtrowanie na SEOKatalog i sortowanie po ocenie. Jadę nowe katalogi (bez oceny), nadaję im ocenę i program przeskakuje mi na koniec listy wczytując w zakładkę ostatni katalog

edit Gdy sortowanie ustawie po PageRank to wszystko działa OK

edit2. mam dużo zdublowanych adresów w bazie tzn. jeden jest z "www." a drugi bez "www." - czy program mógłby podczas importu sprawdzać czy nie ma podobnego adresu z "www." lub bez ?

edit3. a z cyklu modyfikacje w przyszłości to bardzo przydałyby się 2 nowe przyciski:

"Na później" - gdy np. trafiamy na katalog który przyjmuje strony tylko od PR 1 lub gdy wymaga unikalnego opisu

"Nie dodam" - gdy wiemy że w przyszłości nie chcemy dodać do tego katalogu swojej strony ale wiemy że w przyszłości zaimportujemy nowe katalogi i żeby wiedzieć których już ponownie nie przeglądać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności